Invea-Tech wordt Flowmon Networks en Netcope Technologies

  • Bedrijfsnieuws van
  • Invea-Tech
  • geplaatst op
  • 21 september 2015 15:51 uur

Netwerkspecialist Invea-Tech maakt bekend dat het bedrijf op 1 oktober wordt gesplitst in Flowmon Networks en Netcope Technologies. Flowmon Networks gaat zich daarna volledig richten op de bekende oplossingen voor netwerkmonitoring en –beveiliging, terwijl Netcope Technologies programmeerbare hardwareversnellers blijft ontwikkelen en leveren. Door deze beide productlijnen in onafhankelijke bedrijven onder te brengen, kunnen de betrokken medewerkers beter anticiperen op de snelgroeiende internationale vraag.

DDoS-aanvallen tegenhouden
Invea-Tech is in 2007 gestart vanuit de Masaryk University en Brno University of Technology in Tsjechië, met een nieuwe generatie oplossing voor netwerkmonitoring en –beveiliging. Deze wordt in Nederland onder andere gebruikt door het Haga Ziekenhuis, RoutIT en SURFnet. Verder werkt het Flowmon-team nauw samen met de NaWas, om DDoS-aanvallen tegen te houden. Een aantal andere bekende internationale klanten zijn Orange, SEGA, Siemens, Raiffeisenbank en T-Mobile. De FGPA-adapters van Netscope Technologies die 100G Ethernet ondersteunen, worden vooral gebruikt door Internet serviceproviders, telecomleveranciers en financiële dienstverleners.

Businesskansen benutten
“Door het splitsen van Invea-Tech zijn wij beter in staat om twee succesvolle productlijnen de focus te geven die ze nodig hebben”, zegt CEO Rostislav Vocilka. “Dan kunnen ze vanuit een eigen strategie en doelstellingen de internationale businesskansen benutten. Omdat de medewerkers en adresgegevens hetzelfde blijven, verandert er voor de bestaande klanten en partners vrijwel niets. Uiteraard worden de huidige contracten en het partnerprogramma ongewijzigd gecontinueerd”. Beide bedrijven werken onder andere samen met Cisco, Check Point, Xilinx en VMware.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.