Interxion bouwt achtste datacenter in Amsterdam

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 3 november 2015 14:37 uur

Het Nederlandse Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt vandaag de bouw aan van zijn achtste datacenter in Amsterdam (AMS8). AMS8, waarbij de meest innovatieve technieken op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie worden toegepast, zal bij voltooiing 8.000 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte omvatten, met circa 15 MW elektrisch vermogen dat beschikbaar komt voor klanten.

AMS8 wordt gebouwd in zes fasen, waarvan de eerste twee fasen naar verwachting in het najaar van 2016 zullen worden opgeleverd. De fases beslaan 1.300 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. AMS8 wordt gevestigd op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk, die toegang biedt tot meer dan 40 carriers en ISP’s en tot de twee internet exchanges, AMS-IX en NL-ix, die op de campus aanwezig zijn. De investeringen voor de bouw van deze eerste twee fasen bedragen naar verwachting circa 50 miljoen euro.

De aankondiging volgt nog geen twee jaar nadat Interxion AMS7 heeft opgeleverd, waarmee het de enorme groei onderstreept die Interxion de laatste jaren doormaakt. Interxion heeft dan ook sinds de oprichting vijftien jaar geleden altijd structureel geïnvesteerd in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken op het gebied van veiligheid, performance en duurzaamheid, in combinatie met een constante focus op de dagelijkse processen en de dienstverlening naar klanten.

Michael van den Assem, algemeen directeur van Interxion Nederland: ‘De aanhoudende vraag naar carrier-neutrale datacenterruimte waarmee Interxion in Nederland te maken heeft, is vooral toe te schrijven aan aanbieders van cloud-diensten die de snel groeiende Europese cloud-markt willen bedienen. Daarnaast staan we aan de vooravond van een massale cloud-adoptie door enterprise bedrijven die de vraag naar datacentercapaciteit doet toenemen. De internationale netwerkverbindingen in de regio Amsterdam en de mainport-functie die Nederland vervult tot het Europese achterland, zorgen dat Interxion in Nederland een sterk groeiende vraag ervaart van bestaande en nieuwe klanten.’

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...