Hewlett Packard Enterprise breidt HPE IDOL uit met Natural Language

HPE IDOL Natural Language Question Answering maakt voor essentiële bedrijfstaken interactie tussen mens en computer mogelijk


Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) kondigt vandaag HPE IDOL aan, een analytics engine voor ongestructureerde data. Deze nieuwe release is voorzien van geavanceerde Natural Language Question Answering. HPE IDOL gebruikt machine learning functionaliteiten om effectiviteit en contextuele nauwkeurigheid van menselijke interacties met computers te verbeteren.

Eén van de grootste uitdagingen waar organisaties mee te maken hebben op gebied van big data is het bieden van antwoorden op vragen van gebruikers op een effectieve manier zonder hinderlijke tussenkomst of uitgebreide training. Interactieve voice assistants en online chatbots hebben dit proces voor consumenten redelijk vereenvoudigd, maar developers hebben moeite om deze aanpak ook voor bedrijfstaken toe te passen. Dit vanwege de complexiteit en context van vragen, betrouwbaarheid van de bronnen, het specifieke karakter van de benodigde informatie en nauwkeurigheid van antwoorden.

HPE Natural Language Question Answering ontrafelt de intentie van een vraag en biedt antwoord of initieert een actie vanuit de eigen (on)gestructureerde data assets van een organisatie. Dit als aanvulling op de beschikbare publieke databronnen om bruikbare, betrouwbare antwoorden en reacties te geven die essentieel zijn voor de business.

“HPE IDOL Natural Language Question Answering is de eerste uitgebreide aanpak om bedrijven te voorzien van goede antwoorden voor analyticsdoeleinden”, aldus Sean Blanchflower, Vice President of engineering van het Big Data Platform bij Hewlett Packard Enterprise. “Deze nieuwe taalonafhankelijke functie verbetert applicaties met een door machine learning gedreven natuurlijke taalinteractie, ontworpen voor bedrijven die steeds meer gebruik willen maken van hun data.”

Beschikbaarheid
HPE IDOL 11.2 met machine learning Natural Language Question Answering voor bedrijven is vanaf vandaag beschikbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.