Interxion bouwt zevende datacenter in Amsterdam

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 8 december 2013 13:35 uur

INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een Europese marktleider op het gebied van carrier- en cloud neutrale colocatie datacenterdiensten, kondigt vandaag de bouw aan van het zevende datacenter in Amsterdam (AMS 7). AMS 7 zal worden gebouwd in zes fasen, waarvan de eerste vier fasen circa 4.600 vierkante meter datacenterruimte omvatten en circa 8,2 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten.

De eerste vier fasen worden naar verwachting volgens de volgende planning opgeleverd:

  • fase 1 (1.000 m² en 1,5 MW) in het eerste kwartaal van 2014;
  • fase 2 (1.000 m² en 1,5 MW) in het derde kwartaal van 2014;
  • fase 3 (1.300 m² en 2,6 MW) in het vierde kwartaal van 2014; en
  •  fase 4 (1.300 m² en 2,6 MW) in het eerste kwartaal van 2015.

David Ruberg, CEO van Interxion: “De aanhoudende vraag naar carrier-neutrale datacenterruimte waarmee Interxion in Amsterdam te maken heeft, is vooral toe te schrijven aan aanbieders van cloud-diensten die de snel groeiende Europese cloud-markt willen bedienen. De internationale netwerkverbindingen in de regio Amsterdam zijn hierbij een uitstekend hulpmiddel. AMS7 wordt gebouwd in antwoord op een zeer duidelijke klantvraag, die het resultaat is van onze focus op het verwerven van klanten en toepassingen die elkaar aantrekken en versterken en het creëren van communities of interest hieromheen.”

Als alle zes fasen zijn afgerond, beschikt AMS 7 over circa 7.300 extra vierkante meter datacenterruimte en meer dan 13 MW extra elektrisch vermogen voor klanten. De toekomst van het datacenter is vastgelegd in een langlopend huurcontract, met een optie tot koop. Het datacenter is gevestigd op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk, die toegang biedt tot meer dan 40 carriers en ISP’s en tot de twee internet exchanges die op de campus aanwezig zijn. Er is voldoende elektrische capaciteit beschikbaar om te kunnen voldoen aan de vraag van het volledig uitgebouwde datacenter.

De investeringen voor de bouw van AMS 7 bedragen naar verwachting circa € 100 miljoen, waarbij € 80 miljoen is begroot voor de eerste vier fasen. De investeringen voor de bouwwerkzaamheden in 2013 zijn reeds opgenomen in de eerdere prognose van het bedrijf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.