Interoute opent Virtual Data Centre in Hong Kong

Interoute breidt cloudplatform uit naar Azië om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 8 april 2014 15:32 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloud-service platform van Europa, heeft een nieuwe Virtual Data Centre (VDC)-zone geopend in Hong Kong. Hiermee krijgen internationale organisaties met locaties in Azië sneller toegang tot hun applicaties en data in de cloud. Daarnaast kunnen klanten via het MPLS-netwerk hun data en applicaties binnen het geïntegreerde cloud services platform gratis[1] verplaatsen tussen de verschillende Virtual Data Centre-zones.

Naar verwachting zullen clouddiensten in de APAC-regio met 30 procent groeien tussen 2012 en 2016 volgens de compound annual growth rate (CAGR). De publieke cloudmarkt alleen al zal tegen 2016 19,5 miljoen dollar vertegenwoordigen in de APAC-regio (volgens IDC). “Deze regio is een aantrekkelijke groeimarkt voor Europese bedrijven. Door een VDC-zone te openen in Hong Kong kunnen we internationale bedrijven naast goede connectiviteit, ook betrouwbare en veilige clouddiensten bieden”, aldus Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland.

Interoute VDC, gebouwd in het hart van het netwerk van Interoute, geeft organisaties de mogelijkheid om virtual computing en de opslaginfrastructuur binnen enkele minuten in te zetten. Gebruikers kunnen voor het opslaan van hun data nu kiezen uit zeven datazones in Amsterdam, Berlijn, Geneva, Londen, Parijs, Milaan en Hong Kong.

Doordat VDC volledig is geïntegreerd met het MPLS/IP-netwerk en datacenters van Interoute, ontstaat er een volwaardig cloudnetwerk dat sneller, veerkrachtiger en veiliger is dan andere cloud computing services. De combinatie van geautomatiseerde netwerken en cloud computing stelt bedrijven in staat om een IT-infrastructuur te creëren die de veiligheid en controle van een privé-cloud biedt en de flexibiliteit van de publieke cloud.

Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland: “Door het openen van de nieuwe VDC-zone in Hong Kong geven we Europese bedrijven toegang tot de Aziatische markt en Aziatische bedrijven tot Europa. Voor het eerst bieden we een cloud computingoplossing aan in Azië die snel en veerkrachtig is en door één service level agreement voor netwerken en cloud computing gedekt wordt.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.