Hostingbranche bereidt zich voor op consolidatie

 • Bedrijfsnieuws van
 • Amsio
 • geplaatst op
 • 4 april 2014 15:15 uur

Uit onderzoek van Amsio op de World Hosting Days blijkt dat 52 procent van de meer dan 200 respondenten verwacht over drie jaar te zijn overgenomen door een concurrent.

Het onderzoek is gehouden onder de bezoekers van de World Hosting Days. World Hosting Days is de grootste en drukst bezochte hosting gerelateerde beurs ter wereld en is dit jaar gehouden in Rust, Duitsland.

Overleven door consolidatie

De respondenten verwachten dat ruim 48% van de hosters over drie jaar niet meer actief is. Als belangrijkste reden voor het verdwijnen van hosters geeft meer dan de helft aan dat er door consolidatie steeds minder partijen zullen overblijven. Onder deze groep vallen vooral leveranciers van de hostingbranche en SaaS providers. 41% van de respondenten, waarvan veelal webhosting providers, geeft aan dat de kleine partijen niet meer kunnen concurreren met grote partijen als Microsoft, VMware en Amazon. Slechts 7% voorziet een afnemende vraag als reden voor het verdwijnen.

Verhuizen naar de public cloud

Hostingproviders die op dit moment nog zelf hun diensten hosten stappen steeds vaker af van hosten in eigen beheer. De respondenten geven aan dat zij verwachten dat 46% van de zelf gehoste diensten binnen drie jaar naar een public cloud van een serviceprovider zal gaan.

Beveiliging belangrijk aspect

Uit het onderzoek blijkt dat bij het kiezen van een nieuwe provider de beveiliging als belangrijkste factor gezien wordt, gevolgd door de prijs. Hierna zijn service en performance belangrijke aspecten.

Profiel respondenten

De respondenten werken voornamelijk in Europa. 29% van hen is leverancier van de hostingmarkt en 21% levert zelf webhosting en VPS-en. 20% van de respondenten levert IaaS hosting en 16% SaaS. Dedicated hosting en colocatie is met 14% het minst populair.

Amsio

Als IaaS provider ziet Amsio steeds meer vraag naar het compleet uitbesteden van de infrastructuur van hostingproviders. Amsio heeft jarenlange ervaring met het hosten van schaalbare high-performance hostingomgevingen en verwacht hier voor de nabije toekomst grote groei.

Ton van der Reijken, 7 april 2014 11:21 am

Ik heb alle dagen van de WHD Global bezocht, vond het heel interessant maar ben niet door Amsio geinterviewd en vraag mij dus af waar zij deze wijsheid vandaan halen. Ik twijfel aan de juistheid er van maar zie wel een aanstaande verschuiving aankomen van zelf hosten naar een oplossing in de cloud aanbieden. Waarbij het voor de klant gemakkelijk moet blijven om zelf alle instellingen te kunnen blijven maken.

 • Pingback: SaaS providers kiezen veiligheid | Gerben.me

 • Laatste reacties

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

  Bedankt voor het succes van ISPam.nl
  Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.