Interxion koopt datacenter in Marseille

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 7 augustus 2014 10:06 uur

Het Nederlandse Interxion Holding NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale kondigt aan dat het een overeenkomst getekend heeft tot aanschaf van het SFR Netcenter datacenter in Marseille. Bij voltooiing van de bouw, biedt het datacenter (MRS 1) ongeveer 5.700 vierkante meter datacenterruimte en minimaal 6 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten. De afronding van de eerste fase van ongeveer 500 vierkante meter staat gepland in het vierde kwartaal van 2014. De oplevering van de tweede fase, ook ongeveer 500 vierkante meter, is gepland in het eerste kwartaal van 2015.

MRS 1, dat op het moment dienst doet als een transit en caching knooppunt voor meer dan 60 netwerkproviders, profiteert van de toegang tot acht zeekabels, die eindigen in Marseille. Naast de aanschaf van de grond, de gebouwen en de datacenterfaciliteiten, heeft Interxion een contract afgesloten met SFR dat voorziet in onmiddellijke, directe toegang tot de bestaande community van netwerkproviders en kabelexploitanten. Tevens voorzien de contractuele afspraken in zowel overgangsdiensten tussen Interxion en SFR als in de overdracht naar Interxion van de meerderheid van de ruimte die SFR momenteel in bezit heeft of onderverhuurt.

‘Interxions investering in MRS 1 positioneert ons op het kruispunt van connectiviteit tussen Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten. De sterke netwerk hub die gecreëerd is door de samenkomst van meerdere zeekabels die verbonden zijn met landkabels, maakt Marseille tot een zeer aantrekkelijke toegangspoort. We hebben een sterke vraag waargenomen van onze netwerk-, CDN-, social media- en cloud-klanten om de opkomende markten te bedienen die toegankelijk zijn via deze kabels. Wij verwachten de bestaande connectiviteit hub in MRS 1 uit te breiden en bloeiende, aantrekkelijke cloud- en CDN hubs te ontwikkelen’ aldus David Ruberg, Chief Executive Officer Interxion. ‘De aankoop van MRS 1 ligt in lijn met Interxions strategie om kapitaal op een gedisciplineerde wijze in te zetten om te voldoen aan sterke klantvraag, magnetische klanten aan ons te binden en om communities of interest te ontwikkelen die ons in staat stellen om een aantrekkelijk rendement op de lange termijn te bereiken.’

De verwachting is dat de aankoop voltooid zal worden in het derde kwartaal van 2014. De totale investering in de aankoop en bouw van MRS 1 zal naar verwachting ongeveer €45 miljoen bedragen, waarvan ongeveer €20 miljoen gemoeid gaat zijn met de aankoop van de eigendomsrechten van het land en de gebouwen, en de bouw van de eerste twee fasen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.