Hewlett Packard Enterprise introduceert ‘Single Source of Truth’-oplossing voor wereldwijd informatiemanagement

HPE Verity combineert toonaangevende big data-analyses met informatiearchivering, databescherming, eDiscovery en meer waardoor organisaties waarde genereren en risico’s beheren


Bedrijven generen tegenwoordig enorme hoeveelheden data en de pogingen van organisaties om de diverse datatypes – zoals social media, chatberichten, video, voice, etc. – te managen schieten vaak tekort. Integratie is belangrijk, bedrijven ontwikkelen op zichzelf staande oplossingen die veel verschillende dagelijkse taken uitvoeren. Denk hierbij aan informatiearchivering, back-up, eDiscovery en content management. Zonder een integrale blik en beleidsmaatregelen hebben organisaties moeite met het managen en ontdoen van alle informatie. Met als mogelijk resultaat reglementaire boetes en sancties, onnodig extra kosten voor data opslag, vermindering van de productiviteit en het niet kunnen realiseren van data-analyse op basis van het versnipperde informatielandschap.

Meer inzicht in de enterprise informatie
HPE Verity’s ‘Single Source of Truth’ oplossing is speciaal gebouwd om het volledige spectrum van informatiemanagementbehoeften te bedienen met behulp van een single-index. Dit in tegenstelling tot alternatieve benaderingen die traditionele en uiteenlopende onderdelen uit het informatiemanagement productspectrum proberen te combineren. Deze benaderingen leiden in het algemeen tot meerdere data indexen en dat resulteert in meer complexiteit, handmatige processen en inefficiëntie. Met de gemeenschappelijke dataopslag en een mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten naar behoefte eenvoudig te belichten, krijgen IT-, compliance-, juridische en risicomanagementprofessionals ongeëvenaarde zichtbaarheid en controle over bedrijfsinformatie.

“De visie van Hewlett Packard Enterprise voor de Verity productfamilie representeert een eigentijdse benadering voor het managen van informatie die in lijn blijft met de veranderende klantbehoeften in de komende 10 tot 15 jaar”, aldus Sara Radicati van Radicati Research (@RadicatiGroup). “HPE is al de leider in de markt voor informatiearchivering. Door het ontwikkelen van extra mogelijkheden voor databescherming, het optimaliseren van storage, documentanalyses en archivering en content management met een gemeenschappelijke interface, service en dataframework onderscheidt HPE zich nog verder van point solution providers. Zo levert het een essentiële schakel op in de risicobeperking, kostenbesparingen en creatie van meerwaarde die onze klanten zoeken.”

“De markt is onoverzichtelijk met ongelijksoortige oplossingen voor het managen van bedrijfsinformatie, die bovendien zelden naadloos op elkaar aansluiten”, aldus David Jones (@kawika2926), Senior Vice President en General Manager Information Management & Governance bij Hewlett Packard Enterprise. “Door een ‘single source of truth’ te leveren – en direct af te stemmen met Verity – bieden we klanten een single-index oplossing die hen helpt bij het managen en extraheren van waarde uit een brede reeks aan content. Hierdoor zijn ze beter in staat weloverwogen bedrijfsbesluiten te maken en te voltooien op wereldwijde schaal.”

Verwijder de drempels voor SaaS-adoptie
Hoewel het gebruik van SaaS-gebaseerde technologieën voor informatiemanagement breed geadopteerd is in de VS, wordt het ondanks de grote vraag nog niet wereldwijd geaccepteerd op dat niveau. Dit komt van oudsher vanwege de zorgen over datasoevereiniteit. Organisaties willen over het algemeen niet (en mogen vaak niet vanwege de statuten/wet) dat data over de grenzen gaan om in een datacenter in een ander land te worden opgeslagen.

HPE Verity lost deze zorgen op met een open benadering voor implementatie en hosting. Organisaties gebruiken HPE Verity om informatie vast te leggen, te managen, te begrijpen en te beschermen. HPE Verity kan bovendien worden gehost op verschillende wereldwijde publieke en private cloud infrastructuren als Amazon Web Services en HPE Helion/OpenStack. Daarnaast is het voor partners en managed service providers (MSP’s) mogelijk om de Verity oplossing te hosten in een datacenter in hun eigen land. Met zoveel beschikbare hosting opties in zoveel landen over de wereld, met HPE Verity Information Archiving als startpunt, is datasoevereiniteit niet langer een struikelblok voor organisaties die de beste technologieoplossing willen implementeren voor hun behoeftes.

