Hewlett Packard Enterprise introduceert nieuwe Application Lifecycle Management software voor DevOps en Agile

Nieuw product maakt gebruik van open source en geïntegreerde analyse voor snelle, kwalitatieve softwarelevering


Hewlett Packard Enterprise (NYSE:HPE) kondigt vandaag de beschikbaarheid van HPE ALM Octane aan, een Application Lifecycle Management (ALM) softwareproduct. Dit product helpt klanten bij het versnellen van hun DevOps-processen. Deze gestroomlijnde ALM-oplossing maakt gebruik van populaire developer toolsets als Jenkins en GIT, zodat Lean, Agile en DevOps gefocuste teams constant kwaliteit kunnen bieden. HPE ALM Octane biedt developers en testers inzicht in de wensen van de doelgroep, zodat zij applicaties snel kunnen leveren zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit en gebruikerservaring.

Om het snel veranderende marktlandschap bij te houden, bouwen en verbeteren organisaties op topsnelheid software en mobiele applicaties, zodat ze impactvolle klantervaringen leveren. De versnelde verandering zorgt dat organisaties opnieuw moeten nadenken hoe ze hun interne software development processen optimaliseren. Application delivery management-oplossingen die constante kwaliteit verzekeren en op hoge snelheid kunnen schalen, zijn nog niet snel genoeg ontwikkeld om Agile, Lean en DevOps-ontwikkelmethodes te ondersteunen.

“Aan de basis van een succesvolle organisatie zie je tegenwoordig flexibele, kwalitatieve en sterk presterende applicaties die continu aangrijpende en intuïtieve gebruikerservaringen bieden”, aldus Raffi Margaliot (@raffima), Senior Vice President en General Manager Application Delivery Management bij Hewlett Packard Enterprise. “Om deze bijzondere applicaties snel te kunnen leveren, moeten IT-teams flexibel zijn en tegelijkertijd constant sterke producten leveren. HPE ALM Octane is speciaal ontworpen voor Agile en DevOps-teams en brengt een cloudgerichte benadering die op ieder moment en vanuit elke locatie toegankelijk is. Dit wordt versterkt door big datastyle-analyses, zodat snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid in alle IT-modi worden gebracht.”

HPE ALM Octane biedt snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid door analytics en open architectuur
Om productdirectie en -uitvoering te verbeteren, hebben software development teams producten nodig die data kunnen integreren vanuit een brede reeks aan developer en testing tools. Ze moeten onmerkbaar rapporteren over de kwaliteit in de gehele productielijn van de applicatie. Bovendien moeten de producten big data stijlalgoritmes toestaan om gebruik te maken van data in de levenscyclus. HPE ALM Octane maakt dit mogelijk voor software developers, zodat zij de productie kunnen stroomlijnen. Samen met HPE ALM en Quality Center dicht HPE ALM Octane de kloof voor organisaties die verouderde software development methodes blijven gebruiken in bestaande projecten en moderne software development praktijken zoals onder meer DevOps, Lean en Agile.

HPE ALM Octane is geoptimaliseerd voor integratie met breed geadopteerde developer testing tools – zoals Swagger-documented REST API’s – en een open platform architectuur die op open source is gebouwd. HPE ALM Octane is ontworpen om uitdagingen op het gebied van schalen aan te gaan. Om de applicatielevering te versnellen voor meerdere teams, biedt de oplossing visueel ondersteunde en makkelijk configureerbare bedrijfsbepalingen en workflow.

HPE ALM Octane configureert en managet geautomatiseerde tests voor developers om automatisch en eenvoudig inzicht te krijgen in resultaten en fouten. Daarnaast maken organisaties door een open architectuur gebruik van een brede reeks aan test frameworks van zowel HPE als derden, vanwege de inlijving van continue integratietools als Jenkins en Team City.

