Huawei en Red Hat introduceren carrier-grade, OpenStack-gebaseerde cloud-oplossingen

Bedrijven kondigen samenwerking aan op OpenStack voor Network Functions Virtualization

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 5 december 2014 14:46 uur

Huawei en Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourceoplossingen, kondigen een nieuwe wereldwijde samenwerking aan om op OpenStack-gebaseerde cloud-deployments mogelijk te maken. Door hun gezamenlijke werkzaamheden uit te breiden, versnellen Huawei en Red Hat hun samenwerking rondom OpenStack voor Network Functions Virtualization (NFV), een belangrijke functionaliteit voor Communication Service Providers (CSP’s).

Volgens de 2014 SDN and NFV Strategies: Global Service Provider Survey, uitgevoerd door Infonetics Research, is 93 procent van de ondervraagde telecommunicatiebedrijven van plan NFV in te zetten. Het doel is om de manier waarop zij telecommunicatienetwerken bouwen en exploiteren, te moderniseren. Nu OpenStack zich profileert als het eerste keuzeplatform voor NFV-workloads, starten Huawai en Red Hat een wereldwijd partnerschap om gezamenlijk carrier-grade cloud-oplossingen voor CSP’s te ontwikkelen.

Door dit initiatief worden de domeinexpertise van Huawei en de uitgebreide ervaring met telecombedrijven gecombineerd met de toonaangevende OpenStack en opensource-expertise van Red Hat. CSP’s kunnen zo optimaal geholpen worden bij het implementeren van cloud computing met een carrier-grade OpenStack-oplossing. Beide bedrijven willen Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform en Huawei’s FusionSphere Cloud OS op managementlaag integreren, om zo een uniforme, open, flexibele en productieklare cloud-oplossing te bieden om de NFV-evolutie van telecombedrijven te ondersteunen. Met hun samenwerking zijn Huawei en Red Hat van plan om hun upstream-contributies, engineering, product en go-to-market inspanningen op één lijn te brengen, om daarmee de adoptie van OpenStack voor NFV-implementaties door CSP’s te bevorderen.

Huawei en Red Hat werken samen om NFV-features naar de OpenStack-community te brengen. Deze zijn nodig voor CSP cloud-implementaties, en dienen tevens als basis voor zeer schaalbare Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen. Huawei en Red Hat zijn ook van plan te werken aan de certificering van hun gezamenlijke oplossingen, om CSP’s zo het vertrouwen te geven dat de oplossingen consistente prestaties en mogelijkheden zullen bieden.

Quotes

Ren Zhipeng, President of Huawei’s Cloud Computing Product Line
“Huawei biedt zijn klanten een ware carrier-grade OpenStack-oplossing. Wij zijn vereerd om onze huidige partnership met Red Hat uit te breiden met een samenwerking op OpenStack voor Network Functions Virtualization (NFV). Door samen te werken met partners zoals Red Hat kan Huawei de transformatie van de telecomindustrie ondersteunen. De samenwerking richt zich op NFV en de ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen voor het bevorderen van een open, onderling verbonden, en innovatief ecosysteem dat de hele OpenStack-community ondersteunt.”

Tim Yeaton, senior vice president, Infrastructure Business, Red Hat
“Carriers en telecommunicatiebedrijven staan onder druk om hun netwerkinfrastructuur te moderniseren, om zo te voldoen aan de eisen die ontstaan zijn bij nieuwe dienstaanbiedingen en de explosieve hoeveelheid van data die het netwerk doorkruisen. Als gevolg daarvan verkennen velen de voordelen die OpenStack-gebaseerde clouds kunnen bieden voor NVF-projecten. Door Huawei’s leiderschap in de telecommunicatie-industrie te combineren met Red Hat’s leiderschap in OpenStack en, meer in het algemeen, enterprise open source, zijn we goed gepositioneerd om cloud-oplossingen te bieden die carriers in staat te stellen de uitdaging van netwerk modernisering aan te gaan.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.