Interxion koopt datacenter in Marseille

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 7 augustus 2014 10:06 uur

Het Nederlandse Interxion Holding NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale kondigt aan dat het een overeenkomst getekend heeft tot aanschaf van het SFR Netcenter datacenter in Marseille. Bij voltooiing van de bouw, biedt het datacenter (MRS 1) ongeveer 5.700 vierkante meter datacenterruimte en minimaal 6 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten. De afronding van de eerste fase van ongeveer 500 vierkante meter staat gepland in het vierde kwartaal van 2014. De oplevering van de tweede fase, ook ongeveer 500 vierkante meter, is gepland in het eerste kwartaal van 2015.

MRS 1, dat op het moment dienst doet als een transit en caching knooppunt voor meer dan 60 netwerkproviders, profiteert van de toegang tot acht zeekabels, die eindigen in Marseille. Naast de aanschaf van de grond, de gebouwen en de datacenterfaciliteiten, heeft Interxion een contract afgesloten met SFR dat voorziet in onmiddellijke, directe toegang tot de bestaande community van netwerkproviders en kabelexploitanten. Tevens voorzien de contractuele afspraken in zowel overgangsdiensten tussen Interxion en SFR als in de overdracht naar Interxion van de meerderheid van de ruimte die SFR momenteel in bezit heeft of onderverhuurt.

‘Interxions investering in MRS 1 positioneert ons op het kruispunt van connectiviteit tussen Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De sterke netwerk hub die gecreëerd is door de samenkomst van meerdere zeekabels die verbonden zijn met landkabels, maakt Marseille tot een zeer aantrekkelijke toegangspoort. We hebben een sterke vraag waargenomen van onze netwerk-, CDN-, social media- en cloud-klanten om de opkomende markten te bedienen die toegankelijk zijn via deze kabels. Wij verwachten de bestaande connectiviteit hub in MRS 1 uit te breiden en bloeiende, aantrekkelijke cloud- en CDN hubs te ontwikkelen’ aldus David Ruberg, Chief Executive Officer Interxion. ‘De aankoop van MRS 1 ligt in lijn met Interxions strategie om kapitaal op een gedisciplineerde wijze in te zetten om te voldoen aan sterke klantvraag, magnetische klanten aan ons te binden en om communities of interest te ontwikkelen die ons in staat stellen om een aantrekkelijk rendement op de lange termijn te bereiken.’

De verwachting is dat de aankoop voltooid zal worden in het derde kwartaal van 2014. De totale investering in de aankoop en bouw van MRS 1 zal naar verwachting ongeveer €45 miljoen bedragen, waarvan ongeveer €20 miljoen gemoeid gaat zijn met de aankoop van de eigendomsrechten van het land en de gebouwen, en de bouw van de eerste twee fasen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...