Hostingbranche nog niet klaar voor hybrid cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amsio
  • geplaatst op
  • 30 maart 2015 14:05 uur

Uit onderzoek op de World Hosting Days blijkt dat de meerderheid van ruim 260 respondenten geen hybride cloud oplossing levert. Het onderzoek is door cloud provider Amsio gehouden onder de bezoekers van de World Hosting Days. World Hosting Days is de grootste en drukst bezochte hosting gerelateerde beurs ter wereld en is van 24 t/m 26 maart gehouden in Rust, Duitsland.

ExpressRoute het meest populair
De meerderheid van de respondenten die op het moment geen hybride cloud levert, is wel van plan om dit te ontwikkelen. Hierbij gaat de voorkeur van de meeste respondenten uit naar ExpressRoute van Microsoft (38%) of een zelf-ontwikkelde oplossing (33%). AWS Direct Connect (Amazon) en Direct Link (IBM Softlayer) zijn het minst populair. De respondenten die reeds een hybride cloud leveren, maken gebruik van ExpressRoute of een zelf-ontwikkelde oplossing.

Kosten grootste barrière
De grootste barrière voor hosting providers om een hybride cloud oplossing te bieden, ligt aan het feit dat de kosten om de nieuwe technologie te implementeren, te hoog zijn. Het tekort aan de vraag van eindgebruikers en een gebrek aan kennis volgt op een tweede en derde plek.

Flexibiliteit belangrijkste drijfveer
De hosting providers geven aan dat flexibiliteit (31%) de belangrijkste drijfveer is voor eindklanten om de hybride cloud te accepteren, gevolgd door performance (24%) en prijs (22%). Beveiliging en een SLA dat connectiviteit biedt zijn hierbij het minst belangrijk.

Huiverig voor uitbesteden
85 Procent van de respondenten geeft aan zelf de hosting en netwerkverbindingen te verzorgen, waarbij de ruime meerderheid van 78% niet van plan is om dit in de komende drie jaar uit handen te geven.

Profiel respondenten
De respondenten werken voornamelijk in Europa. 33 Procent van hen is Hosting Service Provider of Independent Software Vendor en werkt voor een bedrijf dat meer dan 50 werknemers bevat. De meeste respondenten hebben de World Hosting Days voor de eerste keer bezocht.

Hybrid cloud van Amsio
Amsio heeft in 2014, als eerste Nederlandse cloudprovider, een directe redundante verbinding van haar netwerk naar het publieke cloudplatform van Microsoft; Microsoft Azure gelanceerd. Op deze manier kan Amsio binnen hybride oplossingen een SLA leveren op de hoog beschikbare private verbinding naar Microsoft Azure. Zo kan een klant binnen hetzelfde netwerk zowel gebruikmaken van het cloud platform van Amsio als de eigen public- en private cloudoplossingen, in combinatie met Microsoft Azure.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...