Injectie van 70 miljoen dollar voor Tegile Systems in tweede financieringsronde

Doel is om uit te groeien tot een onderneming met miljardenomzet

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tegile Systems
  • geplaatst op
  • 2 juni 2015 10:45 uur

Tegile Systems, leverancier van op flash gebaseerde storage-arrays, heeft 70 miljoen dollar opgehaald tijdens een nieuwe financieringsronde. Zijn totale bedrijfsvermogen bedraagt daarmee 117,5 miljoen dollar. Tegile Systems wil de nieuwe kapitaalinjectie aanwenden om zijn snelle wereldwijde groei te bekostigen en in te springen op de exponentieel groeiende kansen in de markt voor zakelijke flash-opslag.

Drie nieuwe investeerders, Capricorn Investment Group, Cross Creek Advisors en Pine River Capital Management voegden zich bij de bestaande investeerders August Capital, Meritech Capital Partners, Western Digital en SanDisk om het beoogde kapitaal bijeen te brengen.

“Met de beste oplossingen in hun soort, een bekroond partnerprogramma en vele brancheprijzen op zijn naam legt Tegile de lat voortdurend hoger voor leveranciers van storage-oplossingen”, zegt Dipender Saluja, directeur van de Capricorn Investment Group. “Tegile verandert de regels van het spel met unieke oplossingen voor ICT-opslag die een perfecte balans bieden tussen prestaties en kostenefficiëntie. We konden de kans simpelweg niet aan ons voorbij laten gaan om Tegile te helpen met het uitbouwen van zijn bedrijfsactiviteiten tijdens zijn snelle opmars binnen de markt voor flash-opslag.”

Tegile levert innovatieve, voor flash geoptimaliseerde storage-oplossingen waarmee bedrijven van elke omvang hun applicaties sneller kunnen laten draaien, hun opslagcapaciteit effectiever kunnen benutten en hun operationele kosten kunnen terugdringen. Tegile leverde zijn eerste storage array in 2012. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 1.500 systemen geïmplementeerd bij middelgrote en grote ondernemingen. De omzet van het bedrijf is jaarlijks met 350 procent gegroeid.

“De zakelijke markt voor flash-opslag maakt een snelle ontwikkeling door, en een aantal spelers wedijvert momenteel om het marktleiderschap”, zegt Rohit Kshetrapal, de CEO van Tegile. “Ik ben oprecht van mening dat we een unieke oplossing in de markt hebben gezet. Onze oplossingen voor flash-opslag bieden de prestaties, flexibiliteit en kostenefficiëntie die ondernemingen nodig hebben om hun bedrijfsgroei een boost te geven en de ICT-kosten in te dammen. Dankzij deze injectie van durfkapitaal en vreemd vermogen kunnen we voorzien in de groeiende vraag naar onze Tegile Intelligent Flash Arrays en het bedrijf systematisch omvormen tot een duurzame onderneming met een miljardenomzet die zijn investeerders maximale waarde biedt.”

Tegile is van plan om zijn huidige personeelsbestand van 300 medewerkers in de komende 18 maanden te verdubbelen, de reikwijdte van zijn bedrijfsactiviteiten te vergroten en zijn reseller-kanaal verder uit te breiden naar aanleiding van de groeiende vraag vanuit Europa en Azië. Het bedrijf zal daarnaast zijn verkooporganisatie in Noord-Amerika versterken om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van zakelijke en overheidsklanten.

“Ik heb gezien waartoe het team van Tegile in staat is en had niet enthousiaster kunnen zijn over de technologische en managementkoers die het bedrijf vaart”, zegt Vivek Mehra, partner bij August Capital, de eerste investeerder van Tegile. “De prestaties en de toegevoegde waarde van de oplossingen van Tegile bevorderen de acceptatie van flash-opslag binnen het bedrijfsleven. Ze brengen nieuwe voordelen naar grote marktsegmenten die tot dusver onvoldoende door storage-leveranciers werden bediend.”

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...