Interxion introduceert Cloud Test Lab met VMware vCloud

Op VMware gebaseerde cloud-oplossingen testen in een proof-of-concept omgeving voor een snellere uitrol in de cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 16:15 uur

Het Nederlandse Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, introduceert een Cloud Test Lab gebaseerd op VMware vCloud. Het beheer van de Cloud Test Lab wordt verzorgd door IT-dienstverlener CSC. Gedrieën bieden VMware, CSC en Interxion bedrijven toegang tot een grote verscheidenheid aan computing- en opslagmogelijkheden voor het risicoloos testen van hun applicaties en workloads. Door gebruik te maken van de virtuele proof-of-concept omgeving kunnen bedrijven applicaties sneller en met meer zekerheid uitrollen in de cloud.

InterxionHet is doorgaans lastig om op voorhand met zekerheid te zeggen of de cloud de juiste omgeving is voor bepaalde applicaties en workloads, en welke effecten een cloud-gebaseerde omgeving heeft op de prestaties van applicaties. Zelfs voor bedrijven die reeds workloads hebben draaien op een gevirtualiseerde infrastructuur, is er geen generieke tool beschikbaar waarmee ze met zekerheid kunnen vaststellen of deze infrastructuur eveneens geschikt is voor een andere applicatie. De enige manier om hierover uitsluitsel te krijgen, is door de applicatie te testen in een virtuele proof-of-concept omgeving.

Interxion biedt bedrijven deze mogelijkheid met de Cloud Test Lab. Met de kosteloze testomgeving hebben bedrijven toegang tot de robuuste en veilige cloud-technologie van VMware vCloud, waarmee ze zonder risico’s test- en integratiescenario’s kunnen doorlopen. Daarnaast hebben zij toegang tot een breed aanbod van netwerkverbindingen in de datacenters van Interxion en on-site ondersteuning van speciaal opgeleide technici.

De samenwerking tussen VMware, CSC en Interxion brengt hardware, software en netwerkverbindingen samen in een gevirtualiseerde testomgeving, waardoor meer realistische testresultaten behaald worden dan wanneer voor het testen een cloud-omgeving op lokale hardware wordt ingericht. Als de testen hebben uitgewezen dat de cloud-omgeving in alle opzichten geschikt is voor een applicatie, kunnen bedrijven de applicatie en workloads direct uitrollen in de live cloud van CSC. Ze kunnen die eenvoudig doen via de Interxion Cloud Hub, een community van hosting-partijen, infrastructuuraanbieders, leveranciers van hyper scale platformen, softwareleveranciers en netwerkproviders.
‘De overgang naar een cloud-gebaseerde omgeving kan zeer complex zijn en vergt dan ook een goede voorbereiding en planning’, zegt Michael van den Assem, Algemeen Directeur van Interxion Nederland. ‘Interxion laat bedrijven op een laagdrempelige manier de voordelen van de cloud ervaren en geeft hen de mogelijkheid om zodra ze overtuigd zijn de applicatie snel en gemakkelijk naar een volwaardige productieomgeving in de cloud over te zetten.’

‘De cloud biedt onmiskenbaar zakelijke voordelen en onze klanten zoeken naar wegen om versneld, maar op verantwoorde wijze over te stappen op de cloud’, aldus Alexander Spörker, Country Manager VMware Oostenrijk. ‘Als wereldwijd marktleider in cloud- en virtualisatiesoftware zijn we verheugd over onze samenwerking met Interxion. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze klanten een schaalbare en veilige omgeving bieden waarin ze kunnen testen hoe applicaties en diensten in de cloud presteren. Zij kunnen op deze manier een meer effectieve migratie bewerktstelligen.’

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...