Innovadis en Previder behalen samen DigID-certificering

Partnership is noodzakelijk om aan groeiende vraag overheidsdiensten te voldoen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 16 november 2015 12:00 uur

Internetbureau Innovadis en Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, hebben gezamenlijk succesvol het certificeringsproces voor DigID afgerond. Beide partijen kozen voor deze intensieve samenwerking om beter te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar slimme internetoplossingen vanuit overheidsinstanties.

Innovadis gebruikt al jaren hosting van Previder en kreeg dit jaar het verzoek van de Stadsbank om een webportal te ontwikkelen met een DigID-koppeling. Innovadis had hiervoor nog niet de benodigde certificeringen, maar uit gesprekken met Previder bleek dat de leverancier hiervoor al de eerste stappen hadden gezet. Gezien de hechte samenwerking besloten Innovadis en Previder het certificeringsproces samen te ondergaan. Jurgen van Kreij, CEO van Innovadis: “Previder levert de infrastructuur waarop wij de oplossingen voor onze klanten bouwen. Zij erkenden het groeiende belang van DigID en toen wij de eerste opdrachten kregen, was het een logische keuze om de certificering gezamenlijk te doorlopen.”

Digitale overheid 2017
In de aanloop naar Digitale Overheid 2017 voelen steeds meer overheidsinstanties de druk om hun online dienstverlening daar op voor te bereiden. DigID, het identiteitssysteem waarmee burgers zich op internet kunnen legitimeren, is daar een centraal onderdeel van. Om webapplicaties voor de overheid te mogen ontwikkelen en hosten is een zogeheten DigID Assurance verplicht. Deze wordt vastgesteld door middel van een Third Party Mededeling (TPM) van Logius, de regieorganisatie achter DigiD en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast vinden er ook jaarlijkse audits plaats.
Innovadis en Previder werkten intensief met elkaar samen om deze certificering te krijgen. Aangezien het ongebruikelijk was om dit proces over twee partijen te verdelen, moesten de verschillende verantwoordelijkheden goed afgestemd worden. Nu dit proces succesvol is afgerond, is Innovadis gecertificeerd om DigID-applicaties ontwikkelen en Previder om de onderliggende infrastructuur te leveren.

Bredere samenwerking
Innovadis en Previder verwachten in de nabije toekomst nog veel meer samen te werken bij projecten waar DigID een rol speelt. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Zowel Previder als Innovadis krijgt steeds meer aanvragen vanuit de overheidssector. DigID is daarbij praktisch een standaardeis geworden. Wij daarom erg blij dat we de certificering hiervoor als partners hebben behaald. Hierdoor kunnen wij klanten binnen de overheid, maar ook voor in sectoren waar hoge eisen worden gesteld aan security en privacy, optimaal van dienst zijn.”

Jan, 19 november 2015 10:03 am

een DigiD TPM certificering bestaat helemaal niet. Het is een lijst met vereisten, niets meer of minder.

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.