Interxion bouwt nieuwe datacenters in Wenen en Stockholm

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 18 maart 2014 13:29 uur

Het Nederlandse Interxion Holding NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt vanwege de aanhoudende vraag van klanten aan nieuwe datacenters te bouwen in Wenen en Stockholm.

Interxion low resDe bouw van Interxion’s tweede datacenter (VIE 2) in Wenen levert 5.500 vierkante meter extra gefaciliteerde datacenterruimte en ongeveer 11 MW elektrisch vermogen op die beschikbaar komt voor klanten. Het VIE 2-datacenter grenst aan het reeds bestaande Interxion datacenter in Wenen, dat toegang geeft tot bijna 100 aangesloten carriers, de Weense Internet Exchange en reeds bestaande communities of interest. De afronding van de eerste bouwfase staat gepland in het vierde kwartaal van 2014, de oplevering van de tweede fase is gepland in de eerste helft van 2015.

In Stockholm bouwt Interxion zijn derde datacenter (STO 3), dat in circa 900 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte en ongeveer 1,5 MW elektrisch vermogen voorziet. Het STO 3-datacenter wordt gebouwd op Interxion’s datacentercampus in Kista. De locatie biedt toegang tot meer dan 45 aangesloten carriers en ISP’s en de internetknooppunten Netnod en STHIX. STO 3 wordt volgens de planning in gebruik genomen in het vierde kwartaal van 2014.

Statusoverzicht van andere, lopende bouwprojecten:

  • AMS 7.1 (Amsterdam): 1.000 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014. De andere fasen van dit bouwproject lopen volgens schema;
  • BRU 1.5 (Brussel): 300 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014;
  • FRA 9 (Frankfurt): 800 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014;
  • STO 2.2 (Stockholm): 500 vierkante meter, geopend in het eerste kwartaal van 2014;
  • FRA 8 (Frankfurt): Fase 1: 900 vierkante meter, de opening is gepland in het tweede kwartaal van 2014. Fase 2: 900 vierkante meter, deze opening is gepland in het vierde kwartaal van 2014.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.