Insight verhoogt productiviteit organisaties

Dienstverlener gecertificeerd om Factor4Index toe te passen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Insight
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2015 11:40 uur

Een nieuwe manier van werken, ondersteund door informatietechnologie, moet passen bij een organisatie. De Factor4Index is een methode voor sterkte/zwakteanalyse om de productiviteit van een bedrijf in kaart te brengen. Insight is recent gecertificeerd om deze tool te mogen toepassen.

Dankzij moderne technologie kunnen medewerkers op een manier werken die het beste bij hen en bij hun functie past. Sommigen werken de hele dag op kantoor aan het bureau op een pc, anderen zijn onderweg met tablets, en een derde wisselt de kantoorbaan af met thuis werken. “Teamleiders, secretaressen, verkooppersoneel, medewerkers buitendienst, directeuren; iedereen heeft zijn eigen wensen als het gaat om (samen)werken. En daarbovenop is er een optimale mix van mensen en middelen voor een maximale productiviteit van de organisatie als geheel”, licht Vincent Lukken toe. Hij is Directeur Business Consulting Services EMEA bij Insight.

Zeker door deze veranderde manier van werken, worden IT-implementatieprojecten steeds lastiger en is de kans van slagen een uitdaging geworden. Hoe weet je of gebruikers kunnen omgaan met veranderingen zoals een nieuwe manier van werken of een nieuwe business applicatie? Willen de medewerkers wel veranderen en zijn het wel de juiste mensen om de verandering te ondergaan? “Wij beschouwen het succes van een project als het product van ‘kwaliteit van het systeem’ vermenigvuldigd met ‘transitie van gedrag’. Kwaliteit van het systeem garanderen we door onze nauwe relaties met ICT-leveranciers. De transitie naar het gewenste gedrag bewerkstelligen we via de Factor4Index-tool”, zegt Lukken. “Deze tool is laagdrempelig, eenvoudig en direct toepasbaar. Het geeft inzicht in waar het succes van de verandering van afhangt, toont het groeipotentieel van de organisatie, en verhoogt het rendement van ICT-investeringen.”

De Factor4Index is een Nederlands programma ontwikkeld door Calanza en brengt de sterktes en zwaktes van een organisatie in kaart in relatie tot de gewenste manier van werken. Het Factor4Index-onderzoek bestaat uit 64 stellingen plus een aantal profielvragen. De stellingen zijn onderverdeeld in vier dimensies: inspiratie, organisatie, cultuur en technologie. De Factor4Index creëert niet alleen draagvlak, het onderzoek brengt de dialoog op gang en het geeft een concreet inzicht in de sterktes en het verbeterpotentieel van je organisatie. Insight is per 1 oktober 2015 gecertificeerd om met de methode te werken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.