IBM opent tweede cloud datacenter in Nederland

Nieuwe accommodatie geeft IBM Cloud-klanten meer opties voor dataredundantie en herstel na systeemuitval binnen Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Softlayer
  • geplaatst op
  • 24 april 2015 11:35 uur

SoftLayer, een IBM-dochter, heeft in Almere haar tweede cloud datacenter in Nederland geopend. De nieuwe accommodatie helpt om te voldoen aan de snel stijgende vraag naar IBM Clouddiensten. De capaciteit van SoftLayer in de regio wordt erdoor verdubbeld. Bovendien biedt het nog meer opties voor de regio voor redundante opslag en geografisch gescheiden diensten. Dit maakt het ideaal om veilige en volledige strategieën voor backup en recovery te realiseren.

Het nieuwe datacenter in Almere is via een privénetwerk veilig met alle SoftLayer datacenters op de wereld verbonden. IBM Cloud onderhoudt SoftLayer-voorzieningen in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europe. Er zijn datacenters in de regio’s rond Londen, Parijs, Frankfurt en een reeds bestaande locatie in Amsterdam. Klanten van IBM Cloud kunnen hun voordeel doen met deze geografische diversiteit en goede integratie. Ze kunnen hun zakelijke risico’s beperken door hun data te dupliceren of redundante operaties op verschillende locaties op te zetten. In het geval van onverwachte gebeurtenissen kan een klant snel zijn data herstellen, workloads tussen locaties uitbalanceren of het dataverkeer omleiden.

“Deze nieuwe accomodatie laat zien hoe groot de vraag naar IBM Cloud is en hoe succesvol we zijn in het leveren van hoogwaardige diensten tot aan de stoep van onze klanten”, aldus James Comfort, IBM General Manager of Cloud Services. “Wij bereiken onze klanten op een manier die al hun twijfels en vragen op weg naar de cloud wegneemt. Zij kunnen applicaties bouwen en laten groeien, de meest veeleisende Big Data workloads runnen en het beveiligingsniveau gebruiken dat zij nodig hebben en dat allemaal in hun eigen land, verbonden met een geweldig, globaal platform.”

Één klant die alvast geniet van deze voordelen is de ICT-leverancier KPN. Als onderdeel van een bestaande partnerschap met IBM verkoopt KPN cloud-diensten op basis van de SoftLayer infrastructuur. Het bedrijf is van plan om via het SoftLayer-datacenter cloud-diensten met toegevoegde waarde aan te bieden aan meer dan één miljoen MKB en grote ondernemingen in Nederland.

“Wij bieden onze klanten diensten die hen in staat stellen om voorop te blijven lopen met innovatieve ontwikkelingen”, aldus Louis Rustenhoven, director Marketing & Sales KPN Business Market. “Door onze partnerschap met SoftLayer kunnen onze klanten genieten van de voordelen van cloud-diensten die niet alleen voldoen aan de eisen om data in eigen land op te slaan. Ze bieden ook nog eens keuze uit drie IaaS opties: bare metal servers, single-tenant en multi-tenant virtual machines. Dit waarborgt optimale performance, veiligheid, schaalbaarheid en beheer.”

Sinds IBM in de zomer van 2013 SoftLayer heeft overgenomen is het wereldwijde klantenbestand van SoftLayer snel gegroeid. IBM heeft de afgelopen 10 maanden verspreid over de aardbol 13 nieuwe datacenters geopend en er komen voor het eind van het jaar extra locaties bij. Met elke nieuwe accommodatie bouwt IBM ter plekke een team. IBM Cloud heeft het doel om het technische en commerciële personeel in de regio Amsterdam voor het einde van dit jaar te verdrievoudigen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

18 hosting en datacentertweets: Zonnepanelen, nieuwe koelmachine, 8 jarig bestaan, taart en events
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De jaarcijfers bekeken: EvoSwitch Nederland
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...