Hostnet lanceert een uniek platform as a service: de Hostnet Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Hostnet
  • geplaatst op
  • 25 februari 2014 13:38 uur

Hostingprovider Hostnet uit Amsterdam heeft, in samenwerking met het in Californië gevestigde bedrijf Jelastic, voor de Nederlandse en Belgische markt een uniek Platform as a Service (PaaS) geïntroduceerd voor Java- en PHP-applicaties. Deze nieuwe dienst draagt de naam Hostnet Cloud en is vanaf heden beschikbaar. Gebruikers profiteren met de Hostnet Cloud van de vrijheid en gebruiksvriendelijkheid van deze vorm van cloud hosting: in enkele klikken activeren zij hun eigen applicatieservers waarop de applicatie wordt gehost. Daarnaast besparen ze kosten door de mogelijkheid om per uur af te rekenen en de automatische schaalbaarheid van de Hostnet Cloud.

Een gebruiksvriendelijke totaaloplossing

“Jarenlang hebben we een breed aanbod in webhostingoplossingen verzorgd voor vele applicaties”, aldus Steven Mohamedajoeb, manager Operations bij Hostnet. “Met de Hostnet Cloud kunnen we gebruikers niet alleen voorzien van automatisch schaalbare hosting, maar we geven hen ook de mogelijkheid om zelf complexe oplossingen te configureren, zoals high availability; en dat in enkele minuten, in plaats van dagen.” De gebruiker kan gemakkelijk applicaties publiceren, zonder veranderingen aan te hoeven brengen in de code. Dat maakt de Hostnet Cloud tot een gebruiksvriendelijke clouddienst. Hostnet neemt de gebruiker daarnaast tijd uit handen door de onderliggende infrastructuur te beheren.

Geen onnodige kosten door afrekenen per uur en schaling

Eén van de unieke kenmerken van de Hostnet Cloud is de mogelijkheid om per uur af te rekenen naar het verbruik van de applicatieservers. De gebruiker krijgt een saldo-account waarop hij of zij tegoed kan storten. Zo blijft het online betaalproces zo eenvoudig mogelijk. Ook biedt de Hostnet Cloud een schaalbare vorm van hosting; wanneer tijdens de applicatielevenscyclus blijkt dat er te weinig of juist te veel resources beschikbaar zijn, schaalt het systeem deze automatisch omhoog of omlaag, tot aan een door de gebruiker ingestelde limiet. Op deze manier voorkomt het systeem downtime door een tekort aan resources en betaalt de gebruiker alleen voor de resources die worden gebruikt.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.