Interoute opent twee nieuwe Virtual Data Centres in Londen

Het IaaS-platform van Interoute verslaat Azure, Google en Amazon Web Services in Europa

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2014 14:36 uur

Interoute, eigenaar en operator van het grootste cloudservicesplatform van Europa, opent vandaag twee nieuwe Interoute Virtual Data Centres (VDC) in London en Slough. Hiermee en mede dankzij de recente overname van Vtesse verstevigt Interoute zijn positie als een van de snelst groeiende aanbieders van enterprise cloudservices ter wereld. Het totaal aantal Interoute VDC-zones wereldwijd staat nu op tien. Interoute beschikt over het hoogste aantal datacenterlocaties in Europa, meer dan Azure, Amazon Web Services, Google en Softlayer1.

Alleen al in 2014 lanceerde Interoute vijf nieuwe Interoute VDC-zones2. Het cloudnetwerk van Interoute is momenteel het snelst groeiende enterprise IaaS cloudcomputing-platform op de Europese markt. Dankzij het fijnmazige netwerk kunnen gebruikers nu in 1,3 milliseconde data heen en weer versturen tussen de ene Londense zone en de andere. Dataverkeer tussen de zones in Londen en New York neemt slechts 68,2 milliseconde in beslag.

De twee nieuwe Interoute VDC-zones waren binnen twaalf weken operationeel. Interoute kiest bewust voor een hoog tempo van uitbreiding, omdat de vraag van cloudontwikkelaars en CTO’s naar hoogwaardige, kostenefficiënte en altijd beschikbare oplossingen voor coudcomputing en -opslag groot is en blijft groeien. Voor ontwikkelaars, start-ups en multinationals biedt Interoute VDC locatiespecifieke toegang tot cloud computing, applicaties en on-demand opslag, inclusief gratis in- en uitgaand dataverkeer.

Martijn ten Kate, sales director Enterprise Cloud Services van Interoute zegt: “Interoute wil dichtbij zijn klanten en belangrijkste markten opereren, omdat dit zorgt voor lagere latency, goede compliancy en betere service naar de klanten. Daarom investeren we liever in meerdere vestigingen dan dat we afhankelijk zijn van één vestiging of een beperkt aantal vestigingen om een heel continent van dienst te zijn. Onze nieuwste datacenters in Engeland en de uitbreiding van ons netwerk brengen onze cloud binnen enkele milliseconden bij onze klanten en partners. Lagere latency betekent concreet dat de datadoorvoer sneller gaat, dat er minder servers voor dezelfde toepassing nodig zijn en dat er minder data overschreven hoeft te worden. Daarmee is het Interoute Virtual Data Centre bij uitstek geschikt voor grote bedrijven die de overstap naar de cloud willen maken en voor de zeer ambitieuze ontwikkelaars.”

Iftikhar Ahmad Dar, CTO van Wyless, wereldwijd marktleider in machine-to-machine communicatie en IoT managed services provider: “Interoute VDC is een wereldwijde oplossing voor zeer schaalbare cloudomgevingen. Wij zijn actief op de InterouteVDC-zone in New York en breiden later dit jaar uit naar de nieuwe VDC-zone in London. Dankzij de snelle groei van het cloud computing-platform van Interoute kunnen wij ook makkelijk onze platforms uitbreiden voor onze partners.”

De Virtual Data Centres van Interoute zijn volledig geïntegreerd in het netwerk en bevinden zich op de belangrijkste internetknooppunten. De vertraging tussen de VDC-zones is zo miniem dat het mogelijk is om replicatie en disaster avoidance voor tijdgevoelige businessapplicaties op tweeVDC- locaties te in te richten. Speciaal voor ontwikkelaars en start-ups heeft Interoute vorig jaar het Jump StartUp-programma gelanceerd dat gratis een jaar lang toegang geeft tot dezelfde of twee verschillende zones. Interoute biedt cloudoplossingen tegen uitzonderlijk lage prijzen, omdat het platform onderdeel is van het wereldwijde netwerk. Cloudproviders zonder een eigen internationaal netwerk krijgen dat gewoonweg niet voor elkaar. Voor Interoute VDC-gebruikers is het in- en uitgaande dataverkeer gratis en servers zijn al beschikbaar voor twee cent per uur.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.