Hewlett Packard Enterprise en Docker slaan handen ineen voor datacentermodernisering

Strategische alliantie biedt de eerste HPE Docker-ready server en infrastructuurportfolio en breidt het bereik van gedistribueerde applicaties uit


Vandaag maakt Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) een strategische alliantie met Docker, Inc. bekend. Docker is het bedrijf achter het open platform dat zorgt dat organisaties gedistribueerde applicaties op iedere infrastructuur kunnen bouwen, leveren en draaien.

Door een wereldwijde alliantieovereenkomst op gebied van sales, go-to-market, techniek, ondersteuning, services en kennisdeling werken HPE en Docker samen om klanten te helpen bij het transformeren en moderniseren van hun datacenters. Zo kunnen klanten voordeel halen uit een flexibelere ontwikkelomgeving. De kern van deze alliantie bestaat uit HPE’s Docker-ready serverprogramma, uniek in de serverindustrie. Dit garandeert dat HPE servers uitgerust zijn met Docker Engine en ondersteuning. Het biedt klanten mogelijkheden om gedistribueerde applicaties te creëren die verplaatsbaar zijn naar iedere infrastructuur. Door de kracht van de grootste cloud infrastructuurprovider te combineren met de leider in containers, leveren HPE en Docker hybride infrastructuuroplossingen en een applicatieportfolio variërend van legacy tot microservices applicaties, volledig ondersteund door HPE.

“Om te overleven en te groeien in de ‘idea economy’ moeten organisaties IT-ervaringen transformeren zodat de business en developers sneller, slimmer en zonder angst innoveren”, aldus Antonio Neri, executive vice president en general manager Enterprise Group Hewlett Packard Enterprise. “Hewlett Packard Enterprise innoveert zijn hele datacenterportfolio om klanten te helpen met die transformatie. Samen met Docker maken we het eenvoudiger voor IT om containertechnologie te gebruiken en te managen, terwijl we organisaties oplossingen bieden die hun investeringen optimaliseren en een nieuwe generatie van applicaties voor de business verwerken.”

In 2018 wordt meer dan de helft van nieuwe workloads in containers geïmplementeerd, minimaal in één fase van de applicatielevenscyclus.1 De gezamenlijke oplossingen van HPE en Docker versterken deze trend door HPE’s Composable Infrastructure te leveren in combinatie met Docker’s Container-as-a-Service (CaaS) benadering. Zo wordt de mate van voorspelbaarheid en management geboden die IT-afdeling van een bedrijf verwacht. Dit wordt bewerkstelligd door de creatie van een applicatielevenscyclus die de samenwerking tussen developers en operationele teams stimuleert.

“De standaardbeschikbaarheid van Docker’s technologie op iedere HPE server en HPE’s hyper-converged platform zorgt dat organisaties profiteren van de voordelen van containers terwijl ze gebruik blijven maken van hun investeringen in huidige systemen en processen”, aldus Ben Golub, CEO van Docker. “Door een strategische alliantie die begint met Docker Engine, maar zich uitbreidt door ons commerciële end-to-end platform (Docker Datacenter) toe te voegen, biedt HPE klanten een veelomvattende oplossing die voorziet in al hun behoeften. Organisaties die gebruikmaken van deze gezamenlijke oplossing worden efficiënter, terwijl de focus op huidige applicaties blijft. Dit kan hun infrastructuur tot 20 keer optimaliseren, terwijl ze applicaties 13 keer sneller kunnen leveren.”

Als onderdeel van de strategische alliantie leveren HPE en Docker unieke commerciële oplossingen en services die waarde toevoegen in alle grote HPE kanalen, zoals:

Docker-ready HPE Servers – HPE biedt voor geconfigureerde serverplatforms die klaar zijn voor Docker Engine en Docker containers. Deze geteste servermodellen, inclusief HPE ProLiant, HPE Apollo en HPE Cloudline zijn klaar voor containeromgevingen als ze geleverd worden, wat resulteert in betere optimalisatie van hardware, verbeterde time-to-application prestaties en betere verplaatsbaarheid.

Docker-ready Converged en Composable HPE Systems – HPE Synergy, HPE BladeSystem en HPE Converged System zijn klaar voor Dockerimplementaties. Dit zorgt voor eenvoudige implementatie en schaalbaarheid. Daarnaast kunnen klanten Docker in hyper-converged omgevingen implementeren om DevOps toe te staan in virtualisatieclusters.

Gezamenlijke go-to-market voor Docker Datacenter – Organisaties willen Docker in meerdere verschillende omgevingen bouwen, leveren en draaien met behulp van Docker Datacenter. HPE en Docker werken samen aan gezamenlijke sales- en ondersteuningsprogramma’s voor HPE klanten en channel partners. Dit is ook om te zorgen dat Docker Datacenter naadloos werkt voor containerapplicaties die geïmplementeerd worden in de publieke cloud, composable infrastructuur, hyper-converged infrastructuur, converged storage en HPE servers voor Docker.

