Interoute breidt netwerk in Nederland fors uit

Capaciteit Amsterdams metronetwerk van Interoute groeit met 21 procent

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 24 september 2015 12:52 uur

Interoute, eigenaar van een van Europa’s grootste netwerken, maakt bekend dat het zijn netwerk in Nederland heeft uitgebouwd. Het Amsterdamse metronetwerk is uitgebreid met glasvezelkabels over een afstand van 43 kilometer en de capaciteit van dat netwerk is vergroot met 21 procent. Onderdeel van deze uitbreiding is de toevoeging van een nieuwe kabelroute van 22 kilometer tussen het Amsterdam Science Park en Amsterdam Zuid-Oost. De bedrijven en instellingen uit de regio kunnen hierdoor gebruik maken van de verhoogde datatransfercapaciteit en de groei van het aantal hogesnelheidsroutes in dit drukke dataverkeersknooppunt.

Interoute heeft de laatste drie jaar flink geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn Amsterdamse metronetwerk om aan de groeiende capaciteitsvraag te kunnen voldoen. Het bestaande metronetwerk omvat duct routes over een afstand van 230 kilometer en ruim 275 kilometer glasvezelkabel en groeit nog steeds.

Amsterdam is een van de grootste Europese markten voor zowel colocatie als internationale capaciteit. Trends in regionale verbindingen laten zien dat men in Azië, Afrika en Europa steeds minder afhankelijk is van internetverkeer via de VS en steeds meer gebruik maakt van verbindingen via Europa. Mede hierdoor behoudt Amsterdam naar verwachting zijn positie als belangrijk wereldwijd knooppunt. Het wereldwijde geïntegreerde netwerk en datacenterplatform van Interoute biedt klanten een innovatief en kostenefficiënt platform dat het datacenter in Nederland verbindt met de dertien andere Virtual Data Centers in heel de wereld.

Martijn ten Kate, countrymanager bij Interoute in Nederland: “Deze uitbreiding toont nogmaals het belang van Amsterdam aan voor het wereldwijde internetverkeer en als kernlocatie voor multinationals. We breiden niet alleen uit in capaciteit maar vergroten ook de verscheidenheid aan routes van en naar Amsterdam. Dat is van groot belang in deze almaar groeiende stad.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.