Hewlett Packard Enterprise zet fors in op all-flash datacentercapaciteiten

HPE zorgt voor snelle toename van flash voor meer workloads op grotere schaal


Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag nieuwe oplossingen voor datastorage aan waarmee klanten meer uit het all-flash datacenter halen. Met de updates is het HPE 3PAR StoreServ flash portfolio het meest capaciteitsdichte all-flash systeem. Bovendien biedt het porfolio permanente opslag voor containers, flash-geïntegreerde databescherming en verbeteringen aan unified storage. Unified storage houdt in dat bestanden en applicaties vanaf één device te beheren en te gebruiken zijn.

Data staan aan de vooravond van een disruptieve doorbraak. De mogelijkheden om dataopslag te versnellen, te analyseren en te beschermen leveren talloze voordelen op. Dit is voor klanten een reden om te kiezen voor flash en bovendien op zoek te gaan naar software-defined storageopties.

De strategie van HPE is om storage te vereenvoudigen met systemen die geoptimaliseerd zijn voor all-flash en software-defined storage. Deze worden geïmplementeerd als een data fabric over vormfactoren. De reactie uit de markt is positief, HPE is de enige grote leverancier die in de afgelopen twee jaar aan marktaandeel heeft gewonnen. In het laatste kwartaal was HPE marktleider in de totale storagemarkt terwijl het aandeel van Dell en EMC bleef dalen. Met de aankondigingen van vandaag verbreedt HPE de leiderschapsrol in het all-flash datacenter en verzekert het technologieconcern klanten van een duidelijke toekomst.

“Het tijdperk van een storage-only leverancier is voorbij. Tegenwoordig gaat het om het best geïntegreerde IT-aanbod”, zegt Manish Goel, SVP en GM, Storage bij Hewlett Packard Enterprise. “Ondersteund door flash- en software-defined storage biedt HPE een unieke infrastructuur en software-innovatie. Dit is nodig om hybride IT te bekrachtigen in iedere vormfactor en ieder consumptiemodel.”

Datacenterkosten reduceren door all-flash dichtheid een boost te geven
All-flash storage maakt businesstransformatie voor een grote hoeveelheid klanten mogelijk. HPE’s focus op snelheid, betaalbaarheid en sterke dataservices hebben geleid tot een snelle groei van de 3PAR all-flash productreeksen.

Om dit traject uit te breiden, kondigt HPE ondersteuning aan voor nieuwe 7.68 TB en 15.36 TB 3D NAND solide statedrives (SSD’s) in de 3PAR StoreServ familie. Met deze drives is HPE 3PAR StoreServ de meest dichte en schaalbare all-flash reeks in de branche. Het ondersteunt tot wel 24 petabytes aan bruikbare SSD-capaciteit in een enkelvoudig systeem en 12 keer betere dichtheid dan de all-flash systemen van EMC. In de afgelopen 24 maanden heeft HPE 3PAR de flashdichtheid met 16 keer verbeterd voor een prijs die 40 procent lager ligt per gebruikte gigabyte. Nieuwe en bestaande klanten kunnen kiezen uit verschillende types en formaten SSD-drives om implementatieflexibiliteit te optimaliseren.

Ondersteuning voor deze SSD’s met grote capaciteit wordt mogelijk gemaakt door twee belangrijke technologieën: 3PAR Adaptive Sparing, een gepatenteerde 3PAR technologie die garandeert dat elke SSD, ongeacht het formaat, zonder compromis wordt gebruikt met vijf keer zoveel uithoudingsvermogen. 3PAR Express Layout is een andere technologie die gelijktijdige toegang van de 3PAR storage controllers naar de SSD’s mogelijk maakt voor een hogere doorvoer.

Cloud-native apps met tier-1 databeschikbaarheid via Docker integratie
Containertechnologie is een nieuwe benadering om applicatieontwikkeling en implementatieflexibiliteit te doen toenemen. Terwijl enterpriseklanten de DevOps methodieken omarmen, wordt het duidelijk dat hoogwaardige, persistente storage een belangrijke vereiste is voor operaties in de productie.

