Hybride cloud zorgt voor afhankelijkheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • SPS
  • geplaatst op
  • 17 november 2015 14:20 uur

Nederlandse organisaties verliezen grip op de volledige IT-omgeving wanneer zij kiezen voor een hybride cloud-omgeving. Reden hiervoor is vaak het ontbreken van integraal inzicht. Dat stelt SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, in haar nieuwe whitepaper ‘Cloud-monitoring essentieel voor integraal inzicht’. Om toch succesvol de overstap te maken naar een hybride cloud zonder compleet de controle weg te geven, is het essentieel dat de volledige IT-infrastructuur gemonitord wordt, zowel on-premise als in de cloud.

Organisaties die hun IT-infrastructuur ontkoppelen door te kiezen voor een hybride cloud-omgeving kampen momenteel met een aantal uitdagingen. IT-managers zijn afhankelijk van hun cloud-leveranciers en leveren hierdoor controle in. Gevolg hiervan is dat onder andere integraal incident-, performance-, capaciteits- en real-time servicemanagement onmogelijk is, omdat het overkoepelend inzicht ontbreekt. Ook het anticiperen op veranderingen is moeilijk.

Linda Verweij, COO van SPS: “Wanneer organisaties de overstap maken naar een hybride cloud-omgeving dienen zij zich bewust te zijn van de uitdagingen. Een deel wordt buitenshuis geplaatst en het risico bestaat dat hiermee ook de regie uit handen wordt gegeven. Toch blijven IT-afdelingen verantwoordelijk voor de volledige IT en dus is het cruciaal om het volledige inzicht in de infrastructuur te behouden. Door te beschikken over één oplossing die de IT-infrastructuur zowel in huis als in de cloud in kaart brengt en de infrastructuur tot op detailniveau inzichtelijk maakt, kunnen IT-managers hun eindverantwoordelijkheid daadwerkelijk nemen en daarmee zorgen dat de dienstverlening naar de ‘business’ optimaal blijft.”

De visie van SPS op cloud-monitoring is verwerkt in het whitepaper ‘Cloud-monitoring essentieel voor integraal inzicht’. Deze is gratis te downloaden via http://sps.nl/download-whitepaper-cloud-monitoring

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.