Hostingbedrijven Intelligent en Sentia kondigen fusie aan

  • Bedrijfsnieuws van
  • Intelligent NV
  • geplaatst op
  • 19 november 2015 10:23 uur

Intelligent, de Belgische marktleider in hostingdiensten vooral bekend voor haar merken Combell, Register, Unitt en Stone IS, bundelt de krachten met het Nederlandse Sentia. Zij zijn de grootste specialist in Nederland in het beheer van schaalbare en bedrijfskritische IT-platformen. Dankzij een sterke synergie tussen beide bedrijven ontstaat een zeer divers dienstenportfolio voor SME’s en Large Enterprises. De groep gaat verder onder de naam Intelligent.

Beide bedrijven hebben een vergelijkbare geschiedenis en blinken uit in hun domein. Zowel Intelligent als Sentia groeien fors organisch en hebben door middel van strategische overnames hun klantenportfolio en dienstenaanbod de afgelopen jaren kunnen verbreden. De overnames zijn mede mogelijk dankzij de flexibele onderliggende platformen waar de afgelopen jaren fors in geïnvesteerd is.

Beide bedrijven hebben in hun landen recent een consolidatiegolf in de hostingmarkt ingezet. Recent nam Intelligent hostingbedrijven GimiScale, PriorWeb en Stone IS over, en Sentia consolideerde in Nederland onder meer Jitscale en PaasPlaza onder één merk. ReasonNet, bekend voor IaaS-producten en housing in haar eigen datacenters, blijft als apart merk bestaan.

Meer kennis en focus door complementariteit

Sentia richt zich voornamelijk op de markt van outsourcing en hosting voor Large Enterprises. Intelligent focust met haar merken voornamelijk op SME’s (Small and Medium-sized Enterprises). Aan beide kanten is veel expertise op het vlak van netwerkbeheer of specifieke software en technologieën zoals Oracle databases en IaaS-platformen.

De complementariteit biedt een unieke kans om van elkaar te leren en de dienstverlening verder te verbeteren door specialisatie op specifieke kennisdomeinen binnen het gecombineerd bedrijf. Hiernaast zal de groep meer kunnen investeren in innovatie van dienstverlening en producten, waarmee zij Europa ook nieuwe markten en sectoren zal kunnen bedienen.

“We kunnen ontzettend veel van elkaar leren omdat we zo complementair zijn. Ik zie een enorme verscheidenheid aan expertise die we kunnen delen en dezelfde gedrevenheid om voortdurend te verbeteren. Dit zal ons in staat stellen om onze bestaande én nieuwe klanten een nog beter en breder scala aan diensten te kunnen bieden„

Ian Zein, Managing Director Enterprise Solutions

Focus op klantenbinding en persoonlijk contact

Zowel Sentia als Intelligent hebben een zeer sterke reputatie verworven op het vlak van persoonlijke klantbenadering. Door de nieuw verworven kennis zal Intelligent met haar merken in de BeNeLux hostingproducten en alle afgeleiden daarvan kunnen aanbieden. Dit gaat van domeinnamen, online aanwezigheid in alle vormen en emailmarketing voor particulieren en SME’s, tot complexe Managed Hosting en outsourcing voor Large Enterprises.

“Waar wij nu sterk in zijn en toekomstig nog meer in willen investeren, is de relatie met onze klanten. Wij geloven in kleine teams om een segment van onze klanten op een zo gepast mogelijke manier te kunnen ondersteunen. Persoonlijk contact en kennis van zaken is daarbij onontbeerlijk„

Jonas Dhaenens, CEO Intelligent

De persoonlijke aanpak is iets wat in de kernwaarden staat van de nieuw gevormde hostinggroep en wat Intelligent blijft nastreven in de toekomst. Klanttevredenheid wordt de belangrijkste pijler voor alle merken.

Ambitie om uit te groeien tot Europese speler

Intelligent heeft de ambitie om op middellange termijn door te groeien tot één van de grootste Europese hostingspelers en wordt hierin ondersteund door groeikapitaal verschaft door het management en door Waterland Private Equity.

“In het licht van de fundamentele shift van IT-applicaties naar de Cloud, verandert de Europese hostingmarkt razendsnel. Wij kijken er alvast naar uit om de groeiversnelling van Intelligent verder te ondersteunen met de inzet van ons internationale netwerk en onze financiële slagkracht. Intelligent zal haar internationale groeistrategie concrete invulling geven door een combinatie van organische groei en selectieve overnames„

Cedric Van Cauwenberghe, Partner Waterland Private Equity

Optimalisaties binnen de groep op korte termijn

In België en Nederland wordt Unitt, het merk voor complexe Managed Hosting van Intelligent, hernoemd naar Sentia. Sentia is dan het enige merk voor complexe Managed Hosting binnen de Intelligent groep. Tevens voert de groep nog tal van overnamegesprekken met andere bedrijven.

Eindverantwoordelijke van de Intelligent-groep blijft Jonas Dhaenens als CEO en bestuurslid. Binnen het bestuur is Frederik Poelman verantwoordelijk voor SME Hosting. Ian Zein van Sentia treedt toe tot het bestuur en wordt verantwoordelijk voor Large Enterprise Hosting. Benjamin Jacobs, momenteel CEO van Unitt wordt verantwoordelijk voor het nieuwe Sentia in België.

De Intelligent groep telt door het samengaan met Sentia meer dan 300 medewerkers in België en Nederland. De geconsolideerde omzet voor de groep wordt in 2015 geraamd op 60 miljoen euro. De teams blijven verder werken op de verschillende kantoorlocaties van Intelligent in Gent (BE), Brussel (BE), Nieuwegein (NL), Barendrecht (NL) en Amsterdam (NL).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.