Om aan deze eisen te voldoen, biedt HPE al Docker-OpenStack drivers door samen te werken met ClusterHQ als onderdeel van de officiële OpenStack release. Nu heeft HPE ook een officiële Docker/IntegratedVolume Plugin voor HPE 3PAR StoreServ Storage uitgebracht. Deze driver is geïntegreerd met Docker Engine en biedt mogelijkheden voor persistente storage voor containers. Ook is het mogelijk om flash-geoptimaliseerde HPE 3PAR StoreServ reeksen te gebruiken als onderliggende storage voor gevirtualiseerde of bare-metal containerimplementaties met gebruik van Docker. Met deze integratie kunnen applicaties uit containers voordeel halen uit geavanceerde dataservices, data-encryptie, kwaliteit van service, snapshots, replicatie en deduplicatie.

Verbeterde verenigde datatoegang en flash-geoptimaliseerde databescherming
Als flash zich uitbreidt in het datacenter, is het essentieel om data te beschermen. Dit moet met snelheden die voor traditionele methoden onmogelijk zijn. HPE Recovery Manager Central (RMC) lost dit op door direct applicatiesnapshots te verplaatsen van 3PAR flash naar secundaire opslagbescherming, 23 keer sneller dan traditionele storage back-up. Dit vermindert niet alleen het risico maar door HPE StoreOnce deduplicatie in het proces toe te passen, verminderen capaciteitsbenodigdheden met 95 procent of meer. Met de toevoeging van Oracle Databases, SAP HANA en 3PAR File Persona breidt HPE vandaag zijn applicatie ecosysteem uit. Deze nieuwe applicaties voegen zich aan bestaande applicatie-geïntegreerde bescherming voor VMware, Microsoft SQL en iedere Microsoft VSS ingeschakelde applicatie die draait als een virtuele machine.

Een van de meest gevestigde flash platforms, 3PAR heeft verenigde bestands-, block- en objecttoegang voor meer dan 18 maanden en verrijkt deze mogelijkheden met security- en archiveringmogelijkheden zoals:
• File Lock voor 3PAR File Persona. Dit beschermt dataconsistentie en ondersteunt beheer door bestanden onveranderbaar te maken, beleidsgerichte retentie toe te staan, verwijderen van bestanden voorkomt en datavalidatie ondersteunt.
• NTFS security modus en cross-protocol vergrendeling voor 3PAR File Persona verbeteren security voor Windows-omgevingen en leveren soepelere deelmogelijkheden van bestanden in groepen tussen protocollen als SMB en NFS.
• HPE StoreEver Archive Manager software verlaagt de kosten van het behoud van 3PAR bestandsdata om op tape gearchiveerd te worden. Dit gaat niet ten koste van de toegankelijkheid.

HPE biedt een uitgebreide set aan ondersteuning- en consultservices om klanten te helpen met hun datamanagement en -bescherming. HPE kondigt vanuit Technology Consulting een nieuwe TCO Analysis aan. Dit brengt de benodigde hardware, software en energiebesparingen en -voordelen in kaart om all-flash storage te omarmen. Additionele producten zijn ook HPE Flexible Capacity voor directe on-demand resources. Hierbij wordt betaald per GB en het werkt samen met HPE’s technology consulting team voor de transformatie van services zoals advies over de huidige stand van zaken, ontwerp en integratie, datamigratie en end-to-end beschermingsservices.

Prijzen en beschikbaarheid
7.68 TB SSD’s zijn wereldwijd beschikbaar vanaf 6 juni 2016 met prijzen vanaf 20.748,- USD.

15.36 TB SSD’s zijn te bestellen vanaf de tweede helft van 2016 met prijzen vanaf 40.000,- USD.

De Docker-Integrated Native Docker Volume Plugin voor HPE 3PAR StoreServ Storage is in juni beschikbaar op de HPE Storage GitHub pagina op https://github.com/hpe-storage/python-hpedockerplugin.

HPE Recovery Manager Central (RMC) met ondersteuning voor SAP HANA en 3PAR File Persona is momenteel wereldwijd beschikbaar zonder additionele kosten voor klanten met huidige RMC licenties en een geldig supportcontract. Licenties voor nieuwe klanten starten vanaf 1.000,- USD.

HPE Recovery Manager Central voor Oracle (RMC-O) is beschikbaar in juli voor een prijs vanaf 2500,- USD. Klanten met een huidige 3PAR Recovery Manager voor Oracle licentie en een geldig supportcontract kunnen zonder additionele kosten upgraden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.