Hostnet lanceert een uniek platform as a service: de Hostnet Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Hostnet
  • geplaatst op
  • 25 februari 2014 13:38 uur

Hostingprovider Hostnet uit Amsterdam heeft, in samenwerking met het in Californië gevestigde bedrijf Jelastic, voor de Nederlandse en Belgische markt een uniek Platform as a Service (PaaS) geïntroduceerd voor Java- en PHP-applicaties. Deze nieuwe dienst draagt de naam Hostnet Cloud en is vanaf heden beschikbaar. Gebruikers profiteren met de Hostnet Cloud van de vrijheid en gebruiksvriendelijkheid van deze vorm van cloud hosting: in enkele klikken activeren zij hun eigen applicatieservers waarop de applicatie wordt gehost. Daarnaast besparen ze kosten door de mogelijkheid om per uur af te rekenen en de automatische schaalbaarheid van de Hostnet Cloud.

Een gebruiksvriendelijke totaaloplossing

“Jarenlang hebben we een breed aanbod in webhostingoplossingen verzorgd voor vele applicaties”, aldus Steven Mohamedajoeb, manager Operations bij Hostnet. “Met de Hostnet Cloud kunnen we gebruikers niet alleen voorzien van automatisch schaalbare hosting, maar we geven hen ook de mogelijkheid om zelf complexe oplossingen te configureren, zoals high availability; en dat in enkele minuten, in plaats van dagen.” De gebruiker kan gemakkelijk applicaties publiceren, zonder veranderingen aan te hoeven brengen in de code. Dat maakt de Hostnet Cloud tot een gebruiksvriendelijke clouddienst. Hostnet neemt de gebruiker daarnaast tijd uit handen door de onderliggende infrastructuur te beheren.

Geen onnodige kosten door afrekenen per uur en schaling

Eén van de unieke kenmerken van de Hostnet Cloud is de mogelijkheid om per uur af te rekenen naar het verbruik van de applicatieservers. De gebruiker krijgt een saldo-account waarop hij of zij tegoed kan storten. Zo blijft het online betaalproces zo eenvoudig mogelijk. Ook biedt de Hostnet Cloud een schaalbare vorm van hosting; wanneer tijdens de applicatielevenscyclus blijkt dat er te weinig of juist te veel resources beschikbaar zijn, schaalt het systeem deze automatisch omhoog of omlaag, tot aan een door de gebruiker ingestelde limiet. Op deze manier voorkomt het systeem downtime door een tekort aan resources en betaalt de gebruiker alleen voor de resources die worden gebruikt.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...