Interoute breidt cloud in Engeland uit met overname van Vtesse group

Europa's grootste cloud services platform wordt uitgerold in Engeland, Schotland en Wales

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 2 oktober 2014 15:07 uur

Interoute, eigenaar en operator van Europa’s grootste cloud services platform, heeft het Engelse bedrijf Vtesse group overgenomen. Met deze gedurfde overname vergroot Interoute het aanbod in Groot-Brittannië significant door het toevoegen van het twaalfde Interoute datacenter en 7.000 kilometer netwerk. Interoute doet zaken met bedrijven in Europa, Azië en de VS. Het cloud services platform en het Enterprise Unified ICT portfolio worden regelmatig onderscheiden.

Martijn ten Kate, sales director Enterprise bij Interoute zegt: “Als je kijkt naar de mogelijkheden voor Europese bedrijven die willen profiteren van flexibele, schaalbare cloud-infrastructuur, worden ze vaak beperkt tot publieke cloud providers die denken dat Europa kan worden bediend met één Europees datacenter dat is verbonden via het publieke internet. Met deze overname voegt Interoute haar twaalfde datacenter in Europa en meer dan 7.000 kilometer Britse netwerk toe aan het wereldwijde cloud services platform, dat bestaat uit 60.000 kilometer pan-Europees glasvezelnetwerk en diverse fysieke en virtuele datacentra in Europa, de VS en Azië. Dit is een zeer veerkrachtig, veilig, en lage latency cloud platform waarvan bedrijven overal ter wereld kunnen profiteren.”

Het netwerk van Vtesse is een van de grootste netwerken in Engeland en het ontsluit 55 datacenters en 48 steden in Engeland, Schotland en Wales. Het bedrijf biedt grootstedelijke en WAN-oplossingen voor enkele van de grootste bedrijven in de wereld, zowel rechtstreeks als via toonaangevende wereldwijde system integrators, zoals IBM, ARUP, Redstone en Logicalis. De Vtesse-klanten, waaronder Lloyds TSB, Poundland, Friends Provident, Invesco, DEFRA en de AA, hebben met deze overname toegang tot het geavanceerde Unified ICT-portfolio van Interoute.

Het Tier 3 datacenter van Vtesse is gelegen op 25 minuten van het centrum van Londen, heeft een oppervlakte van 2.700 vierkante meter en biedt plaats aan 877 racks in 5Kw, elk via een 5Mw voeding. Het is een ideale plaats voor colocatie, disaster recovery en back-up voor reeds bestaande Interoute London City datacenters.

Aidan Paul, oprichter en chairman van Vtesse zegt: “In de afgelopen jaren hebben wij bedrijven, system integrators, carriers en cloud- en datacenter operators voorzien van een scala aan oplossingen vanuit ons datacenter en via ons Britse netwerk. Nu we deel gaan uitmaken van Interoute, krijgen onze klanten toegang tot het uitgebreide portfolio van oplossingen en het internationale bereik van Interoute. Dat opent nieuwe kansen en nieuwe markten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.