Heijmans continueert samenwerking met Centric

  • Bedrijfsnieuws van
  • Centric
  • geplaatst op
  • 19 november 2015 11:32 uur

Centric blijft haar IT-diensten leveren aan Heijmans. Per 1 januari 2016 gaat het nieuwe contract in, dat is uitgebreid met de operationele regie over de (cloud)diensten van derde partijen. De afgelopen jaren heeft de relatie zich ontwikkeld tot een sterk partnership, dat het mogelijk maakt om verder in te spelen op nieuwe IT-ontwikkelingen.

Eind 2015 loopt het huidige contract voor de uitbesteding van de IT tussen Heijmans en Centric af. Door de razendsnelle ontwikkelingen in IT besloot het beursgenoteerde bedrijf de IT-sourcingstrategie te herzien en een marktverkenning te doen. Heijmans zocht in Nederland een service provider die op basis van expertise, standaard diensten en bewezen oplossingen invulling geeft aan de IT-strategie van het bedrijf. In die strategie staan kwaliteit, flexibiliteit, betalen voor daadwerkelijk gebruik, simplificering van IT-ketens en gebruikerstevredenheid centraal.

De huidige architectuur wordt teruggebracht naar één datacenter, waarbij de meeste diensten worden geleverd vanuit een private cloud gehost door Centric. Een aantal diensten wordt afgenomen uit de public cloud, waaronder Microsoft Office 365 en Microsoft Azure. Centric voert als full service broker de operationele regie over de verschillende (cloud)diensten die Heijmans afneemt bij derde partijen.

Ook draagt Centric wederom zorg voor de dienstverlening richting medewerkers van Heijmans door de inrichting van de servicedesk en fysieke ondersteuning bij technische vragen. Pepijn Karsmakers, Directeur IT Operations bij Heijmans: “Fijn om te zien dat we na een intensief traject de relatie hebben verstevigd en gesteld staan voor de toekomst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.