Interoute opent nieuw Virtual Data Center in New York

Grootste IaaS-platform van Europa breidt cloudservices wereldwijd verder uit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 17:14 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloudservices platform in Europa, lanceert vandaag een nieuwe Interoute Virtual Data Center (VDC)-zone in New York en breidt daarmee haar service wereldwijd verder uit. Met een minimale vertraging van 68ms1 tussen de VDC-zones van Interoute in London en New York hebben gebruikers van het Interoute IaaS-platform nu een wereldwijd cloudnetwerk binnen handbereik.

Interoute heeft nu VDC-zones in acht landen over de hele wereld, waarvan zes in Europa. De Virtual Data Centers zijn gebouwd op de fundamenten van de internationale Multiprotocol Label Switching (MPLS)- en internetstructuur van Interoute, een wezenlijk onderdeel van het Europese internet. Dat netwerk heeft een enorm bereik, dat verder gaat dan de datacenters, en biedt verbindingen voor klanten wereldwijd. Dat brengt bedrijven dichter bij hun klanten.

Martijn ten Kate, sales director Enterprise Cloud Services: “Voor Europese bedrijven en ontwikkelaars die in Amerika voet aan de grond willen krijgen, is alleen een datacenter niet voldoende. Zij hebben een cloudnetwerk nodig dat hen de snelheid en prestaties geeft om ter plekke de strijd aan te gaan. Interoute VDC biedt een wijdvertakte cloudarchitectuur over de hele wereld plus een gratis netwerk. De opening van onze eerste VDC-zone in de Verenigde Staten maakt deel uit van de expansie van Interoute buiten de Europese basis en volgt op de lancering eerder dit jaar van onze zone in Hong Kong.”

Klanten van Interoute VDC hebben toegang tot het volledige netwerk van het platform en hebben zo alle keuzevrijheid om wereldwijd op elke locatie hun eigen data- en opslagcenter op te zetten. Klanten kunnen ook kiezen voor een snelle uitrol via de Interoute CloudStore om direct hun toepassingen op te zetten via de eenvoudige en gebruiksvriendelijke menu-opties. Interoute biedt standaard de keuze uit een publieke, private (MPLS) of hybride cloudservice op netwerkniveau.

Voor klanten is er alle flexibiliteit om, waar het nodig is, data te verplaatsen of op te slaan, of dat nu in Europa, Noord-Amerika of Azië is. Dankzij de grote locatiedichtheid en het hoge niveau van automatisering kunnen klanten ervoor kiezen hun data tot één locatie te beperken of deze juist over nieuwe gebieden en markten te verspreiden. Dat maakt het mogelijk, mede vanwege de minimale vertraging in hun cloudarchitectuur, om eindgebruikers meer snelheid te bieden en steeds te voldoen aan lokale data wetgeving. Omdat de computerkracht van Interoute VDC ingebouwd is in het netwerk, is het dataverkeer tussen VDC-zones gratis.

Jon Collins, Principal Advisor bij Inter Orbis en analist bij GigaOM Pro: “De laatste jaren ligt de focus voor cloud computing met name op de Infrastructure as a Service. Dan gaat het erom hoe je het beste gebruik kunt maken van de enorme clusters aan gehoste virtuele servers die tegenwoordig beschikbaar zijn. De voordelen van een dergelijke aanpak zijn algemeen bekend en laten ook zien waar de ontwikkelingen in de komende jaren naartoe gaan. Nu we beter begrijpen wat de voordelen zijn, leren we ook dat de traditionele opvattingen over cloud computing, waarbij data ‘ergens’ in de cloud staat zonder dat je rekening houdt met de fysieke beperkingen van digitaal verkeer, een rem zetten op de mogelijkheden en doorontwikkeling van applicaties. De volgende fase zal totale integratie zijn, waarbij je, rekening houdend met de beperkingen van netwerken, de weg vrijmaakt voor een enorm brede distributie van computing. In die fase, als het cloudgebruik verder toeneemt, zal het netwerk meer en meer het verschil maken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.