Interoute breidt netwerk in Nederland fors uit

Capaciteit Amsterdams metronetwerk van Interoute groeit met 21 procent

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 24 september 2015 12:52 uur

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken, maakt bekend dat het zijn netwerk in Nederland heeft uitgebouwd. Het Amsterdamse metronetwerk is uitgebreid met glasvezelkabels over een afstand van 43 kilometer en de capaciteit van dat netwerk is vergroot met 21 procent. Onderdeel van deze uitbreiding is de toevoeging van een nieuwe kabelroute van 22 kilometer tussen het Amsterdam Science Park en Amsterdam Zuid-Oost. De bedrijven en instellingen uit de regio kunnen hierdoor gebruik maken van de verhoogde datatransfercapaciteit en de groei van het aantal hogesnelheidsroutes in dit drukke dataverkeersknooppunt.

Interoute heeft de laatste drie jaar flink geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn Amsterdamse metronetwerk om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. Het bestaande metronetwerk omvat duct routes over een afstand van 230 kilometer en ruim 275 kilometer glasvezelkabel en groeit nog steeds.

Amsterdam is een van de grootste Europese markten voor zowel colocatie als internationale capaciteit. Trends in regionale verbindingen laten zien dat men in Azië, Afrika en Europa steeds minder afhankelijk is van internetverkeer via de VS en steeds meer gebruik maakt van verbindingen via Europa. Mede hierdoor behoudt Amsterdam naar verwachting zijn positie als belangrijk wereldwijd knooppunt. Het wereldwijde geïntegreerde netwerk en datacenterplatform van Interoute biedt klanten een innovatief en kostenefficiënt platform dat het datacenter in Nederland verbindt met de dertien andere Virtual Data Centers in heel de wereld.

Martijn ten Kate, countrymanager bij Interoute in Nederland: “Deze uitbreiding toont nogmaals het belang van Amsterdam aan voor het wereldwijde internetverkeer en als kernlocatie voor multinationals. We breiden niet alleen uit in capaciteit maar vergroten ook de verscheidenheid aan routes van en naar Amsterdam. Dat is van groot belang in deze almaar groeiende stad.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...