Interoute ziet omzet en winst in 2013 stijgen dankzij groeiende cloud-markt

EBITDA van Interoute groeit met 16% voor het tweede opeenvolgende jaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 24 maart 2014 14:12 uur

Interoute, eigenaar van het grootste cloud-services platform in Europa, heeft in 2013 zijn EBITDA vergroot naar meer dan 91 miljoen euro. Dat is een stijging van 16% in vergelijking met dezelfde periode in 2012. De winst voor belastingen groeide met 225% (op overeenkomstige basis). De bruto-omzet steeg met 2% (jaar op jaar) tot € 417 miljoen in een uitdagende markt. Nu de Europese markt begint aan te trekken, wil Interoute vooral met het aanbod aan cloud-services de groeikansen optimaal benutten.

Interoute heeft in 2013 kunnen voortbouwen op de lancering van de bekroonde cloud-oplossing Interoute Virtual Data Center (VDC), die in het vierde kwartaal van 2012 heeft plaatsgevonden, en versterkte zijn grootzakelijke dienstverlening. Daarnaast lanceerde het bedrijf de zakelijke online app-marktplaats Interoute Cloud Store en opende het twee nieuwe Virtual Data Centers in Parijs en Berlijn. Interoute VDC biedt organisaties de mogelijkheid om zeer dynamische en schaalbare cloud-services in te richten, zonder de controle over de locatie van de hosting en opslag van hun applicaties en data te verliezen.

Tevens groeiden de Unified ICT-services van Interoute sterk in 2013. Deze services maken gebruik van Interoute’s geïntegreerde pan-Europese netwerk en platform en bieden bedrijven de mogelijkheid om direct oplossingen op het gebied van Connectivity, Computing en Unified Communications in te zetten, inclusief voice, video en conferencing.

Gareth Williams, CEO van Interoute: “De Europese Unie realiseert zich langzamerhand dat het ‘beter is in Europa’. Wij zijn er trots op dat we daarin een rol kunnen spelen en helpen bij de ontwikkeling van de Europese Unie tot een technologische economie, die kan concurreren met de VS en China. De bijdrage van Interoute is ervoor te zorgen dat de cloud werkt voor Europa.”

Martijn ten Kate, Sales Director Enterprise Nederland: “We merken in Nederland een groeiend vertrouwen in de markt en met name een toenemende vraag naar diverse hosting- en clouddiensten. We zijn de capaciteit van het datacenter in Nederland aan het uitbreiden, wat het mogelijk maakt om de groei die in 2013 is gerealiseerd op te vangen en door te zetten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.