Innovatie wordt de grootste IT-uitdaging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Claranet
  • geplaatst op
  • 13 april 2016 13:54 uur

Innovatie wordt de grootste IT-uitdaging in de Benelux volgens het onderzoek “Innovatie in Europese IT” uitgevoerd door Vanson Bourne in opdracht van Claranet. Uit dit onderzoek blijkt dat er voor IT-afdelingen sinds vorig jaar meer uitdagingen zijn maar tevens dat een aantal innovatieve stappen zijn gezet. In Europa is er een tweedeling te zien, waarbij Frankrijk, Spanje en de Benelux de leiding nemen op het gebied van het vooruitstrevend toepassen van IT en innovatie, met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Portugal in de achtervolging.

Databeveiliging

Op één gebied is er overeenstemming in Europa; de erkenning van databeveiliging als de belangrijkste IT-uitdaging. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat databeveiliging snel vervangen zal worden als de nummer één IT-prioriteit, zal de manier waarop het de organisaties en gebruikers beïnvloedt zeker veranderen. Organisaties zullen alert moeten blijven voor wijzigingen in de wetgeving en de aard van de bedreigingen vanwege de sterke stijging in de hoeveelheid gegevens die wordt opgeslagen, geanalyseerd en uitgewisseld.

Innovatie in de Benelux

De uitdagingen voor IT-beslissers in de Benelux groeien. Een jaar geleden noemde slechts 26 procent innovatie als een van hun grootste uitdagingen. Een cijfer dat vandaag de dag is gestegen tot 41 procent en wat naar verwachting nog verder zal stijgen tot 52 procent in de komende vijf jaar. Een soortgelijke trend kan worden gezien voor uitdagingen op het gebied van complexiteit, gebrek aan interne vaardigheden en het optimaliseren van IT-platformen. IT-beslissers in de Benelux lijken het meest vooruitstrevend te zijn in de adoptie van methodieken voor innovatieve IT- en applicatiemanagement. 98 procent heeft een digitale strategie, een belangrijke sprong ten opzichte van het onderzoek in 2015 waarbij slechts 78 procent deze bezat.

Complexiteit

Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux: “Van IT-afdelingen wordt verwacht dat ze zich bezig houden met innovatie en/of andere delen van het bedrijf assisteren met innovatie. Tevens wordt er verwacht dat de TCO wordt verlaagd terwijl tegelijkertijd de complexiteit groter wordt, er een tekort aan bepaalde vaardigheden is en er meer regelgeving op komst is. Het wordt er niet makkelijker op! Belangrijk is om een partner te vinden die daarbij kan helpen, zodat IT-afdelingen sneller en tegen lagere kosten kunnen opereren en transformeren.”

Claranet Research Rapport 2016: “Innovatie in Europese IT”.

Het onderzoek “Innovatie in Europese IT” is gehouden onder 900 senior IT-beslissers vanuit middelgrote tot grote organisaties (100 -2.000 medewerkers) uit de Benelux (100), Duitsland (200), Frankrijk (200), Portugal (100), Spanje (100) en het Verenigd Koninkrijk (200) met als doel de huidige status van de IT in West-Europa te analyseren en te voorspellen hoe dit gaat veranderen in de komende jaren.

Het rapport is aan te vragen via http://www.claranet.nl/rapport

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...