Ingram Micro en Eshgro werken samen om resellers te laten profiteren van cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eshgro
  • geplaatst op
  • 18 maart 2014 12:57 uur

Al in 2004 ontwikkelde Eshgro een platform waarmee medewerkers van bedrijven altijd en overal beschikking hadden over hun applicaties en documenten. Dit platform is in de daaropvolgende jaren geperfectioneerd en heeft er voor gezorgd dat Eshgro nu één van de grootste zakelijke cloud service providers van Nederland is. Eshgro biedt resellers met zijn platform de mogelijkheid om de eindklant volledig naar de cloud te brengen door meer dan 500 bedrijfskritische applicaties aan te bieden. Met dit platform en diverse andere tools van Eshgro kan de reseller actief inspelen op de transformatie in de IT-markt en inspelen op de groeiende vraag naar cloud diensten. Resellers kunnen zo direct als service provider gaan fungeren en sterk groeien in recurring omzet. Eshgro levert zijn diensten uitsluitend via resellers aan eindklanten.

”Uitbreiding van het cloud aanbod met Eshgro Cloud Services is een belangrijke stap voor Ingram Micro en een mooie uitbreiding van ons Value aanbod”, vertelt Joost Fhij, Cloud Business Manager van Ingram Micro. “Wij verwachten dat onze resellers gaan versnellen in het aanbieden van IT-diensten vanuit de cloud, ook omdat de vraag uit de markt snel zal toenemen. Onze samenwerking is gebaseerd op het principe dat Ingram Micro en Eshgro samen handelen in het begeleiden en activeren van resellers.”

“Eshgro biedt resellers het platform en alle tools van sales tot billing zodat een reseller snel en effectief aan de slag kan,” vervolgt Anton Loeffen, CEO van Eshgro. “Daarnaast is het aanbod geschikt voor technische resellers die zelf een deel van het beheer willen doen. Maar als de reseller dat liever bij Eshgro wil leggen dan kan dat ook. Kortom, het aanbod biedt enorme kansen voor resellers om hun klanten te bedienen met een (white labelled) cloud oplossing, waarbij ze controle houden over hun klant en bovendien groeien in recurring omzet.” Samen zijn Loeffen en Fhij het eens; “Binnen dit model is de rol van de reseller van groot belang. Niet alleen als wederverkoper van een dienst, maar juist als medeontwerper, beheerder en adviseur van zijn klant. Daarnaast willen wij resellers in staat stellen om meer business te doen en hier gezonde winsten op te behalen.”

In 2013 is Eshgro door Gartner uitgeroepen tot “Cool Vendor in the European Cloud Computing Market”. Op basis van marktonderzoek betitelt Gartner IT-bedrijven als ‘Cool Vendor’ wanneer deze innovatief zijn, intrigerend zijn en een impact maken. “Dat we door Gartner zijn uitgeroepen tot ‘Cool Vendor’ helpt ons met het verspreiden van de boodschap dat dit hét moment is voor MKB-bedrijven in Europa om de stap naar de cloud te maken”, zegt Anton Loeffen, CEO van Eshgro. “Ook voor bedrijven tussen de 25 en 500 medewerkers die traditioneel als te klein werden beschouwd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.