Interoute Cloud Connect verbetert cloudprestaties voor multinationals

Interoute Cloud Connect biedt in één geïntegreerd apparaat WAN-optimalisatie, flexibele padselectie en een firewall

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 12 mei 2015 10:12 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, heeft vandaag Interoute Cloud Connect (ICC) gelanceerd. ICC is een cloud accelerator die data-uitwisseling tussen applicaties in de clouds van lokale vestigingen en die in de private cloud van het hoofdkantoor op een intelligente manier stroomlijnt en de services van publieke clouds versnelt.

Met een enkel lokaal apparaat wordt de SDN MPLS WAN van Interoute direct uitgebreid naar de lokale vestigingen en wordt een aantal NFV-mogelijkheden (Network Functions Virtualization – virtualisatie van netwerkfuncties) geïntegreerd. Daarbij gaat het om WAN-optimalisatie, lokale firewall of DMZ (demilitarized zone) en applicatiegestuurde padselectie. ICC heeft ook ingebouwde proces- en opslagcapaciteit en dat biedt IT-teams optimale flexibiliteit om nieuwe virtuele-machinelocaties in te richten bij het migreren van lokale IT naar gevirtualiseerde cloudinfrastructuren.

De functies van ICC voor de optimalisatie van lokale WAN zijn direct gekoppeld aan de aansluitende WAN-optimalisatie in het wereldwijde cloudservicesplatform van Interoute en dat verbetert de toegang tot de cloudservices aanzienlijk. Het dataverkeer van en naar SaaS-providers, zoals bijvoorbeeld Salesforce.com, profiteert ook van die prestatieverbeteringen omdat ICC al het verkeer over de VPN’s van Interoute optimaliseert.

ICC helpt IT-managers op lokaal niveau de prestaties van hun active directory te verbeteren en te vereenvoudigen door de ‘read only’ instances op de lokale vestiging te repliceren, waardoor de performance consistent is.

Analist Joel Stradling, Research Director van Current Analysis: “Voor grote bedrijven en multinationals blijft het een uitdaging om bij de overstap naar virtualisatie van netwerk en IT de prestaties, flexibiliteit en veiligheid van het netwerk op niveau te houden. Dit nieuwe ICC-product van Interoute helpt die uitdaging aan te gaan dankzij een groot aantal NFV-functies, zoals de optimalisatie en versnelling van het dataverkeer voor publieke clouds, ondersteund door het SDN-voorbereide MPLS-netwerk van Interoute. Interoute slaat nadrukkelijk de maat met SDN WAN en in combinatie met de aanzienlijke netwerkcapaciteit, is dat indrukwekkend.”

Mark Lewis, VP Communications & Connectivity van Interoute: “Als je Interoute Cloud Connect (ICC) toevoegt aan enterprise VPN, dan versnel je de cloudprestaties enorm. ICC biedt WAN Optimization, Application Performance Monitoring en firewall with cloud, allemaal in één lokaal apparaat en creëert zo in feite een intelligent kant-en-klaar IT-netwerk.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.