Hewlett Packard Enterprise levert innovaties voor een geïntegreerde en intuïtieve securityaanpak

Nieuwe oplossingen brengen flexibiliteit en effectiviteit in Security Operations, DevOps en databescherming om digitale transformatie veilig te stellen


Vandaag onthult Hewlett Packard Enterprise (HPE) nieuwe oplossingen om de aanpak voor Intelligent Security Operations, DevOps en databescherming te stroomlijnen en te verstevigen. Dit maakt het technologieconcern bekend tijdens HPE Protect, haar eigen jaarlijkse enterprise security conferentie. De innovaties in security analyses, applicatiebeveiliging en databeveiliging combineren kracht en flexibiliteit met gebruiksgemak. Hierdoor kunnen organisaties beter en makkelijker innoveren en meer intuïtief security inbouwen voor de protectie, detectie en reactie in de groeiende ‘cyberthreat’ omgeving.

In een wereld waar alles met elkaar verbonden is, wordt de bedrijfsflexibiliteit vergroot door gebruik te maken van de hybride cloudbeheer, van devices door werknemers (BYOD) en het Internet of Things (IoT). Aan de andere kant kunnen deze technologieën ook nieuwe kwetsbaarheden blootleggen en daarmee risico’s vergroten. Het beveiligen van de digitale transformatie betekent het inbouwen van security in de IT-infrastructuur en Intelligent Security Operations, wat relevante inzichten oplevert.

“Digitale transformaties verhogen de productiviteit, maar zorgen ook voor nieuwe kwetsbaarheden en bedreigingen. Daarom zijn meer gestroomlijnde en krachtigere maatregelen nodig om de belangrijkste bedrijfsonderdelen te beschermen”, aldus Sue Barsamian (@suebarsamian), Senior Vice President en General Manager van HPE Security Products bij Hewlett Packard Enterprise. “Met nieuwe innovaties helpen we klanten bij het bouwen van een uitgebreide en intuïtieve aanpak voor security, gebruikmakend van de kracht van big data, machine learning en automatisering. Zo worden risico’s voor bedrijven proactief bestreden.”

Bekrachtigen van de volgende generatie Intelligent Security Operations
Volgens het HPE State of Security Operations Report 2016 haalt 85 procent van de security operation centers (SOC’s) hun bedrijfsdoelstellingen niet. Dit toont de behoefte aan een meer strategische securityaanpak aan. HPE introduceerde het HPE ArcSight DataPlatform (ADP 2.0) als fundering voor het aangaan van de toenemende security-uitdagingen, waarmee security operations te maken hebben op gebied van het detecteren en reageren op cyberdreigingen.

HPE ADP 2.0 levert 50 procent snellere zoekacties en biedt een gecentraliseerde Event Broker die 1 miljoen events per seconde (EPS) opneemt. Dit verbetert de snelheid, schaalbaarheid en het inzicht in big datamanagement binnen IT, operationele technologie, IoT en fysieke input. De oplossing biedt bruikbare inzichten op basis van zowel real-time correlatie als machine learning en is de eerste open architectuur die naadloos verbindt met iedere applicatie van derden. Hiermee beschikken organisaties over de flexibiliteit om te kiezen hoe ze data opslaan, doorzoeken en analyseren.

Versterk preventie door integratie
HPE’s geïntegreerde benadering voor security blijkt ook uit nieuwe innovaties op gebied van applicatie- en datasecurity. HPE Fortify Ecosystem en Fortify on Demand (FoD) continue applicatie monitoringsservice helpen organisaties bij het creëren van veilige applicaties die naadloos integreren met security testprocessen en -middelen binnen de snelheid van de software development lifecycle (SDLC).

Traditioneel gezien testen organisaties applicaties na ontwikkeling of zelfs wanneer ze al in productie zijn. Met het tempo van de hedendaagse ontwikkeling- en implementatiecyclussen, is dit een steeds grotere uitdaging. Het HPE Fortify Ecosystem beschikt over geïntegreerde systemen in tien verschillende functionele DevOps-categorieën zoals Cloud, Containers en Open Source. Daarnaast zijn er ook meer dan 20 partners als Microsoft, Docker en Chef. Hiermee kunnen organisaties applicaties intuïtief testen en beveiligen tijdens de ontwikkeling. Met de continue applicatiemonitoring van HPE Fortify Ecosystem en FoD kunnen organisaties hun applicaties beveiligen voordat, tijdens en nadat ze op de markt zijn gekomen.

De integratie tussen HPE SecureData en HPE Atalla HSM biedt klanten een samenhangende end-to-end datasecurityaanpak om de meest gevoelige data te beschermen. Deze oplossingen leveren een uitgebreide datasecuritybenadering die Hyper Format-Preserving Encryption (FPE) en Hyper Secure Stateless Tokenization (SST) technologieën combineert met cryptography en key management.

Beschikbaarheid

  • De HPE ArcSight Data Platform 2.0 is wereldwijd beschikbaar vanaf 5 oktober.
  • Het HPE Fortify Ecosystem en de nieuwe, continue applicatiemonitoringservice van HPE Security FoD zijn op het moment wereldwijd beschikbaar.
  • De geïntegreerde oplossing van HPE SecureData en HPE Atalla HSM is wereldwijd beschikbaar vanaf 21 september 2016.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.