Interoute met hulp van nieuwe investeerders op overnamepad

Nieuw bestuur wil acquisitie versnellen en Interoute naar een omzet van 1 miljard euro brengen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 30 maart 2015 10:30 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservicesplatform in Europa, maakt bekend dat investeerders Aleph Capital Partners en Crestview Partners met minderheidsaandeelhouder Emirates International Telecommunications (EIT) een overeenkomst hebben gesloten voor een aandeel van 30 procent in Interoute. De verwachting is dat de transactie eind april 2015 afgerond zal zijn. Met de nieuwe investeerders voorziet Interoute meer acquisities te kunnen doen en haar positie in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in heel Europa te versterken.

Interoute is al sinds 2002 bezig met de bouw, het beheer en de uitbreiding van het grootste cloudplatform in Europa. Het omvat nu ruim 67.000 kilometer aan glasvezelkabel, 12 datacenters en 31 colocatiecenters die gekoppeld zijn met 195 externe datacenters. Bij Interoute werken wereldwijd 1.450 mensen.

Gareth Williams, CEO bij Interoute, zegt: “Interoute verwacht in de komende vijf jaar haar omzet meer dan te verdubbelen dankzij de grote vraag naar onze enterprise netwerkcloudservices. Door middel van overnames willen we nieuwe markten aanboren, nieuwe diensten en functionaliteiten toevoegen en meer klanten onze diensten kunnen aanbieden. We zijn ontzettend blij met deze ambitieuze partners die volledig thuis zijn in de technologie en die ons helpen onze doelen te bereiken.”

Hugues Lepic, CEO van Aleph Capital: “Deze transactie is een goed voorbeeld van hoe Aleph Capital altijd op zoek is naar samenwerking met hoogwaardige managementteams en partners om waardevermeerdering te realiseren. Interoute is nu al Europees marktleider in glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuur, maar met onze ondersteuning liggen er nieuwe en uitdagende kansen voor het bedrijf. We verheugen ons op de nauwe samenwerking met het managementteam van Interoute en met de Sandoz Family Foundation om die kansen te benutten.”

Brian Cassidy, partner bij Crestview partners: “Gareth Williams en zijn team leiden Interoute op een fantastische manier en het bedrijf is klaar om volop te profiteren van de groeiende vraag naar bandbreedte en cloudservices. We zien mogelijkheden voor uitbreiding in de glasvezel- en cloudmarkten in Europa en Interoute moet daar zeker gebruik van maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.