HPE helpt MKB aan laagdrempelige high end storagecapaciteit

Doorbraken in flash en software-defined storage nemen technologische drempels weg


Vandaag kondigt Hewlett Packard Enterprise (HPE) nieuwe gedeelde storage-oplossingen aan die midden- en kleinbedrijven helpen bij de modernisering van hun IT. De hybride flash en software-defined storageplatformen leveren een vergelijkbare capaciteit als platformen voor grotere bedrijven voor minder dan $10.000,-.

De laatste jaren moesten mkb-klanten hun wensen bijstellen vanwege kosten en complexiteit van enterprise storage. Waar grotere bedrijven flash implementeerden voor versnelling van applicaties, gebruikmaakten van software-defined storage voor kostenbesparingen en hyper convergence ontdekten voor snellere time-to-value, hadden kleinere bedrijven en bedrijven met een lager budget tot op heden niet dezelfde mogelijkheden en werden daardoor ingehaald door innovaties van concurrenten.

“Tegenwoordig is door de digitale transformatie op gebied van storage ‘goed genoeg’ niet meer goed genoeg, ongeacht de grootte van je bedrijf”, aldus Bill Philbin, Senior Vice President en General Manager van Hewlett Packard Enterprise. “Door kosten van flash te verlagen en een samengestelde datastructuur toe te staan voor storagesystemen en hyper-converged toepassingen, helpt HPE klanten van storage waar ze uit kunnen groeien, naar storage waar ze mee kunnen groeien.”

HPE, wereldwijd marktleider in servers en storage, biedt deze bedrijven moderne storage en storage dataservices op enterprise-niveau, waardoor ze op technologisch vlak geen drempels meer ervaren en bijblijven ten opzichte van grotere bedrijven. De nieuwe HPE StoreVirtual 3200 biedt een nieuwe generatie entry storage array vanaf $6.000,- met een gemakkelijke opstap naar software-defined storage. De HPE MSA 2042 levert op zijn beurt hybride flash voor applicatieversnelling vanaf minder dan $10.000,-. Beide systemen omvatten vele dataservices zoals datamigratie, flash tiering en ingebouwd dynamisch schakelen tussen systemen en locaties.

Moderne gedeelde storage met software-defined DNA begint vanaf $6K
De nieuwe HPE StoreVirtual 3200 Storage is de volgende generatie van flexibele en gedeelde storagesystemen. Het is gebouwd op HPE’s toonaangevende software-defined storageplatform met wereldwijd meer dan 200.000 StoreVirtual implementaties. De HPE StoreVirtual 3200 biedt kleine en middelgrote storageklanten – tegen ongekend lage prijzen – een nieuwe dual-controller array op basis van 64-bit ARM technologie, een nieuw RAID stack en verbeterde storage dataservices als snapshots, thin provisioning en replicatie. Met een composable datastructuur die HPE StoreVirtual Systems en VSA software naadloos laat draaien op HPE ProLiant servers, HPE hyperconverged toepassingen en HPE Synergy, is de HPE StoreVirtual 3200 bestand tegen de toekomst en kunnen bedrijven groeien zonder risico. Door overal hetzelfde software-defined storage besturingssysteem te hanteren biedt HPE klanten de vrijheid om in iedere richting te groeien, op ieder moment en in iedere vormfactor of in elk consumptiemodel.

De HPE StoreVirtual 3200, met zeer hoge beschikbaarheid, is een nieuwe soort StoreVirtual array die klanten flexibiliteit geeft voor consolideren van workloads, toevoegen van flash en schalen om ook aan toekomstige eisen te voldoen. Geavanceerde workloadfuncties zijn beschikbaar om te zorgen dat het systeem aan realtime workloadveranderingen voldoet door dynamisch te reageren op I/O fluctueringen. Deze benadering maakt gebruik van een kleine hoeveelheid flash storage om applicatieversnelling zonder gebruikersinterventie te leveren, dit maakt het ideaal voor servervirtualisatie en productiviteitsapps.

De HPE Storevirtual 3200 is te implementeren in slechts enkele minuten en te beheren zonder leerproces. Het biedt mkb-klanten een consumentgedreven gebruikerservaring op basis van hetzelfde intuïtieve design framework dat nu wordt gedeeld over HPE’s enterprise storage- en datacenterproducten. De eenvoud breidt uit naar nieuwe bestuurbare, op cloud gebaseerde analysecapaciteiten met een ingebouwde best practice-engine en middelen voor capaciteitsplanning, zodat management vereenvoudigd wordt en risico vermindert.

De StoreVirtual 3200 biedt flexibiliteit over systemen en locaties en ingebouwde ondersteuning voor meer dan 2.000 snapshots voor snel, granulair herstel zodat kleine en middelgrote bedrijven blijven draaien. Voor additionele bescherming kan data gebackupt en opgeslagen worden op HPE StoreOnce Disk Backup met software als HPE VM Explorer.

Om de technologische transitie soepel te laten verlopen zijn tools als HPE StoreVirtual Migration Manager software beschikbaar om workloadmigraties eenvoudig en risicoloos uit te voeren. De StoreVirtual 3200 biedt dezelfde prestatie en capaciteit tegen 58 procent lagere kosten dan bestaande 2-node StoreVirtual 4000 configuraties.

Toonaangevende SAN-reeks krijgt flash make-over voor minder dan $10.000,-
De nieuwe HPE MSA 2042 neemt HPE’s vlaggenschip array, met bijna een half miljoen verkochte units, bij de hand en versterkt het met 800GB aan ingebouwde solid state disk (SSD) capaciteit en een all-inclusive software suite die enterprisemogelijkheden levert vanaf minder dan $10.000,-. Met flashacceleratie, geautomatiseerde tiering en databeschermingfuncties, standaard en met verlaagde prijs, levert de MSA 2042 tot 60 procent meer databasetransacties per seconde en 80 procent snellere applicatiereactietijden tegen 54 procent kostenbesparingen. Dit maakt het ideaal voor klanten die apps zoals databases willen versnellen en een bewezen platform willen consolideren.

Met een eenvoudig management, ontworpen voor IT-generalisten en HPE ProLiant servergebruikers, biedt de MSA 2042 dezelfde eenvoud in gebruik als de rest van de MSA-familie. Het biedt de flexibiliteit om ingebouwde SSD-capaciteit te gebruiken als read cache accelerator of als performance tier voor lees- en schrijfacceleratie zonder extra licentiekosten. Het systeem omvat ook een ‘set-and-forget’ tiering engine die flashcapaciteit optimaliseert door ‘on-the-fly’ te reageren zonder handmatige interventies.

Out of the box-ondersteuning voor tot 512 array snapshots en remote replicatie voor ieder MSA systeem biedt betaalbare applicatiebeschikbaarheid met direct herstel, waarmee bedrijven hun data en business beschermen. Een replicatiewizard vereenvoudigt de taak om replicatieparen van een verenigd, makkelijk te gebruiken GUI op te zetten en vast te stellen.

Om investeringen te beschermen en technologische achterstand te voorkomen zorgt de MSA 2042 ervoor dat bedrijven klein kunnen beginnen en kunnen schalen met elke combinatie van ondersteunde flash en traditionele disk drives. Net als bij de andere leden van de MSA-familie biedt de MSA 2042 data-in-place upgrades die problemen rondom datamigratie elimineren en zorgen dat klanten alles uit hun drive-investeringen halen.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.