Hoogste halfjaaropname datacenter-capaciteit in Amsterdam

  • Bedrijfsnieuws van
  • CBRE
  • geplaatst op
  • 27 augustus 2014 13:57 uur

Europese datacenters blijven profiteren van de groei in online diensten en cloud computing, wat in de eerste helft van 2014 geresulteerd heeft in een recordopname van datacenter-capaciteit.

Dit blijkt uit de nieuwste European Data Centres MarketView van vastgoedadviseur CBRE. Op de belangrijkste Europese markten, waaronder Amsterdam, werd in totaal 38MW aan capaciteit afgezet, een toename van 68% op jaarbasis.

Met 11,7 MW heeft Amsterdam in het eerste halfjaar al een hogere omzet aan capaciteit gezien dan in heel 2013. Op Frankfurt na was dit ook de hoogste opname binnen Europa. Amsterdam profiteert sterk van de vraag naar capaciteit bij aanbieders van connectivity-diensten, waarbij telecomproviders en aanbieders van cloud- en online diensten met name actief zijn. Zij kiezen vooral voor Amsterdam vanwege het toegankelijke AMS-IX internetknooppunt.

Andrew Jay, Executive Director EMEA Data Centre Solutions bij CBRE, stelt: “Het is bemoedigend dat de vraag naar datacenterdiensten in het tweede kwartaal heeft doorgezet, met als resultaat een recordopname in de eerste helft van het jaar. Wij zien dat de uitrol van programma’s van aanbieders van infrastructuur en cloud-dienstverleners doorzet. Hiermee kan de groei worden opgevangen die wordt verwacht als gevolg van de migratie van bedrijfssystemen naar een cloudomgeving. Daarnaast zien we door verbeterde marktomstandigheden en een groeiend ondernemersvertrouwen eindgebruikers terugkeren in de markt.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.