Intel komt met ‘Cloud for All’ initiatief om meer bedrijven te laten profiteren van de cloud

Intel gaat samenwerken met Rackspace aan de ontwikkeling van gemakkelijk uit te rollen cloudoplossingen voor grote organisaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Intel
  • geplaatst op
  • 23 juli 2015 18:54 uur

Intel kondigt het Intel Cloud for All initiatief aan. Hiermee wil het bedrijf de adoptie van de cloud stimuleren, door het gemakkelijker te maken om publieke, private en hybride cloudoplossingen uit te rollen. Dit gebeurt via een reeks investeringen en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van cloudsoftware. Intel verwacht dat dit initiatief het voor bedrijven makkelijker zal maken om voordeel te halen uit de cloud, met nieuwe mogelijkheden en digitale diensten. Dit zal uiteindelijk moeten leiden tot tienduizenden nieuwe cloudprojecten.

Hoewel clouds van iedere omvang en type kunnen profiteren van het Intel Cloud for All initiatief, zullen vooral grote organisaties de vruchten ervan plukken. Juist bij enterprises zorgt de complexiteit, het gebrek aan schaalbaarheid en gebrek aan enterprisefunctionaliteit in open source oplossingen ervoor dat de adoptie van cloud technologie wordt geremd. Door deze barrières weg te nemen kunnen organisaties beter geoptimaliseerde en schaalbare cloudinfrastructuren uitrollen, waarmee ze in staat zijn om sneller en efficiënter nieuwe diensten aan te bieden.

“De cloud speelt al een essentiële rol in de digitale services-economie en heeft gezorgd voor ongekende innovatie en groei. Maar de brede adoptie door grote organisaties gaat niet snel genoeg”, zegt Diane Bryant, senior vice president en general manager van Intels Data Center Group. “We denken dat dit initiatief meer bedrijven in staat zal stellen om te profiteren van de voordelen en innovaties die de nieuwste cloudtechnologieën mogelijk maken.”

De volgende golf aan clouddiensten
Consumentendiensten van grote cloudaanbieders hebben er voor gezorgd dat de adoptie van clouddiensten snel is gegroeid. Deze diensten maken 75 procent van het totale cloud-gebruik uit. De komende vijf jaar zullen echter ontwikkelingen zoals het Internet of Things en big data analytics zorgen voor een sterke groei van enterprise clouds. Marktonderzoeker IDC verwacht dat organisaties de komende drie jaar (2016 – 2018) $142,8 miljard extra zullen investeren in infrastructuur voor private als publieke cloud-omgevingen, om zo de efficiency en het reactievermogen te verbeteren.

Nieuw samenwerkingsverband met Rackspace
Een belangrijk onderdeel van dit initiatief is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Rackspace, de mede-uitvinder en belangrijkste aanbieder van het veel gebruikte OpenStack open source cloudsoftware platform. De beide bedrijven zullen het OpenStack Innovation Center openen, om nieuwe enterprisefunctionaliteit te ontwikkelen en de OpenStack broncode verder te optimaliseren

Het OpenStack Innovation Center zal onder andere plaats bieden aan ’s werelds grootste OpenStack developer cloud. Deze bestaat uit twee 1.000-node clusters die beschikbaar worden gesteld aan de gehele OpenStack-gemeenschap. Daarop kunnen bijvoorbeeld geavanceerde, grootschalige tests uitgevoerd worden van OpenStack prestaties, code en nieuwe functies. Naar verwachting zullen deze testclusters binnen zes maanden beschikbaar zijn.

Daarnaast gaan beide bedrijven in samenwerking met de OpenStack Enterprise Working Group en de OpenStack gemeenschap werken aan verdere optimalisaties en het elimineren van bugs. Ook zullen nieuwe courseware modules worden ontwikkeld om meer open source ontwikkelaars aan te trekken die actief bijdragen aan het succes van de OpenStack-gemeenschap.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.