Interoute opent nieuw Virtual Data Centre in Madrid

Spaanse ondernemers profiteren direct van een cloud die compliant is met lokale wet- en regelgeving

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 28 oktober 2014 14:17 uur

Interoute, eigenaar en operator van het grootste cloudservicesplatform van Europa, heeft een nieuw Virtual Data Centre geopend in Madrid. De opening is onderdeel van de voortdurende wereldwijde uitbreiding van het platform.

Interoute VDC, dat geïntegreerd is binnen het pan-Europese netwerk van Interoute, stelt ondernemingen in staat om in enkele minuten binnen het kader van een virtuele omgeving computerrekenkracht aan te spreken en een storage-infrastructuur op te zetten voor enterprise applicaties. Klanten van Interoute kunnen kiezen tussen elf VDC-zones in Europa. Ook kunnen ze hun diensten wereldwijd aanbieden door gebruik te maken van de Virtual Data Centres in Hong Kong en New York. Het verplaatsen van de data tussen de verschillende VDC-zones is kosteloos dankzij het geïntegreerde netwerk van Interoute.

De opening van een nieuwe VDC-zone in Spanje zorgt ervoor dat Spaanse ondernemers direct kunnen profiteren van een cloud die compliant is met de lokale wet- en regelgeving, lage latency biedt en een wereldwijd bereik heeft. Interoute VDC is vooral geschikt voor ambitieuze ontwikkelaars en ondernemingen die op zoek zijn naar een kostenefficiënt, flexibel cloudplatform dat hen in staat stelt applicaties en data te consolideren en te migreren. Het wereldwijde VDC-platform zorgt ervoor dat ze niet hoeven te kiezen tussen lokale performance en internationale ambities. Niet alleen geeft Interoute VDC hogere prestaties voor de Spaanse markt dan vergelijkbare oplossingen, het maakt cloud computing meer kosteneffectief, omdat er minder middelen nodig zijn om de eindgebruikers te bedienen.

Diego Matas, country manager voor Interoute in Spanje, is enthousiast over de opening van het VDC in Madrid: “Door tegelijkertijd diensten af te nemen van zowel een fysiek datacenter als een Virtual Data Centre van Interoute ontstaat ook voor het Iberisch schiereiland nu een unieke propositie, omdat beide diensten deel uitmaken van een samenhangend, geïntegreerd Europees cloudservicesplatform. Ondernemingen die gebruikmaken van Interoute VDC profiteren enerzijds van de flexibiliteit van de publieke cloud en anderzijds van de betrouwbaarheid en veiligheid die de private cloud hen biedt. Dankzij deze hybride structuur kunnen ze op verschillende manieren snel opschalen in de cloud. Tegelijkertijd kunnen zij hun blik in Europa verbreden dankzij de wijdverspreide beschikbaarheid van het grootste netwerk in Europa. Wij zijn trots op het nieuwe VDC in Madrid, omdat het ondernemingen nieuwe functionaliteiten biedt, zoals een supersnel netwerk en een flexibele cloudomgeving.”

Martijn ten Kate, sales director Enterprise Cloud Services van Interoute licht toe: “Interoute VDC is uniek omdat het de cloud zo dicht mogelijk bij onze klanten en hun bestaande IT-infrastructuur brengt. Lage latency zorgt voor zo min mogelijk vertraging en zoveel mogelijk efficiëntie, waardoor we met minder middelen dezelfde hoeveelheid klanten kunnen bedienen. Wij bieden met ons schaalbare virtuele platform en onze fysieke datacenters een directe en soepele toegang tot de cloud. Over compliancy hoeven klanten zich geen zorgen te maken. Interoute geeft op dit belangrijke punt garanties af, zonder dat zij het werk van de auditor en de wetgever nog eens dunnetjes over doet. De data wordt opgeslagen op de afgesproken locatie, is alleen toegankelijk voor geautoriseerde personen en zal nooit zonder toestemming van de klant worden verplaatst.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.