Interoute cloud platform verslaat AWS, Azure en Rackspace in throughput, latency en overdrachtssnelheid

Onafhankelijk onderzoek vergelijkt netwerksnelheden in Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, New York en Santa Clara

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 22 maart 2016 16:54 uur

Interoute, eigenaar van een wereldwijd cloudserviceplatform en van een van Europa’s grootste netwerken, maakt vandaag bekend dat zijn Interoute Virtual Data Centre (VDC) Cloud platform de beste resultaten boekt in wide area network (WAN)-prestaties. In onafhankelijk onderzoek werden de datacenterlocaties in Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, Parijs, New York en Santa Clara (Silicon Valley) vergeleken met clouddiensten van Amazon Web Services, Microsoft Azure en Rackspace.

Prestaties van het netwerk zijn bepalend in de gebruikservaring van cloudgebaseerde softwareapplicaties. Weinig latency (netwerkvertraging) en een hoge throughput zorgen voor een responsieve, superieure ervaring voor gebruikers en laten een organisatie besparen op IT-kosten. Interoute VDC is een hypergeconvergeerd digitaal platform waarbij de cloud computing capaciteiten ingebouwd zijn in Interoute’s grote next-gen netwerk. Bij routering van data via de wereldwijde backbone, worden prestaties geoptimaliseerd en blijft netwerkvertraging tot een minimum beperkt.

Het volledige rapport, inclusief de gebruikte onderzoeksmethode, is hier te downloaden.

De belangrijkste onderzoeksresultaten voor Amsterdam zijn:

  • Het netwerk van Interoute presteert 59 tot 403 procent beter tussen het Amsterdamse datacenter en het Amsterdamse user endpoint in vergelijking met Amazon, Microsoft en Rackspace.
  • Zowel Interoute als Microsoft beschikken over datacenters in Amsterdam. De providers scoorden als beste en op één na beste in de meeste tests. Echter bij Interoute treedt aanzienlijk minder latency op, wat resulteert in een hogere eindscore.

Wereldwijd zijn de belangrijkste bevindingen:

  • Interoute behaalde de hoogste totaalscore in elk van de zes Europese endpoints (Londen, Amsterdam, Frankfurt, Madrid, Milaan en Parijs), wat cruciaal is voor klanten die hoge eisen stellen aan netwerken en hun servers binnen Europa willen houden.
  • Interoute noteerde de hoogste totaalscore voor elk van de twee Amerikaanse endpoints (New York en Santa Clara).

Martijn ten Kate, Country Manager bij Interoute Nederland: “Succesvolle organisaties die strategieën ontwikkelen om hun activiteiten digitaal te transformeren zien de cloud als sleutel binnen deze evolutie. Platformprestaties zijn cruciaal als bedrijfskritische IT-activiteiten overeind moeten blijven tijdens de migratie, consolidatie en flexibele werkprocessen waar een digitale transformatie om vraagt. Zoals dit onafhankelijke rapport laat zien, is het wereldwijde cloudnetwerk van Interoute een snel digitaal platform dat de zakelijke behoefte naar een hoogwaardig presterende cloud-infrastructuur lokaal en wereldwijd ondersteunt.”

Danny Gee, Senior Analist van Cloud Spectator: “Gebruikers verwachten grote hoeveelheden data tussen hun cloudinfrastructuur en locaties buiten het bedrijfsnetwerk te kunnen verplaatsen. Het is belangrijk dat zij de werkelijke prestaties en de mogelijkheden van hun cloudaanbieder kennen. Bedrijven met gebruikers in de buurt van de steden die we voor dit rapport hebben getest, zouden bij het beoordelen van cloud serviceproviders rekening moeten houden met de grote verspreiding van Interoute’s datacenters en sterke netwerkprestaties.”

Als onderdeel van het onafhankelijke onderzoek, zette Cloud Spectator endpoints op in acht verschillende steden. Cloud Spectator testte netwerkprestaties tussen virtuele machines (vm’s) in de datacenters van cloudproviders en endpoint vm’s in het datacenter van een onafhankelijke hostingpartij in de betreffende stad. Dit om een realistisch beeld te krijgen van de gebruikservaring van een doorsnee zakelijke gebruiker. Er werd onder meer getest op (netwerk) throughput, latency en overdrachtssnelheid. Het rapport laat zien dat in alle vergelijkingen de diensten van Interoute een hogere eindscore behalen dan die van de andere providers. De in het rapport geanalyseerde data werd van 14 tot 23 januari 2016 vergaard.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.