Interxion versnelt bouw van zijn datacenters in Amsterdam en Frankfurt om tegemoet te komen aan groeiende klantvraag

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interxion
  • geplaatst op
  • 23 april 2014 15:57 uur

De Nederlandse Interxion Holding NV, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, maakt bekend dat het de bouw van 7.200 vierkante meter datacenterruimte in zijn AMS 7 datacenter versneld afrondt en het elektrisch vermogen dat beschikbaar komt voor klanten uitbreidt met 15 MW. Interxion gaat eveneens de bouw van FRA 8, zijn 3.600 vierkante meter grote datacenter in Frankfurt, versneld afronden. Interxion heeft hiertoe besloten om op adequate wijze invulling te kunnen geven aan nieuwe orders van klanten.

Vanwege de aanhoudende klantvraag en toename van het aantal orders, verhoogt Interxion zijn capital expenditure (CAPEX) richtlijn voor 2014 naar 175 tot 200 miljoen euro. Naar schatting zal 70 procent hiervan worden aangewend om invulling te kunnen geven aan de contracten die met klanten zijn afgesloten. Ter ondersteuning van zijn aangepaste investeringsplan voor 2014 kondigt Interxion eveneens aan dat het een nieuwe kredietfaciliteit van 100 miljoen euro heeft afgesloten. De nieuwe kredietfaciliteit heeft een initiële looptijd tot 14 april 2015, met de optie deze voor 12 maanden te verlengen.

‘In het vierde kwartaal van 2013 hebben wij een zeer groot aantal nieuwe contracten gesloten en dat momentum heeft zich doorgezet in 2014. Een van de redenen hiervoor is dat cloud infrastructuur providers middelen blijven inzetten ter voorbereiding op de migratie van Europese bedrijven naar de cloud. De nieuw ondertekende kredietfaciliteit verschaft Interxion de flexibiliteit om in aanvulling op deze positieve marktontwikkelingen additionele groeikansen te benutten. In lijn met onze strategie om investeringen zorgvuldig af te stemmen op de klantbehoefte, versnellen we de bouw van AMS 7 en FRA 8, om op die manier invulling te kunnen geven aan de orders van klanten’, aldus David Ruberg, Interxion Chief Executive Officer.
In Amsterdam zal Interxion de voltooiing van zijn AMS 7 datacenter versnellen door in aanvulling op de vier eerder aangekondigde fases twee nieuwe fases toe te voegen van in totaal ongeveer 2.600 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte en ongeveer 6 MW elektrisch vermogen die beschikbaar komt voor klanten. De eerste fase van AMS 7 (AMS 7.1), met ongeveer 1.000 vierkante meter en 1.5 MW elektrisch vermogen, is in het eerste kwartaal van dit jaar opgeleverd. De overige vijf fases zullen volgens planning worden afgerond in de periode van Q3 2014 tot en met het Q2 2015. De investering die is gemoeid met de bouw van alle zes de fases van AMS 7 wordt geraamd op 115 miljoen euro.

In Frankfurt zal Interxion de voltooiing van de twee resterende fases van de in totaal vier fases van FRA 8 versneld afronden. De twee resterende fases zullen een capaciteit opleveren van ongeveer 1.800 vierkante meter datacenterruimte. De verwachting is dat deze fases in de eerste helft van 2015 worden opgeleverd. De oplevering van de eerste twee fases is onveranderd, deze staan staat gepland voor respectievelijk Q2 en Q4 2014. In FRA 8 komt ongeveer 6 MW elektrisch vermogen beschikbaar voor klanten. De totale investering voor FRA 8 bedraagt 67 miljoen euro.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.