Interoute Virtual Data Centre is de snelste transatlantische cloudservice

Onafhankelijk onderzoek toont aan: dubbele throughput en lagere latency tussen VS en Europa in vergelijking met ’s werelds toonaangevende cloudproviders

 • Bedrijfsnieuws van
 • Interoute
 • geplaatst op
 • 1 juli 2015 16:13 uur

Interoute maakt vandaag bekend dat uit een vergelijkingsonderzoek van Cloud Spectator blijkt dat haar wereldwijde cloudplatform Interoute Virtual Data Centre (VDC) bijna de dubbele throughput over de Atlantische oceaan heeft in vergelijking met de cloudprovider die als tweede uit het onderzoek kwam. Het onderzoek uit maart 2015 vergeleek Interoute VDC met drie toonaangevende cloudproviders (Amazon AWS, Rackspace en Microsoft Azure) en testte de netwerken op throughput en latency tussen Europa en de VS en tussen de Europese datacenters van de providers. In alle vergelijkingen liet Interoute VDC de grootste throughput en minste latency zien.

Het volledige onderzoeksrapport van Cloud Spectator en meer informatie over de prestaties en bijzonderheden van Interoute VDC zijn hier te vinden.

Netwerkprestaties zijn een onderscheidende factor in cloud computing, omdat business services de hoogste netwerk capaciteit (throughput) en de kortst mogelijke tijd tussen server en client (latency) vereisen om aan de marktvraag en klantbehoefte te voldoen. Wie applicaties en zakelijke services in de cloud wil innoveren heeft de netwerkprestaties nodig die daarbij passen. Dit onderzoeksrapport toont aan dat het bouwen van de cloud in een wereldwijd high performance netwerk voordelen biedt.

De belangrijkste onderzoeksresultaten

 • Transatlantisch:
  • Interoute VDC levert 1,1 Gbit/s throughput en dat is 96% beter dan Amazon AWS, 141% beter dan Rackspace en 195% beter dan Microsoft Azure.
  • Interoute VDC heeft de laagste latency tussen haar datacenters in Londen en New York. Interoute was de enige provider in het onderzoek met beide transatlantische datacenters in de belangrijkste zakensteden. Dat betekent dat VDC-gebruikers de beschikking hebben over computing- en opslagcapaciteiten en data kunnen leveren aan hun klanten vanuit de twee centrale zakelijke knooppunten in Europa en de VS.
 • Binnen Europa:
  • Interoute VDC bereikte 1,3 Gbit/s throughput tussen haar datacenters in Londen en Amsterdam. Dit was 52% beter dan Amazon AWS (Dublin – Frankfurt) en 73% beter dan Microsoft Azure (Dublin – Amsterdam).
  • Interoute VDC haalde een latency van 6 milliseconde tussen Londen en Amsterdam, meer dan drie keer beter dan de latency tussen datacenters van de andere providers uit het onderzoek.

Martijn ten Kate, country manager bij Interoute in Nederland: “Dit onafhankelijke rapport bevestigt onze cloudnetwerk strategie en laat zien wat die oplevert. Door de cloud te bouwen in een netwerk van wereldklasse kunnen we onze klanten aanzienlijk betere prestaties bieden in vergelijking met de traditionele cloudmodellen. Organisaties die willen groeien tussen Europa en de VS moeten zeker naar het belang van deze netwerkkenmerken kijken als ze hun workloads willen kunnen verschuiven in de cloud. De veertien wereldwijde zones van Interoute zijn gebouwd in het high performance netwerk met alleen in Europa al 300 verbindingen. Dus het maakt niet uit waar je je data neerzet en de verbinding met ons maakt; je services zullen in de regel op Interoute sneller presteren dan op vele andere wereldwijde providers.”

Danny Gee, senior analyst van Cloud Spectator: “Gebruikers willen snel grote hoeveelheden data tussen datacenters kunnen verzenden. Uit ons onderzoek blijkt dat bij een transatlantische verbinding tussen clouddatacenters Interoute de grootste throughput en de laagste latency biedt vergeleken met AWS, Rackspace en Azure. Interoute had ook de grotere netwerk throughput en laagste latency in de Europese test vergeleken met Azure en AWS (Rackspace deed hier niet aan mee omdat het slechts één locatie in Europa heeft). Daarmee is Interoute een goede keuze voor gebruikers die servers inzetten in deze regio. Interoute biedt de beste latency en dat is ideaal voor realtime communicatie. Gebruikers die omgevingen beheren die geografisch verspreid zijn uit het oogpunt van ‘geo-redundancy’ hebben ook voordelen van het nauw verbonden high performance cloudnetwerk van Interoute.”

Interoute opende onlangs weer een nieuwe Virtual Data Center-zone in Zurich. Dit is de tweede zone in Zwitserland binnen het wereldwijde cloudnetwerk van Interoute. In totaal zijn er nu veertien Interoute VDC zones.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.