Intelligent neemt Byte en HostingXS over

  • Bedrijfsnieuws van
  • Intelligent
  • geplaatst op
  • 7 juli 2016 08:36 uur

Intelligent, de bedrijvengroep gespecialiseerd in hostingdiensten, verwelkomt Byte en HostingXS tot de groep. Beide specialiseren zich in hosting van e-commerce software. Door deze overnames wordt Intelligent meteen de marktleider in e-commerce hosting in Nederland en werkt ze verder aan de consolidatie van de lokale SME-markt.

In lijn met de filosofie van de groep

Intelligent is er van overtuigd dat de combinatie van de kennis van beide bedrijven, aangevuld met de expertise van andere bedrijven in de groep, zal leiden tot sterkere en meer gespecialiseerde hostingproviders. Bovendien stelt Intelligent dat haar strategie zal leiden tot meer en snellere innovatie, door het combineren van de knapste koppen uit de sector. Het positieve resultaat zal meetbaar zijn voor de tienduizenden klanten van de groep.

“Vorig jaar deed Intelligent al overnames in het domein van Enterprise Hosting, met het gevolg dat ze hiermee marktleider in de Benelux werd. Dit heeft een erg positieve impact gehad op de innovatie en kwaliteit van de producten en diensten. Met de overnames van Byte en HostingXS wil Intelligent hetzelfde bereiken binnen SME Hosting.”
Frederik Poelman, Managing Director SME Hosting bij Intelligent

Sterke aanvulling op Combell

Beide bedrijven staan voor ijzersterke hostingproducten voor SME-klanten maar vooral een persoonlijk en bedreven contact. Dat is bij het merk Combell net hetzelfde. Met elk hun eigen focus op webshopplatformen zoals Magento of het gloednieuwe Shopware, kunnen ze daarom toekomstig erg aanvullend zijn voor Combell.

Het is dan ook een evidente keuze om de synergieën tussen deze bedrijven verder te onderzoeken en te realiseren.

Meer over Byte

Het Amsterdamse Byte is een referentie in hosting, de laatste jaren specifiek voor applicatiehosting van Magento webshopsoftware. Dankzij haar innovatieve producten kunnen ze de meest intensieve webshops hosten met hoge uptime en positief meetbare resultaten voor haar klanten.

Het team van 44 medewerkers bestaat uit een groot aantal technische profielen en slaagt er in wekelijks verbeteringen te lanceren voor haar hostingplatform. Byte staat bovendien bekend voor haar snelle en professionele support op maat van klanten. Haar expertise deelt Byte bovendien graag met de buitenwereld op haar blog, vaak met een kwinkslag, of via MageReport.com, een gratis securityscan voor Magento waar honderdduizenden winkels wereldwijd gebruik van maken.

“We zijn erg blij dat we elkaar gevonden hebben. Om verder te kunnen innoveren, is schaalvergroting nodig. Door samen te gaan met een aantal andere specialisten, kunnen we meer klanten nóg betere diensten leveren. De grote overeenkomst in het DNA van alle Intelligent-bedrijven is de focus op lange termijn, met goede service als belangrijkste pilaar.”
Gruus van Woerkom, CEO Byte

Meer over HostingXS

HostingXS uit Nijmegen is sinds 2000 actief en sloot begin dit jaar al aan bij Intelligent, om de SME-markt verder gestalte te geven in Nederland. HostingXS focust zich met name op maatwerk en support voor e-commerce applicaties zoals Magento, Shopware, WooCommerce en Prestashop. De shopervaring staat centraal en wordt op innovatieve wijze met slimme oplossingen gerealiseerd, zoals met de MageBoost-extensie voor Magento.

Naast webhosting en domeinnaamregistratie biedt ze ook toegang tot ’s werelds grootste collectieve CDN voor maximale snelheid en clusteropstellingen aan. Het team van techneuten is erg bedreven in complexe hostingsetups en het bedenken van oplossingen voor hostinguitdagingen, ongeacht van welke omvang. Bij HostingXS werken 10 medewerkers.

“HostingXS heeft altijd een sterke focus gehad op het oplossen van de meest complexe uitdagingen in e-commerce hosting. Het is waarvoor we in de markt bekend staan. Dezelfde gedrevenheid om het steeds weer beter te doen, kunnen we terugvinden bij de collega’s van Intelligent en geeft ons de kans om onze innovatieve e-commerce toepassingen aan een groter publiek te bieden.”
Pepijn Salemink, CEO HostingXS

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...