Injectie van 70 miljoen dollar voor Tegile Systems in tweede financieringsronde

Doel is om uit te groeien tot een onderneming met miljardenomzet

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tegile Systems
  • geplaatst op
  • 2 juni 2015 10:45 uur

Tegile Systems, leverancier van op flash gebaseerde storage-arrays, heeft 70 miljoen dollar opgehaald tijdens een nieuwe financieringsronde. Zijn totale bedrijfsvermogen bedraagt daarmee 117,5 miljoen dollar. Tegile Systems wil de nieuwe kapitaalinjectie aanwenden om zijn snelle wereldwijde groei te bekostigen en in te springen op de exponentieel groeiende kansen in de markt voor zakelijke flash-opslag.

Drie nieuwe investeerders, Capricorn Investment Group, Cross Creek Advisors en Pine River Capital Management voegden zich bij de bestaande investeerders August Capital, Meritech Capital Partners, Western Digital en SanDisk om het beoogde kapitaal bijeen te brengen.

“Met de beste oplossingen in hun soort, een bekroond partnerprogramma en vele brancheprijzen op zijn naam legt Tegile de lat voortdurend hoger voor leveranciers van storage-oplossingen”, zegt Dipender Saluja, directeur van de Capricorn Investment Group. “Tegile verandert de regels van het spel met unieke oplossingen voor ICT-opslag die een perfecte balans bieden tussen prestaties en kostenefficiëntie. We konden de kans simpelweg niet aan ons voorbij laten gaan om Tegile te helpen met het uitbouwen van zijn bedrijfsactiviteiten tijdens zijn snelle opmars binnen de markt voor flash-opslag.”

Tegile levert innovatieve, voor flash geoptimaliseerde storage-oplossingen waarmee bedrijven van elke omvang hun applicaties sneller kunnen laten draaien, hun opslagcapaciteit effectiever kunnen benutten en hun operationele kosten kunnen terugdringen. Tegile leverde zijn eerste storage array in 2012. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 1.500 systemen geïmplementeerd bij middelgrote en grote ondernemingen. De omzet van het bedrijf is jaarlijks met 350 procent gegroeid.

“De zakelijke markt voor flash-opslag maakt een snelle ontwikkeling door, en een aantal spelers wedijvert momenteel om het marktleiderschap”, zegt Rohit Kshetrapal, de CEO van Tegile. “Ik ben oprecht van mening dat we een unieke oplossing in de markt hebben gezet. Onze oplossingen voor flash-opslag bieden de prestaties, flexibiliteit en kostenefficiëntie die ondernemingen nodig hebben om hun bedrijfsgroei een boost te geven en de ICT-kosten in te dammen. Dankzij deze injectie van durfkapitaal en vreemd vermogen kunnen we voorzien in de groeiende vraag naar onze Tegile Intelligent Flash Arrays en het bedrijf systematisch omvormen tot een duurzame onderneming met een miljardenomzet die zijn investeerders maximale waarde biedt.”

Tegile is van plan om zijn huidige personeelsbestand van 300 medewerkers in de komende 18 maanden te verdubbelen, de reikwijdte van zijn bedrijfsactiviteiten te vergroten en zijn reseller-kanaal verder uit te breiden naar aanleiding van de groeiende vraag vanuit Europa en Azië. Het bedrijf zal daarnaast zijn verkooporganisatie in Noord-Amerika versterken om tegemoet te kunnen komen aan de behoeften van zakelijke en overheidsklanten.

“Ik heb gezien waartoe het team van Tegile in staat is en had niet enthousiaster kunnen zijn over de technologische en managementkoers die het bedrijf vaart”, zegt Vivek Mehra, partner bij August Capital, de eerste investeerder van Tegile. “De prestaties en de toegevoegde waarde van de oplossingen van Tegile bevorderen de acceptatie van flash-opslag binnen het bedrijfsleven. Ze brengen nieuwe voordelen naar grote marktsegmenten die tot dusver onvoldoende door storage-leveranciers werden bediend.”

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.