Hewlett Packard Enterprise kondigt nieuwe producten aan voor Machine Learning as a Service

HPE biedt baanbrekende technologie voor machine learning breed aan op de markt en biedt developers eenvoudige, snelle en beproefde tools voor het bouwen van datarijke applicaties


Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) kondigt vandaag de beschikbaarheid van HPE Haven OnDemand aan. Dit innovatieve cloudplatform biedt geavanceerde machine learning API’s en -services. Zo worden developers, start-ups en bedrijven in staat gesteld om datarijke mobiele- en enterprise applicaties te bouwen.

HPE Haven OnDemand wordt geleverd als een service op Microsoft Azure®. Het biedt meer dan 60 API’s en services. Deze leveren deep learning-analyses over een breed scala aan data als tekst, audio, beeld, social, web en video.

HPE is in december 2014 begonnen met de bèta lancering van HPE Haven OnDemand. Momenteel heeft HPE Haven OnDemand meer dan 12.750 geregistreerde developers die miljoenen API calls per week genereren. Bovendien geven de developers feedback om het product te verfijnen.

“De software-industrie zit in een periode van enorme breakthroughs vanwege machine learning-technologie die doordringt in allerlei “data driven” applicaties”, aldus Colin Mahony (@cpmahony), Senior Vice President en General Manager van HPE Big data bij Hewlett Packard Enterprise. “HPE Haven OnDemand maakt de mogelijkheden van big data voor een breder publiek beschikbaar dankzij de toevoeging van machine learning. Voorheen was het benutten van big data enkel voorbehouden aan hoog gekwalificeerde, getrainde dataspecialisten, maar nu kan een grotere groep developers ermee overweg. Iedereen kan profiteren van onze gebruiksvriendelijke cloud-gebaseerde diensten, waarmee men toegang heeft tot een grote diversiteit aan beschikbare data om applicaties te bouwen. Dit zorgt voor nieuwe inzichten, veranderende business modellen, tevreden klanten en concurrentievoordeel.”

HPE biedt een flexibel aanbod en is beschikbaar als een freemium service, waarbij het gratis is om te ontwikkelen en te testen. Het aanbod is uit te breiden tot een SLA, gebaseerd op een commercieel prijsmodel, waarmee productimplementatie wordt ondersteund. Enkele mogelijkheden van HPE Haven OnDemand zijn:
• Geavanceerde tekstanalyse – haalt de belangrijkste betekenissen uit een tekst met behulp van krachtige “concept extraction” mogelijkheden. Deze gaan verder dan de traditionele benaderingen zodat de belangrijkste concepten, entiteiten en sentimenten uit tekst worden verkregen.
• Format conversie – biedt de belangrijkste functies toegang tot informatie en de mogelijkheid om deze informatie om te zetten. Dit gebeurt met ondersteuning van een uitgebreide set aan standaard bestandsformaten en mogelijkheden voor optische karakterherkenning, zodat tekst uit beeld kan worden geëxtraheerd.
• HPE Haven Search OnDemand enterprise-search-as-a-service – zorgt voor krachtig en gecultiveerd zoeken in on premise of in de cloud opgeslagen data. Hiermee is het mogelijk om uitstekende contextgevoelige zoekresultaten te realiseren.
• Beeld- en gezichtsherkenning – stelt applicaties in staat specifieke beeldfuncties en codering rond menselijke gebruikssituaties op te sporen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk het geslacht van een persoon te identificeren of kan essentiële informatie zoals een merklogo uit een afbeelding worden herkend.
• Knowledge Graph analyse – levert geautomatiseerde inzichten en voorspellingen met betrekking tot relaties en gedragspatronen van mensen, plaatsen en dingen. Dit is nuttig voor het analyseren van social media en daaraan gerelateerde zaken.
• Voorspellingen en aanbevelingen – bieden ontwikkelaars inzicht in datapatronen, waarmee bedrijfsprestaties worden geoptimaliseerd. Daarnaast wordt gewerkt met een set zelflerende functies die analyseren, voorspellen en alerts maken op basis van gestructureerde datasets.
• Spraakherkenning – maakt gebruik van een geavanceerde netwerktechnologie om spraak om te zetten naar tekst, bijvoorbeeld spraak in video- of audiobestanden. Hierin worden al meer dan 50 talen ondersteund.

Ga naar HPE Haven OnDemand voor een volledige lijst met beschikbare machine learning-API’s en -services.

Van start-up tot multinational: developers omarmen HPE Haven OnDemand
De gebruiksvriendelijke en beproefde service van HPE Haven OnDemand genereert een sterke voorkeur bij onafhankelijke developers, start-ups en multinationals. Een wereldwijde community van developers gebruikt HPE Haven OnDemand in een actief, mondiaal hackathonprogramma en met uitgebreide middelen, documenten, tutorials, code libraries en materialen voor een snelle start. Deze enthousiaste developersgemeenschap helpt HPE bij het optimaliseren van het product met behulp van feedback. HPE Haven OnDemand is al gebruikt om honderden innovatieve applicaties te creëren, waaronder:

• Ayni – een start-up die de Hack4Europe 2015 challenge heeft gewonnen. Ayni creëerde met behulp van HPE Haven OnDemand een app voor het faciliteren van culturele uitwisseling en het leren van vreemde talen. De app gebruikt HPE Haven OnDemand voor spraakherkenning om teksttranscripten van live audiostreams te creëren.
• Blink – de ‘speed dating’ mobiele app start-up verbindt mensen in real time, waardoor live stream video chats mogelijk zijn. De app maakt gebruik van HPE Haven OnDemand voor de gezichtsdetectie en beeldherkenning waarmee een menselijkere dating appervaring ontstaat.
• RingDNA – RingDNA is een leverancier van geavanceerde inside sales en gebruikt HPE Haven OnDemand machine learning om hun “gespreksanalyse” mogelijkheden te verbeteren. HPE Haven OnDemand zorgde ervoor dat RingDNA’s developers aan de slag konden om een groot aantal recepten en algorithmes te bekijken die voldoende krachtig en flexibel zijn voor onze enterprise klanten.
• Social Capital – start-up en winnaar van AngelHack Global Demo Day 2015 – San Francisco. Social Capital creëerde een app om human resources te voorzien van sociale assessments. HPE Haven OnDemand werd gebruikt voor Entity Extraction en Concept Extraction.
• Transparent – deze ontwikkelaar neemt deel aan de 2015 World Bank hackathon challenge en creëerde de Transparent app om overheidsuitgaven in Afrika in te zien en te visualiseren. Analyseren en extraheren van inzichten werd gedaan met behulp van HPE Haven OnDemand OCR API.

Mondiale beschikbaarheid via Microsoft Azure Public Cloud
Alle HPE Haven OnDemand API’s en services worden gehost door Microsoft Azure dankzij de strategische alliantie van Hewlett Packard Enterprise en Microsoft op gebied van Azure. Deze samenwerking werd in december 2015 al bekendgemaakt. Het publieke cloudplatform van Azure verzekert applicatiedevelopers van eenvoudige toegang tot HPE Haven OnDemand API’s en services met hoge prestaties en betrouwbaarheid vanuit iedere virtuele locatie.

“Organisaties hebben veel informatie en daarmee inzicht in business transformatie. De uitdaging zit in het benutten van deze informatie”, aldus Garth Fort, General Manager Partner en Channel Marketing Cloud en Enterprise van Microsoft. “Door gebruik te maken van de hoge prestaties en schaalbaarheid van Azure brengt HPE Haven OnDemand onze wederzijdse klanten een overtuigende oplossing om hun data in waarde om te zetten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.