Hewlett Packard Enterprise levert converged system voor Internet of Things

Nieuwe IoT-oplossingen, services en ecosysteem maken besluitvorming ‘at the edge’ mogelijk


Hewlett Packard Enterprise (NYSE: HPE) onthult de Edgeline EL1000 en de Edgeline EL4000. Dit zijn binnen de branche de eerste converged systems voor the Internet of Things. Deze systemen integreren dataverzameling van ‘things’, controle, compute en storage om zware data-analyses en inzichten ‘at the edge’ te leveren: de plek waar de ‘things’ daadwerkelijk zijn. Met de analyses en inzichten is het mogelijk om realtime beslissingen te maken. Daarnaast kondigt HPE verbeterde IoT-beveiligingsmogelijkheden, nieuwe services en een toonaangevend partner-ecosysteem aan om de impact en adoptie van Internet of Things te bevorderen.

Door de wildgroei van IoT-devices – oftewel ‘things’ – worden iedere dag petabytes aan data gegenereerd. Organisaties krijgen hierdoor de kans om data snel vast te leggen, te verwerken en te analyseren. Hiermee hebben ze realtime controle en kunnen ze snel beslissingen nemen. Bedrijven in de olie-, gas-, productie- en de telecommunicatiesector hebben te maken met specifieke IoT-uitdagingen. Zo moeten zij gebruikmaken van data in externe omgevingen, van windmolens in de woestijn tot slimme energienetwerken en productiefabrieken. Tot nu toe moest de externe data voor analyse getransporteerd worden naar een datacenter of cloud. Dit kan een langzaam, risicovol en inefficiënt proces zijn. Vandaag introduceert HPE nieuwe IoT-oplossingen die organisaties in staat stellen om de kracht van data te benutten door realtime analyses en machine learning te leveren ‘at the edge’.

“Organisaties die enorme hoeveelheden data en analyses ‘at the edge’ gebruiken, worden de digitale vernieuwers van hun industrie”, aldus Mark Potter, Senior Vice President en Chief Technology Officer Enterprise Group bij Hewlett Packard Enterprise. “HPE heeft machine learning en realtime analyses in zijn IoT-platforms gebouwd, en levert services waardoor klanten begrijpen hoe ze de data het best kunnen inzetten. Hierdoor optimaliseren ze het onderhoudsbeheer, de operatie-efficiëntie en realiseren ze uiteindelijk aanzienlijke kostenbesparingen.”

HPE Edgeline IoT Systemen: diepe dataverzameling en -analyse ‘at the edge’

HPE onthult de Edgeline EL1000 en Edgeline EL4000, de eerste converged systems voor IoT, geïntegreerd met compute, storage, dataverzameling, controle en systeem- en devicemanagement. Dit is gebouwd om schokken, vibratie en extreme temperaturen te weerstaan, zoals nodig is in de luchtvaart, olie- en gasindustrie, etc. De EL1000 en EL4000 zijn geoptimaliseerd om zware data-analyses en -inzichten, grafisch intense datavisualisatie en realtime respons te leveren ‘at the edge’.

Daarnaast kondigt HPE vandaag aan dat het HPE Vertica Analytics Platform draait op de Edgeline EL4000. Dit levert historische en voorspellende analytische inzichten op vanuit machine learning algoritmen in de database. Door Vertica toe te voegen aan de Edgeline wordt machine learning ‘on the edge’ toegepast, waarmee closed-loop analyses gemaakt worden. Hiermee halen organisaties onmiddellijke inzichten uit hun IoT-initiatieven. Om het verkeer bovendien eenvoudig en veiliger terug naar het datacenter te laten keren, ondersteunen EL1000 en EL4000 Aruba’s Virtual Intranet Access™ (VIA) VPN client. Aruba’s VIA™ biedt organisaties een geautomatiseerde zero-touch en veilige VPN, en is beschikbaar voor zowel commerciële IoT-applicaties als beheerapplicaties die veel beveiliging behoeven.

Dynamische IoT-beveiliging

Het gebruik van IoT-devices maakt het beveiligen van bedrijfsnetwerken een primaire zorg voor IT-professionals. Netwerken moeten automatisch nieuwe en onbekende IoT-devices zonder handmatige interventies kunnen toevoegen, detecteren, profileren en beveiligen. Door de verbeteringen aan Aruba ClearPass profileert de IT nieuwe IoT-devices, leven ze het securitybeleid na en wisselen ze de beleidsstatus uit met andere security systemen zoals mobile device managementsystemen. ClearPass is geïntegreerd met bestaande netwerkinfrastructuren van iedere leverancier waardoor IT-teams automatisch kunnen schalen, in plaats van dat ze de digitale transformatie afstoppen.

Expertise helpt klanten bij transformeren, ontwerpen en draaien van IoT

HPE introduceert daarnaast de HPE IoT Transformation workshop (TW). Deze interactieve workshop van HPE helpt klanten om hun IoT-visie en strategie te bepalen en technologie en business in lijn te brengen. De gestructureerde aanpak van de workshop heeft een analytische benadering gebaseerd op feiten, zodat klanten de huidige en toekomstige staat kunnen identificeren en specifieke IoT-projecten kunnen bepalen. De IoT TW is de eerste stap in een volledige suite van services om klanten te helpen bij het succesvol implementeren van IoT-oplossingen. Dit op basis van behoeften uit het bedrijfsleven en de industrie-parameters. HPE’s Analytic Consulting en Predictive Maintenance Services zorgen voor het meten van geavanceerde analyses van zakelijke processen om doelstellingen te behalen, kosten te verminderen en de efficiëntie te verbeteren.

Partnerships 

HPE werkt samen met brancheleiders op gebied van IoT, zoals GE Digital, National Instruments en PTC als onderdeel van het plan om gezamenlijke oplossingen op de markt te brengen. Deze oplossingen richten zich op gebruikerscases om zo het beste uit Operationele Technology (OT) en IT te combineren. Zo ondersteunen ze de luchtvaart, olie- en gasindustrie, productiesector, auto-industrie en energie-industrie.

Ook kondigt HPE vier IoT Innovation Labs aan en biedt het technologieconcern expertise over de hele wereld. HPE en Intel® bedienen deze labs om klanten te helpen bij het vraagstuk hoe IoT toegepast kan worden in hun branche, hoe ze IoT-applicaties kunnen bouwen en testen en hoe ze toegang kunnen krijgen tot technologische expertise. Verder krijgen partners en klanten de mogelijkheid om deel te nemen, te communiceren, elkaar te beoordelen en samen te werken voor de ontwikkeling van oplossingen en hun applicaties. De labs zijn nu open en gelegen op HPE faciliteiten in Texas (Houston), Frankrijk (Grenoble), India (Bangalore) en Singapore.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...