Intel Security presenteert nieuwe strategie om bedrijven beter en sneller te beschermen tegen cyberaanvallen

Focus op geïntegreerde, open security met cloudtechnologie: bescherming tegen meer soorten aanvallen, sneller en met minder personeel

  • Bedrijfsnieuws van
  • Intel
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2015 11:20 uur

Intel Security heeft zijn nieuwe strategie gepresenteerd waarmee organisaties over de hele wereld zich sterker en effectiever kunnen weren tegen computerinbraken en doelgerichte netwerkaanvallen. De nieuwe strategie maakt gebruik van een verder geïntegreerd en open beveiligingssysteem dat de belangrijkste fasen van de ‘threat defense lifecycle’ bij elkaar brengt. Dit systeem richt zich met name op endpoints en de cloud als meest effectieve gebieden voor praktische operationele controle. Deze worden voorzien van dreigingsdetectie en hoogwaardige analyse. De nieuwe strategie moet ook zorgen voor meer eenvoud voor gebruikers, via centraal beheer en een architectuur die koppelingen tussen Intel-producten onderling en met oplossingen van andere leveranciers mogelijk maakt. Met dit open en geïntegreerde systeem kunnen organisaties zich sneller en met minder mankracht weren tegen een toenemende verscheidenheid aan aanvallen.

Intel Security blijft gefocust op zijn kernkwaliteiten: het beschermen van bedrijven tegen bekende aanvallen. Tegelijkertijd investeert het bedrijf meer in tools waarmee dreigingen sneller kunnen worden ontdekt en die geautomatiseerde processen in gang zetten om deze af te wenden. Door bescherming, detectie en correctie in een feedbackproces samen te brengen met real-time centraal beheer – de ‘threat defense lifecycle’ – leert het beveiligingssysteem telkens van de nieuwste dreigingen, waardoor het in de loop der tijd steeds effectiever wordt. Dit model helpt organisaties om effectief dreigingen te blokkeren, potentiële gevaren te identificeren en snel tegenmaatregelen te implementeren.

“Het toenemende volume en complexiteit van aanvallen vormen een vicieuze cirkel van uitdagingen. Hierdoor zijn reactiesnelheid en efficiency cruciaal geworden”, zegt Chris Young, senior vicepresident en general manager van de Intel Security Group. “Juist door de snel veranderende aanvalsmethoden en een groeiend tekort aan relevante expertise, moet je volop inzetten op het verkrijgen van inzicht in wat er achter de schermen gebeurt. In combinatie met vereenvoudigd management en de juiste tools om aanvallen direct af te slaan kun je sneller en effectiever werken. En dat ook nog eens met minder mankracht.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.