Enterprise-grade Docker ondersteuning en consultservices – HPE biedt nu evaluatie-, design- en implementatieservices voor Docker containers en microservices (platvormbeveiliging, consults voor workloadmodernisering). Daarnaast biedt HPE 24/7 support voor Docker in lijn met HPE’s technologieoplossingen met één contactpunt voor toegang tot een wereldwijd netwerk van specialisten.

Ook werken HPE en Docker samen om nieuwe containertechnologieën te introduceren die met Docker zijn geïntegreerd en getest, zoals:

HPE Reference Configuration voor Docker Datacenter op HPE Hyper Converged 380 – een architectuur van hoe snel klanten Docker Datacenter implementeren in een productieomgeving door gebruik te maken van de virtuele machinemogelijkheden van de Hyper Converged 380. Het laat ook zien hoe gebruikgemaakt kan worden van HPE SiteScope en HPE AppDefender om Docker applicaties in productie te monitoren en te beschermen.

HPE Reference Architecture voor Docker Datacenter voor de Converged Architecture 700 – biedt één consistent managementbeeld voor het adopteren van private cloud en containeromgevingen. Klanten kunnen starten met een kleine proof of concept en makkelijk groeien naar een private cloudomgeving op enterpriseschaal met behulp van HPE technologieën.

Docker-geïntegreerde Native Volume Plugin voor HPE 3PAR StoreServ all-flash reeksen – flash-geoptimaliseerde HPE 3PAR StoreServ reeksen bieden persistente storage voor containeromgevingen met een nieuw Docker-geïntegreerd Native Volume Plugin. Deze native plug-in voegt keuze en flexibiliteit toe voor de klant door HPE 3PAR StoreServ reeksen als onderliggende storage voor niet-VM (of ‘bare-metal’) containeromgevingen te gebruiken waar containerapplicaties persistente storage nodig hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij SQL databases.

Docker-geïntegreerd Networking – De toevoeging van Docker containersupport aan de HPE Distributed Cloud Networking (DCN) oplossing zorgt voor dynamische programmeerbaarheid van heterogene en HPE FlexFabric netwerkinfrastructuren. Dit vermindert de tijd voor applicatie-implementatie van maanden tot minuten.

Docker-geïntegreerde HPE SiteScope – HPE SiteScope is agentless software om beschikbaarheid en prestaties van gedistribueerde applicaties en IT-infrastructuur te monitoren. HPE SiteScope monitort de gezondheid en prestatie van Docker nodes of clusters in een Docker omgeving. Vanaf het niveau van cluster manager en het containerniveau tot de Docker daemonlaag, maar ook de applicaties die draaien in de containers.

Docker-geïntegreerde HPE OneView – Door de integratie van de verenigde API in HPE OneView kunnen klanten snel de infrastructuur waar Docker Engine en Docker containers op draaien implementeren en managen.

HPE Linux Docker ondersteuning – De HPE Linux distributie is nu een ondersteund operating system van Docker. Docker’s ondersteuning van HPE Linux biedt klanten meer mogelijkheden om de Linux naar wens te kiezen.

 

Tot slot investeert HPE om zijn cloud- en softwareportfolio toegankelijk te maken voor Docker door gebruik van API’s (Application Programming Interfaces), het Docker plugin framework en Docker Datacenter licenties, zoals:

 

HPE AppDefender – levert applicatiesecurity in een Docker omgeving door productieapplicaties van binnenuit te beschermen, in ieder niveau van een software stack.

HPE Operations Bridge monitoring – levert uitgebreide monitoring van Docker containers en het laadvermogen dat in de container draait.

CMS en Universal Directory configuratiemanagement – CMS ontdekt en onthult informatie die aan Docker topologie gerelateerd is, zoals Docker Application, Docker Container, Docker Image, Docker Image Template, Docker Registry, Docker Volume en meer.

HPE Helion Cloud Suite – Biedt een volledige reeks aan hybride cloudmogelijkheden in een enkelvoudig softwareproduct. HPE Helion Cloud Suite biedt volledige stack-automatisering om te zorgen voor snelle levering van IT-services en applicaties, alsook een complete ontwikkelomgeving met HPE Helion Stackato. HPE Helion Stackato ondersteunt DevOps processen voor traditionele en cloudapplicaties.

Beschikbaarheid

Algemene beschikbaarheid van de Docker-klare HPE Servers, inclusief HPE ProLiant, HPE Apollo en HPE Cloudline en Docker-geïntegreerde Converged en Composable HPE systemen worden verwacht in het vierde kwartaal van 2016. Vanaf vandaag zijn Docker-geïntegreerde oplossingen rondom HPE’s storage-, networking- en softwareproducten beschikbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.