IaaS hosting provider 3W Infra tekent samenwerkingscontract met KINXX PR voor Global PR en Content Marketing

  • Bedrijfsnieuws van
  • 3W Infra
  • geplaatst op
  • 30 augustus 2016 16:00 uur

3W Infra, een snelgroeiende Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting provider die wereldwijd maatwerk levert op het gebied van dedicated server hosting, colocatie, streaming en netwerk infrastructuur, heeft een samenwerkingscontract getekend met het in Utrecht gevestigde PR en Content Marketing bureau KINXX PR. Het bureau zal 3W Infra helpen om het IaaS hosting merk wereldwijd op de kaart te zetten.

3W Infra is in 2014 opgericht en inmiddels heeft het IaaS hosting bedrijf 3.000 dedicated servers in beheer. Deze servers zijn ondergebracht in het datacenter van 3W Infra in Amsterdam Zuidoost.

3W Infra richt zich op het leveren van technisch geavanceerde maatwerk IaaS hosting oplossingen met een hoge schaalbaarheid. Het wereldwijde netwerk van 3W Infra, met momenteel meer dan 160 Gigabit/seconde (Gbps) aan beschikbare bandbreedte en twee keer zoveel netwerkvolume als wat klanten gemiddeld gebruiken, vormt een integraal onderdeel van de schaalbare oplossingen.

“Dat zijn indrukwekkende getallen – 3.000 dedicated servers in 2 jaar tijd met een dergelijk netwerkvolume,” zegt Koen Stegeman, content marketing consultant en eigenaar van KINXX PR. “Achter deze getallen schuilt een prachtig verhaal van enkele veteranen binnen de hosting industrie, zeer succesvolle zakenmensen die een gat in de markt hebben gevonden. Met sterk op maat geleverde IaaS hosting oplossingen speelt 3W Infra in op een bepaalde behoefte in de markt. Dat verhaal willen wij graag vertellen. Wij verwachten dat het merkverhaal van 3W Infra uiteindelijk zal lezen als een goed boek – een echte pageturner.”

KINXX PR levert onder andere de volgende Content Marketing services aan 3W Infra: merk storytelling strategie; productie en wereldwijde distributie van (Engels- en Nederlandstalige) persberichten; sociale media; web content; en SEO copywriting.

Content marketing strategie

“3W Infra is opgericht door mensen met een lange geschiedenis binnen de hosting en datacenter industrie,” zegt Murat Bayhan, CEO en oprichter van 3W Infra. “Wij zijn dan ook bekend met de uitgebreide ervaring van KINXX PR binnen deze sector en de wereldwijde content marketing resultaten die zij voor hosting providers en datacenter bedrijven weten te realiseren. Hun professionele aanpak met betrekking het bouwen van een merk en het ondersteunen van een snelgroeiende organisatie, sluit naadloos aan bij onze behoeften.”

Schaalbaarheid is een kernelement binnen de business strategie van 3W Infra. Dit is onder andere terug te vinden in het wereldwijde netwerk van 3W Infra met hoge bandbreedtecapaciteit (160 Gbps). Doordat 3W Infra’s bandbreedtecapaciteit in het netwerk twee keer zo groot is als het gemiddelde bandbreedtegebruik van klanten, is 3W Infra in staat om piekbelasting in het netwerk op te vangen – ook voor enkele van de grootste streaming providers ter wereld. Het multi-carrier netwerk van 3W Infra maakt gebruik van transit verkeer. Het netwerkdesign is gericht op het realiseren van snelheid, redundantie, betrouwbaarheid, en lage latency.

Maatwerk is eveneens een fundamenteel element binnen de business strategie van 3W Infra. Het feit dat klanten volledig vrij zijn in het kiezen van hun eigen hardware merken, kan als illustratief worden gezien voor de uitgebreide maatwerkopties die klanten bij 3W Infra hebben.

“Onze pure-play IaaS propositie met vele maatwerkopties, zoiets hebben we elders in de markt nog niet teruggezien,” zegt Bayhan. “Cloud providers, system integrators, hosting providers, broadcasting bedrijven, managed services providers en enterprises krijgen van ons de verzekering dat al hun IaaS hosting wensen worden ingevuld. Dit zal ongetwijfeld een rol spelen bij het innemen van een unieke marktpositie en het succes dat wij in zo’n korte tijd hebben weten te realiseren. KINXX PR gaat ons nu helpen bij het vergroten van awareness door ons merkverhaal te vertellen en dit wereldwijd te delen met media en potentiële klanten.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...