Interconnect bouwt virtuele datacenter-infrastructuur met oplossingen van Juniper Networks


Met meer dan 200 switches die regelmatig handmatig opnieuw moesten worden geconfigureerd, omvatte het inrichten van diensten een traag, complex en foutgevoelig proces. Interconnect had behoefte aan een nieuwe en innovatieve aanpak van de architectuur van het datacenter-netwerk om de concurrentie voor te kunnen blijven en tegemoet te komen aan de nieuwe eisen van klanten. De internetprovider zocht naar een leverancier met een betrouwbare reputatie die innovatie naar het datacenter kon brengen. Zij kwamen al snel uit bij Juniper Networks. Interconnect werkte al eerder met Juniper Networks en had zeer positieve ervaringen met de fabrikant.

Interconnect koos voor Juniper Networks MX104 3D Universal Edge Routers voor de ontwikkeling van een datacenter-core, en Juniper Networks QFX5100 Switches en EX4300 en EX4500 Ethernet Switches voor de ontwikkeling van een Virtual Chassis Fabric (VCF). De MX, EX, QFX en VFC vormen kernonderdelen van MetaFabric, Juniper’s simpele, open en intelligente architectuur voor datacenter-netwerken.

Infradata, een Elite-partner van Juniper Networks, droeg zorg voor de testapparatuur, voor de onsite technische expertise en voor de kennisoverdracht. De datacenter-architectuur van Interconnect is naast eenvoudiger nu ook open, makkelijk configureerbaar en flexibeler. De VCF kan als één apparaat worden beheerd, dit is eenvoudiger maar resulteert ook in kostenbesparingen.

“We beschikken in feite over één grote switch die niet eens in één ruimte hoeft te worden opgesteld. We hebben geen capaciteitsproblemen en kunnen met het grootste gemak opwaarderen naar 40G. En als we een klant naar een andere omgeving verhuizen, hoeven we slechts één configuratiewijziging aan te brengen. Daarnaast zijn we erg te spreken over de mogelijkheid tot het upgraden op afstand en de offline configuratiemodus die voor alle producten van Juniper beschikbaar is. We zijn zeer verheugd met de betrouwbare apparatuur van Juniper Networks, onze relatie met Infradata en de ondersteuning die zij ons bieden. Kiezen voor een leverancier als Juniper is geen kwestie van offertes aanvragen. Het gaat om het verkrijgen van eerlijk advies en creatieve ideeën,” aldus Jeroen Stevens, CTO bij Interconnect.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.