HPE breidt composable infrastructure toepassingen voor cloud en hyper-converged uit

HPE Synergy uitgebreid met HPE Helion CloudSystem 10 en nieuwe hyper-converged verbeteringen voor eenvoudige hybride IT


De nieuwe oplossingen omvatten:
• HPE Synergy met HPE Helion CloudSystem 10 brengt volledige composability in compute, storage en structuur voor het op technologie gebaseerde hybride cloudplatform van HPE OpenStack®. Daarmee draaien klanten bare metal, gevirtualiseerde, gecontaineriseerde en cloud-native applicaties op een eenduidige infrastructuur. Voor grote flexibiliteit en efficiëntie worden resources (her)ingedeeld.
• De software update van HPE Hyper Converged Operating Environment maakt gebruik van composable technologieën en brengt daarmee nieuwe mogelijkheden voor HPE Hyper Converged 380. Hierbij gaat het om nieuwe workspace controls, waarmee IT-managers gevirtualiseerde resources indelen en herindelen voor verschillende bedrijfsonderdelen. IT kan daardoor fungeren als interne service provider voor de organisatie.

“Klantbehoeften kunnen snel veranderen waardoor een infrastructuurplatform nodig is om dit te ondersteunen”, aldus Ric Lewis, Senior Vice President en General Manager van Software-Defined Datacenter en Cloud bij HPE. “Met HPE Synergy leveren we een nieuw type infrastructuur die de snelheid, efficiëntie en flexibiliteit levert van publieke cloud on-premises. Hierdoor kan IT de focus leggen op zijn rol als interne service provider, in plaats van het onderhouden van de infrastructuur. Nu we de composable infrastructure uitbreiden naar onze cloud en hyber-converged oplossingen, maken we hybride IT eenvoudig voor onze klanten.”

Developers bouwen steeds sneller nieuwe, cloud native applicaties en maken daarbij gebruik van flexibele microservices en containers. Ondertussen transformeren ze traditionele applicaties naar ‘as-a-service’-modellen. Dit vergt een infrastructuur die beide operationele omgevingen kan ondersteunen. HPE Synergy levert het eerste composable infrastructuurplatform dat infrastructuur als code ziet, waardoor developers hun applicatielevering versnellen. HPE Synergy is in eerste instantie bij bijna 100 klanten in diverse branches succesvol geïmplementeerd. Nu is HPE Synergy overal ter wereld beschikbaar.

In Europa werkt Liberty Global, marktleider op het gebied van tv en breedband al met HPE Synergy. “Om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van onze mobiele, televisie- en breedbandklanten in heel Europa, zochten wij de samenwerking met HPE”, aldus Colin Miles, VP EMEA Datacenter and Engineering bij Liberty Global. “Omdat wij één van de eerste HPE Synergy klanten waren, was ons team snel in staat om te profiteren van de voordelen van infrastructure as a service. We hebben nu een cloudachtige ervaring die we voor ons datacenter zochten.”

HPE Synergy met HPE Helion CloudSystem 10: private cloud voor een composable infrastructuur
De toevoeging van HPE Helion CloudSystem 10 aan HPE Synergy geeft bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van een eenduidige on-premises IT-omgeving die zowel traditionele als cloud-native applicaties ondersteunt. Met HPE Helion CloudSystem 10 kunnen IT-operators binnen een paar minuten diensten selecteren waardoor de transitie van een traditionele naar een hybride IT-omgeving eenvoudiger wordt. Door middel van een verbeterde automatisering van management en een betere benutting van de infrastructuur, kunnen klanten clouddiensten effectiever en tegen lagere kosten leveren.

HPE Synergy en HPE Helion CloudSystem 10 beschikken allebei over HPE OneView Composer. De HPE OnveView Composer is software om automatisering van infrastructuur te managen. Dit biedt de mogelijkheid via een enkele, geïntegreerde interface infrastructuurdiensten in kaart te brengen, te beheren en toe te wijzen. Doordat de infrastructuur wordt aangepast aan de workloads wordt de infrastructuur efficiënter benut. Hierdoor worden de ontwikkelingscycli versneld maar wel met behoud van controle en compliance.