“De wereldwijde behoefte aan een cloudgebaseerde archiveringsoplossing is nog nooit zo hoog geweest, maar velen hebben niet de mogelijkheden om te voldoen aan hun eisen. Dit vanwege uitdagingen op gebied van datasoevereiniteit die gevoelig liggen in veel landen wereldwijd”, aldus Antoine Berthier van Optrium (@OPTRIUM), een Europees specialist in elektronische archivering, content management, beheer en beveiliging van kantoordata. “Door een open benadering te hebben en gebruik te maken van verschillende economische private en publieke cloudinfrastructuren, zoals OpenStack en Amazon Web Service, levert Verity Information Archiving cloudgebaseerd informatiebeheer aan de rest van de wereld. OpenStack en Amazone Web Service zorgen dat HPE en belangrijke partners deze oplossing wereldwijd leveren zonder geografische limieten.”

Waarde uit informatie halen met HPE Verity
HPE Verity biedt een volledig geintegreerd framework van bedrijfsapplicaties, gebouwd op een efficiënte, schaalbare infrastructuur met een gemeenschappelijke index en gebruikersinterface. Gecombineerd met een krachtige analyse- en visualisatie software, aangedreven door HPE Vertica, kunnen organisaties iedere activiteit die ze uitvoeren stroomlijnen en virtueel verbeteren. Dit zorgt voor vele voordelen, zoals het minimaliseren van de storageruimte, slimme storage tiering en het stroomlijnen van backup en recovery.

Daarnaast kunnen gebruikers nu profiteren van interactieve visualisaties tussen alle belangrijke data om real-time inzicht te krijgen in bedrijfsinformatie, identificeerpatronen, synthetiseren en het produceren van bruikbare inzichten uit informatie om business en branchespecifieke uitdagingen aan te gaan. Dit gebeurt door het verbinden van voorheen afzonderlijke data silo’s (zoals e-mail, tekst, voice, video, audio en social media) en resulteert in beter inzicht in klantbehoeften, identificeren van kennisbronnen binnen de organisatie en het identificeren van best practices die zorgen voor een aanzienlijk deel van de omzet.

HPE Verity Information Archiving voor het middensegment
HPE Verity Information Archiving is een belangrijke module in het HPE Verity portfolio. Het biedt organisaties de mogelijkheid om informatie te beheren naar compliance, juridische en operationele behoeften. De oplossing komt naast de Digital Safe oplossing van Hewlett Packard Enterprise, een toonaangevende archivering-, supervisie- en eDiscovery-oplossing die voldoet aan specifieke compliancebehoeften voor grote enterprises in hoog gereguleerde branches. Dit blijft een essentieel onderdeel van de productlijn voor archivering van het bedrijf.

HPE Verity Information Archiving is het best toepasbaar voor organisaties in het middensegment die vergelijkbare uitdagingen hebben als grote enterprises, maar niet beschikken over het IT-budget of de IT-resources om deze behoeften te vervullen.

HPE heeft deze oplossing al in verschillende organisaties in deze categorie uitgeprobeerd en kreeg positieve feedback voor de mogelijkheid om te balanceren tussen risico- en kostenmanagement en de mogelijkheid om organisatorische waarde te leveren.

“Als particuliere onderneming hebben we veel dezelfde informatiemanagement uitdagingen als grote enterprises, maar we hebben niet de resources om dit op dezelfde manier te managen”, aldus Tom Schneider, CEO van Vinotheque. “De Verity Information Archiving and Analytics-oplossing wordt geleverd als cloudgebaseerde service met een eenvoudige en intuïtieve interface en is een ideale oplossing voor kosteneffectief informatiemanagement.”

“Suitable Technologies verkoopt een technisch geavanceerde oplossing aan een brede reeks van geraffineerde kopers. Wij waren in eerste instantie aangetrokken tot Verity Information Archiving vanwege het gemeenschappelijke framework. Dit helpt ons bij het beheren van veel verschillende datatypes”, aldus Tom Wyatt, Vice President Sales en Marketing bij Suitable Technologies (@suitabletech). “De oplossing onderscheidt zich van de concurrentie dankzij de totale integratie van data-analyse en -visualisaties waarmee het mogelijk is informatie op een begrijpelijke, georganiseerde manier te presenteren en het toepassen van beleid op de data, zodat dit op een eenduidige en geautomatiseerde manier kan worden gepresenteerd.”

Beschikbaarheid en meer informatie
HPE Verity kan in wereldwijde cloudinfrastructuren worden geïmplementeerd, zoals Amazon Web Services en HPE Helion/OpenStack. HPE Verity Information Archiving is per direct beschikbaar evenals Connected MX. Connected MX is een krachtige oplossing die ervoor zorgt dat informatie van eindgebruikers en devices wordt veilig gesteld en waarmee informatie makkelijk gedeeld kan worden over meerdere devices, indien gewenst tussen meerdere personen. Toekomstige versies van HPE Verity worden naar verwachting op locatie geleverd, zodat klanten wereldwijd meer flexibiliteit genieten. Andere modules zijn beschikbaar als preview release en zijn later dit jaar commercieel verkrijgbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.