Info Support brengt ‘Stretched Datacenter’ model onder bij ITB2 Datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Info Support
  • geplaatst op
  • 17 december 2015 13:50 uur

Info Support, een specialist in het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat, met meer dan 400 medewerkers in dienst en het hoofdkantoor in Veenendaal, heeft het datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn uitgekozen om haar ‘Stretched Datacenter’ model onder te brengen. De datacenter infrastructuur van ITB2 wordt, tezamen met de reeds in gebruik zijnde infrastructuur bij BIT in Ede, ingezet om één virtueel en redundant datacenter met hoge uptime te creëren.

Info Support had tot voor kort verscheidene datacenters in de Randstad in gebruik, op vier verschillende locaties. Het management van Info Support wilde de IT infrastructuur voor haar klanten echter graag uit de Randstad weghalen, om het in de eigen regio te consolideren.

Connectiviteit, security, systeemredundantie, (high-density) stroomvoorziening, schaalbaarheid en energie-efficiëntie waren prominente eisen die door Info Support aan de nieuw te kiezen aanbieder van Colocatie -/Housing diensten werden gesteld. Een andere belangrijke eis was dat het nieuwe datacenter te bereizen moest zijn vanuit Veenendaal en boven NAP moest liggen. Daarnaast moest de nieuwe datacenter partner een Nederlands bedrijf zijn, om er zeker van te zijn dat data van specifieke klanten op Nederlands grondgebied blijft.

Na tien regionale partijen in overweging te hebben genomen, koos Info Support uiteindelijk voor het datacenter van ITB2 in Apeldoorn. Het energie-efficiënte datacenter van deze Nederlandse colocatie aanbieder is uitgerust met adiabatische, niet-mechanische koelingsystemen en maakt gebruik van windenergie. Het datacenter heeft een gecalculeerde Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,07. In 2013 ontving het datacenter een belangrijke Europese award voor het innovatieve en energiezuinige ontwerp (DatacenterDynamics EMEA Awards).

Dark fiber, virtuele servers

Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn vormt straks tezamen met het datacenter van BIT in Ede de basis voor het Stretched Datacenter model van Info Support. Het betekent dat alle IT infrastructuur voor Info Support’s klanten, met een veelheid aan virtuele servers, wordt ondergebracht in één virtueel datacenter verspreid over de twee locaties. Een dark fiber ring met redundant uitgevoerde glasvezelverbindingen tussen de datacenters in Apeldoorn en Ede, biedt Info Support de gewenste connectiviteit met uptime garanties.

Inmiddels zijn de fibers voor het redundante netwerk van Info Support in de twee meet-me-rooms van ITB2’s datacenter in Apeldoorn binnengebracht. Zowel aan de oost- als westzijde van het datacenter is Info Support’s netwerk nu ontsloten.

“InfoSupport is een kennisintensieve IT-dienstverlener, met een eigen innovatief virtueel ontwikkelplatform ten behoeve van application lifecycle management (ALM),” zegt Willem Jan Vastenholt, Manager Datacenters bij Info Support. “Wij zijn een club technische mensen, ongeveer 80 procent van de medewerkers houdt zich bezig met applicatieontwikkeling, -beheer, -onderhoud en -management. Automatisch ga je dan op zoek naar een datacenter partner die bij je past, een partij die eveneens sterk technisch onderlegd is. ITB2 is zo’n bedrijf. Zelfs het management van ITB2 heeft veel technische kennis in huis. Daarnaast zijn de lijnen bij ITB2 kort, iets wat de onderlinge communicatie vergemakkelijkt.”

“Wij zien het inmiddels bij meer bedrijven in onze omgeving, dat ze hun datacenter infrastructuur uit de Randstad weghalen,” zegt Vastenholt. “Naar een plek boven NAP, waar de stroomvoorziening bovendien goed en betrouwbaar is en waar het minder druk is. Een locatie waar dus minder gevaren en minder verstoringen zijn en onze missie-kritische IT-infrastructuur veilig gehuisvest is.”

Stretched datacenter concept

De afstand tussen het Apeldoornse datacenter van ITB2 en datacenter BIT in Ede is minder dan 60 kilometer, wat het voor Info Support zeer geschikt maakt voor het uitrollen van haar Stretched Datacenter concept. “Omdat we de verbindingen zelf belichten, is er nauwelijks sprake van latency tussen de datacenters,” zegt Vastenholt. “Hierdoor lijkt het alsof de twee datacenters vlak naast elkaar staan, terwijl er genoeg afstand is voor een maximale redundantie van de datacenter omgeving.”

De uitrol van het Stretched Datacenter model betekent dat de beschikbaarheid en de performance van de virtuele en cloud dienstverlening van Info Support straks aanzienlijk wordt verhoogd. Vastenholt: “Alle lagen van onze dienstverlening zijn in het Stretched Datacenter concept met elkaar verbonden – de virtuele machines, de internet connectiviteit, de security-laag, tot en met de Productie LAN en Management LAN. Een back-up kan dan instant plaatsvinden. Voor klanten betekent het concreet dat wij de hoogste SLA voor hen kunnen waarborgen, met uptime-garanties van wel 99,9 procent.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.