HLB Shared Service Center kiest voor Twin datacenteroplossing Interconnect

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interconnect
  • geplaatst op
  • 18 juni 2014 09:42 uur

Interconnect, Internet Service Provider met state-of-the-art datacenters in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, creëert Twin datacenter infrastructuur voor HLB Shared Service Center.

Middels de infrastructuur van Interconnect heeft HLB Shared Service Center een Twin datacenteroplossing gerealiseerd, waarmee de continuïteit is gewaarborgd voor de 400 gebruikers op 17 verschillende locaties. De servers van HLB Shared Service Center staan opgesteld in de twee state-of-the-art geografisch gescheiden datacenters van Interconnect, die onderling zijn verbonden door dark fibers. Door implementatie van deze oplossing zijn de Recovery Point Objective en Recovery Time Objective waarden aanzienlijk gereduceerd. Dit betekent dat de onderbreking bij calamiteiten slechts zeer beperkt is en ook dat geen data verloren gaat. Geavanceerde applicaties maken zonder problemen gebruik van de DWDM verbindingen. Hierdoor is een hoge beschikbaarheid van de IT-omgeving mogelijk.

Twin datacenter infrastructuur

Zowel in Datacenter ’s-Hertogenbosch als Datacenter Eindhoven heeft HLB Shared Service Center rackspace met eigen hardware, switches en firewalls. HLB maakt gebruik van een Multiple Datacenter Connect, waardoor het dataverkeer na uitval van (een deel van) één van de datacenters automatisch via het andere datacenter wordt gerouteerd. De infrastructuur van HLB is op beide locaties 24/7 prima bereikbaar. Storage replicatie en clustering van servers over twee locaties zijn mogelijk door de snelle interconnectie, die bovendien redundant is uitgevoerd.

Bedrijfscontinuïteit

Omdat de klanten van HLB SSC de accountants en belastingsadviseurs van HLB in Nederland zijn, is een continu werkende IT-omgeving van levensbelang. De werkzaamheden in een accountantsorganisatie zijn volledig afhankelijk van de ICT. Het systeem is de ‘life line”, uitval leidt direct tot omzetschade. Bedrijfszekerheid van de IT-omgeving is daarom een must in deze tijd. De Twin datacenter infrastructuur vormt de basis voor de vereiste continuïteit.

Rocky, 18 juni 2014 10:47 am

Euhm:

"De servers van HLB Shared Service Center staan opgesteld in de twee state-of-the-art geografisch gescheiden datacenters van Interconnect, die onderling zijn verbonden door dark fibers."

Wikipedia:
Dark fiber of niet-geactiveerde fiber (of fibre) is in glasvezelcommunicatie de benaming voor glasvezels die nog niet in gebruik zijn genomen (en dus nog 'donker' zijn) in het reeds aanwezige netwerk.

Er is dus geen verbinding...

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.