Independer klaar voor piekmaand december met Eurofiber-verbinding

Redundante infrastructuur verzekert ook in de drukste overstapmaand van het jaar de bedrijfscontinuïteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 16 december 2015 13:09 uur

Financieel dienstverlener Independer, bekend van de gelijknamige vergelijkingssite, is ook in de drukste tijd van het jaar zeker van de continuïteit van zijn bedrijfskritische processen met een glasvezelverbinding van Eurofiber. De verbinding maakt deel uit van een redundante infrastructuur, die beide datacenters van Independer verbindt met het kantoor van het bedrijf in Hilversum.

Independer heeft een datacenter in Haarlem en een datacenter in Amsterdam. In deze datacenters draaien alle virtuele werkplekken van het bedrijf en de telefonie-omgeving die als basis dient voor zijn callcenter-activiteiten. In geval van een calamiteit wordt al het dataverkeer automatisch via de 1 Gb/s Ethernet VPN-verbinding van Eurofiber naar Amsterdam geleid. Zo zijn de vitale bedrijfstoepassingen van Independer altijd in de lucht.

Eurofiber kwam als beste uit de bus bij een aanbesteding onder vijf leveranciers. Anton de Goei, manager IT services van Independer: “We moeten kunnen rekenen op hoge servicelevels. Dat geldt vooral in de maand december, een piekmaand in het werk omdat veel mensen dan overwegen van zorgverzekeraar te wisselen. Eurofiber kon ons het hele jaar door voor een aantrekkelijke prijs de gegarandeerde bandbreedte en snelle responsetijden bieden die we nodig hebben. In combinatie met onze andere datacenterverbinding hebben we nu een redundante infrastructuur die optimale zekerheid biedt.” Ook het feit dat Eurofiber goed meedacht bij het bepalen van de juiste oplossing heeft een rol gespeeld in de keuze van Independer.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.