Bovendien profiteren klanten van het brede ecosysteem van HPE, wat ontwikkeld is door middel van het Composable Infrastructure Partner Program. Dit bevat partnerships met tools als Chef, Docker, SaltStack en Puppet, maar ook traditionele partners als Microsoft, VMware, SUSE en Red Hat dankzij de integratie met de HPE OneView API.

HPE Synergy met HPE Helion CloudSystem 10 is vanaf het eerste kwartaal in 2017 beschikbaar via HPE, channel- en distributiepartners.

HPE Hyper Converged Operating Environment: composable managementmogelijkheden voor hyper converged systemen
De HPE Hyper Converged Operating Environment software-update introduceert nieuwe composable managementmogelijkheden voor de HPE Hyper Converged 380, HPE’s all-in-one software-defined virtualisatieoplossing. Deze verbeteringen stellen IT-operators in staat om te fungeren als interne service provider voor verschillende bedrijfsonderdelen, waarbij ze gevirtualiseerde applicaties leveren met de efficiëntie van de cloud.

De update zorgt voor nieuwe multi-tenant workspaces waardoor operators snel en eenvoudig gevirtualiseerde omgevingen direct vanuit één resourcepool kunnen indelen en herindelen. IT-managers leveren aan een individu of werkgroep op basis van hun behoeften, waardoor business managers in verschillende bedrijfsonderdelen efficiënter hun middelen kunnen inzetten. De update integreert ook analytics waarbij IT-managers inzichten krijgen om ervoor te zorgen dat de benodigde middelen op het juiste moment beschikbaar zijn en inspelen op toekomstige behoeften. Daarmee kan IT de capaciteit verhogen, zelfs voordat developers weten dat ze dit nodig hebben.

Als interne service provider levert IT nu een intuïtief, self-service portaal. Dit maakt de toegang tot resources voor bedrijfsonderdelen eenvoudiger. De resources worden gebruikt om applicaties te ontwikkelen en te implementeren in hun eigen gevirtualiseerde omgeving met de snelheid van de cloud.

De update is vanaf het eerste kwartaal van 2017 beschikbaar voor klanten van HPE Hyper Converged 380.

HPE Services: klanten helpen bij benutten van composable infrastructure
Klanten kunnen niet alleen cloudmogelijkheden eenvoudig leveren, ze kunnen de oplossingen ook afnemen via HPE Flexible Capacity Service. Dit geeft klanten de mogelijkheid om op en af te schalen naar gelang de benodigde capaciteit en alleen te betalen voor wat ze afnemen. Flexible Capacity helpt klanten aan cloud native applicaties met agile microservices, waarbij prijzen gebaseerd zijn op het gebruik van de Docker Engine. Door HPE Flexible Capacity op deze manier te gebruiken, kunnen klanten nu on-premise service provisioning per VM in rekening brengen, wat gebruikelijk is bij cloud provisioning.

Om klanten in staat te stellen de time to value van deze nieuwe oplossingen te versnellen, biedt HPE nu nieuwe HPE Technology Services. Dit helpt klanten bij het snel doorvoeren van de voordelen van composable infrastructure en hyper converged oplossingen. De nieuwe HPE Synergy Rapid Advisory Service onderzoekt use cases die volledig gebruikmaken van mogelijkheden van composable infrastructure, afgestemd op de huidige IT-uitdagingen. De HPE Software-Defined Infrastructure workshop en strategische architectuurservices helpen de customer journey te versnellen.

Uitbreiding Cloud28+: een hybride ecosysteem van de wereldwijde cloud providers
HPE kondigt vandaag ook plannen aan om Cloud28+ uit te breiden, een open community van commerciële en publieke organisaties met het gemeenschappelijke doel om de barrières rondom cloudadoptie weg te nemen. Cloud28+ is beschikbaar voor partners in alle HPE regio’s. Ondersteund door het channelprogramma van HPE verenigt Cloud28+ service providers, solution providers, ISV’s, system integrators en overheidsinstanties. Cloud28+ deelt kennis, middelen en services om klanten te helpen met het bouwen en afnemen van cloudoplossingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.