Belangrijke functies die HPE ALM Octane bieden zijn:

 • Verbeterde Open Source Dev/Test Toolchains – HPE ALM Octane is geïntegreerd met een kernset van breed geadopteerde tools die gefocust zijn op testautomatisering, samenwerking en applicatie-implementatie. Dit vergroot het volume en shift testing left. HPE ALM Octane maakt gebruik van de kracht van deze tools en voegt waarde toe voor cross-toolchain zichtbaarheid en inzicht. De oplossing ondersteunt de volgende tools en frameworks:
  • Jenkins en TeamCity om constante integratie en testactiviteiten te activeren, testen te ontdekken, test runs uit te voeren en relaties en rapportresultaten te behouden, inclusief defecten geassocieerd met iedere gebouwde pipeline.
  • GIT om te voorzien in handmatige tests script version management en het beheren van test in source code.
  •  Business-Driven Development (BDD) via ondersteuning van Gherkin om eerder in ontwerp en ontwikkelfases binnen de levenscyclus te testen; dit helpt het gebruik van geautomatiseerde testen van handmatige processen te stroomlijnen als testen eenvoudig converteerbaar zijn tot geautomatiseerde scripts.
  •  Een brede reeks aan automatiseringtools van HPE en Open Source inclusief HPE Unified Functional Testing, LeanFT, HPE StormRunner Load en Selenium zijn uitgevoerd via CI integratie; en testactiviteiten, types en resultaten worden continu gerapporteerd en gelinkt aan applicatiemodules, builds en defecten.
  •  Swagger-documented REST API voor rechtstreekse toolintegratie van een derde partij.
 •  Constante kwaliteit voor DevOps Softwarelevering – maakt gebruik van het continue integratieproces en geassocieerde activiteiten om bruikbare data vast te leggen, te analyseren en defectmanagement en tracking te bieden.
 • Verbeterde samenwerking met ChatOps – trackt proactief snel veranderende relaties tussen activiteiten in het productieproces, applicatiearchitecturen en -componenten en de staat van de kwaliteit. Ook trackt HPE ALM Octane veranderingen tussen applicatiecomponenten, backlog, builds, tests en defecten. Artifacts, status en relaties blijven eenvoudig behouden door slimme tagging en door ChatOps wordt samenwerking contextrijk en automatisch.

“Hitachi Consulting biedt toonaangevende digital enablement platforms om doelen van onze klanten te behalen met een focus op exceptionele operationele mogelijkheden en prestaties”, aldus Jonathon Wright (@HIT_Consulting), Director van Digital Engineering bij Hitachi Consulting. “Met Hewlett Packard Enterprise – en HPE ALM Octane in het bijzonder – kijken we uit naar het versterken van onze capaciteit om digitale services te leveren in dynamische applicatie development-omgevingen voor de belangrijkste gebieden die zij nodig hebben, vooral rondom het DevOps-proces.”

“Versnelling van ontwikkeling en implementatie over alle form factors – van cloud en mobiel tot IoT en micro services – eist flexibele coördinatie in de software levenscyclus”, aldus Melinda Ballou, Program Director van IDC’s (@IDC) Application Lifecycle & Executive Strategies service. “Al deze gebieden brengen nieuwe uitdagingen voor developers. De grote veelzijdigheid en complexiteit van implementatiebehoeften voor businessinnovatie verandert de manier hoe teams werken om ontwerp, snelheid, schaalbaarheid, constante kwaliteit en integratie met continue testen en releases toe te voegen. Management in ongelijke processen en gebruik van open source is cruciaal.”

Naast de lancering van HPE ALM Octane maakt HPE verschillende nieuwe functies bekend, gericht op functionele en prestatietesten die Agile, DevOps en kwaliteit op schaal ondersteunen. Lees meer.

Beschikbaarheid
Organisaties kunnen vanaf vandaag gebruik maken van HPE ALM Octane als een cloudgeleverde service. HPE ALM Octane installaties on premise zijn later in 2016 beschikbaar.

Daarnaast krijgen huidige HPE ALM en HPE Quality Center enterprise klanten het nieuwe product als onderdeel van hun actieve support contact.

Mobile Center updates worden geïntroduceerd zodat developers de kwaliteit van mobiele applicaties en gebruikerservaring door de applicatielevenscyclus kunnen verbeteren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.